Tips & Tricks

Presarea cafelei pentru un espresso perfect

Presarea cafelei este un procedeu destul de dificil de explicat, nu pentru ca este neaparat greu de facut sau pentru ca ar implica prea multi pasi, ci pentru ca este considerat a fi o arta complexa si orice spun aici

Read More

Cafetiera sau Espressor? Ce Sa Alegem?

Cafetierile au evoluat foarte mult. De la ibricele de ieri ale cowboylor care fierbeau cafeaua pe carbune pana la modelele contemporane, poti sa gasesti un astfel de aparat pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare stil de viata, fiecare buget si

Read More

Frappuccino acasa. Reteta pas cu pas

In ziua de azi, majoritatea copiilor din scoala primara stiu ce este un frappuccino, dar nu fiecare adult stie cum sa faca un frappucino acasa 🙂 Frappuccino  este bautura destul de celebra – care apartine de mega lantul de magazine

Read More

Crema Espresso. Cum facem o crema perfecta? :)

Crema este esenta unei cafele espresso buna. Imi place sa ma gandesc la ea ca la Sfantul Graal al cafelei espresso. Fara ea poti la fel de bine sa o arunci si, de fapt, exact asta si trebuia sa fac

Read More

Retete De Cafea Din Cafenele

Urmatoarele retete sunt disponibile in majoritatea cafenelelor. Insa, nu este nevoie sa mergi intr-o cafenea pentru a le gusta, deoarece astazi, va voi prezenta detaliile lor in aceasta pagina. Toate aceste retete includ produse lactate. Daca preferi laptele de soia,

Read More

Ce lapte folosim pentru espressor?

Am vazut ca toata lumea are o problema cu alegerea lapteului atunci cand vine vorba de prepararea unui espresso. Daca ar vedea un italian ce am scris aici, mi-ar arunca cutia de lapte in cap 🙂 (daca nu intelegi de

Read More

Cum se face laptele spumos pentru espresso?

Da, stiu ca multi dintre voi va prindeti urechile cand vinde vorba de spumarea lapteului.  Bineinteles, la inceput in primele zile dupa ce ati achizitionat espressorul, deoarece dupa veti invata cum se face si va veti descurca fara probleme. Pentru

Read More

Unde gasim cafea buna pentru espressor?

Stim cu totii ca in prepararea unui espresso bun, espressorul este doar o variabila din ecuatie, celelalte doua variabile importante fiind indemanarea si … cafeaua folosita. Dupa cum va spuneam intr-un articol anterior, recent ne-am luat un DeLonghi EC221.B despre

Read More

Cum facem spuma de lapte la espressor?

Desi stim cu totii ca traditional, spuma de lapte nu prea are ce cauta asociata unui espresso, este foarte tentanta pentru cei mai multi dintre noi, transformand astfel italienescul espresso intr-un cafe late. Haideti sa vedem impreuna cum putem obtine

Read More

Zaharul si laptele in espresso

Zaharul este fara indoiala cea mai buna modalitate de a indulci un espresso. De preferat este sa folosim zaharul brun in favoarea celui alb. Daca pana acum ati folosit doar zahar alb pentru indulcirea espressoului sau cafelei in general, va

Read More