Macinarea cafelei pentru espresso

Macinarea cafelei pentru espresso

21 septembrie 0 comments
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 15.07.2020

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Macinarea este procesul de fracturare al boabei de cafea în particule foarte mici. Scopul macinarii este pentru a crește cantitatea de cafea solida ce este expusa la lichidului extractor.

De ce espressorul necesita o macinare foarte fina?

Un espressor de calitate necesita o macinare excepțional de fina din numeroase motive.

  • Creaza particule cu suprafete specifice, o conditie prealabila pentru spalarea unor canitati mari sau solide de pe suprafetele particulelor.
  • Deschide mai multe particule, ce permit mai multor molecule solubile și a materialelor coloidale să fie transferate în lichid.
  • Accelereaza umezirea (și difuzarea) prin furnizarea unui acces mai scurt pentru ca apa sa intra în celule și sa le dilueze.
  • O suprafața specifica mai mare pentru celulele mai mici, împreuna cu abilitatea lor de a sta împreuna mai strâns, ofera rezistenta hidraulica necesara pentru o curgere mai buna prin patul de cafea.

Vezi lista cu rasnite recomandate de noi: cele mai bune rasnite de cafea

rasnite de cafea

Performanța rasnitei

Îți recomand sa investesti în cea mai buna rasnita pe care ți-o permiți, chiar dacă asta înseamnă sa cumperi un espressor mai ieftin. O rasnita mediocru, atunci când este folosit intensiv poate strica calitatea gustului din cauza caldurii excesive și poate preveni extragerea prin producerea de gramezi. Nici un espressor, indiferent de cât de impresionant ar fi, (încă) nu poate compensa pentru problemele create de o rasnita de calitate slaba.

Singurul și cel mai important element al unui macinator sunt bavurile ascuțite. Acest lucru nu poate fi subliniat exagerat. Bavurile ascuțite pun mai puțin efort pe motorul rasnitei, genereaza mai puțina căldura și ofera o distributie a particulelor mai buna.

Din cauza ca poate fi costisitor sa cumperi bavuri noi regulat, îți recomand sa găsești un atelier local care poate sa ascute bavurile mai tocite. Bavurile pot fi ascuțite de câteva ori înainte sa trebuiască să fie inlocuite.

Ca o mica paranteza, Dolce Gusto Drop KP350B mi se pare cel mai usor de folosit espressor din cate am testat pana acum. Aici poti vedea pretul acestui espressor si aici poti citi catva pareri despre el.
câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.