In ziua de azi, majoritatea copiilor din scoala primara stiu ce este un frappuccino, dar nu fiecare adult stie cum sa faca un frappucino acasa :). Iata o reteta de frappuccino pe care o poti savura in orice zi.
Frappuccino este bautura destul de celebra – care apartine de mega lantul de magazine Starbucks – reprezinta o combinatie intre cafea cu gheata si ingrediente dulci pentru a crea bautura perfecta pentru o zi calda.
In acest artico, iti voi explica pas cu pas cum sa faci un frappuccino din confortul propriei tale case si fara sa cheltuiesti prea multi bani.
De ce aparate ai nevoie pentru frappuccino?
- Cafetiera. Daca nu aveti inca una va recomand Russell Hobbs 18504-56 sau daca vreti ceva mai ietin, Star-Light CTD-612SS poate fi o optiune excelenta de asemenea.
- Blender
- Rasnita de cafea (optional)
Ingrediente frappuccino:
- ½ cana de cafea “Davidoff” sau o canita de espresso
- ½ cana de lapte integral (poti alege un lapte din aceasta lista)
- 1 – 2 linguri de zahar granulat
- 1 – 2 linguri de sirop cu aroma (mocha, ciocolata sau caramel)
- 1-2 cani de gheata
Pasul unu: fierbe cafeaua
Frappuccino va avea un gust mai bun cu o cafea proaspata, deci, daca ai o rasnita de cafea, cumpara boabele intregi si apoi trece-le prin aparat inainte sa le fierbi. Adauga o cantitate de doua ori mai mare decat ai face-o in mod normal. Daca esti destul de norocos incat sa detii un espressor, atunci adauga o portie de espresso.
Pasul doi: raceste cafeaua
Aceasta este partea care necesita ceva rabdare. Daca torni cafeaua direct in gheata, se va crea o reactie care nu o va lasa sa aiba o aroma la fel de una. Las-o sa se raceasca natural sau pune-o in frigider pentru a se raci mai repede, pana cand ajunge cel putin la temperatura camerei.
Pasul trei: foloseste blenderul
Din momentul in care cafeaua s-a racit, adauga zahar, lapte si sirop in blender si amesteca la viteza mare pentru aproximativ 20 de secunde. Apoi, umple blenderul cu gheata. Daca frigiderul tau are capacitatea de a produse gheata farmata, alege aceasta optiune, fiind astfel mai usor pentru blender sa o taie. Amesteca iar timp de 20 de secunde sau pana cand isi schimba textura.
Adauga peste bautura frisca si siropul tau preferat.
Acum, relaxeaza-te si bucura-te de aceasta bautura delicioasa ca rasfat la pranz sau ca pe bautura pe care sa o imparti cu prietenii.
PS. Astept numaidecat poze cu bauturile voastre artistice 😀
Reteta: Frappuccino de caramel de casa pe baza de crema
Avem aici o reteta de frappuccino de caramel de casa pe baza de crema. Este o reteta destul de simpla, care dupa prima preparare cu indicatiile in fata, va pute fi preparata „din cap” fara probleme. Durata de preparare este aproximativ 10 minute:
Ingrediente necesare
- Doua linguri mari de inghetata de vanilie
- 2/3 de lapte
- 1 cana de cuburi de gheata
- 1 lingura de sos de caramel
- 3 linguri de sirop de caramel
- Frisca
Pasi
- Adauga lapte, cuburi de gheata, sirop de caramel, o lingura de sos de caramel si inghetata in blender.
- Amesteca timp de 30 de secunde, pana devine fina.
- Toarna in pahar, urmat de inghetata.
- Poti sa ornezi cu restul sosului de caramel pe deasupra pentru un aspect mai placut
Concluzii si pareri
Starbucks chiar face un Frappuccino foarte bun, dar, dupa cum stim cu totii, nu e foarte accesibil ca pret, mai ales daca iti place atat de mult incat vrei sa bei unul in fiecare zi. Aceasta reteta imita foarte bine bautura, pentru un pret mult mai mic. Cu siguranta multi dintre voi chiar aveti astfel de ingrediente acasa.
Gustul este grozav, variantele de personalizare fara limita, iar prepararea unuia chiar nu necesita foarte mult timp. Toarna bautura intr-un pahar mare, scrie-ti numele gresit pe el si nici n-o sa-ti dai seama ca nu e de la Starbucks! 😛