Am vazut ca toata lumea are o problema cu alegerea lapteului atunci cand vine vorba de prepararea unui espresso. Daca ar vedea un italian ce am scris aici, mi-ar arunca cutia de lapte in cap 🙂 (daca nu intelegi de ce, citeste articolul de aici).
Cu toate astea, pentru noi, muritorii de rand carora ne place sa punem lapte spumat si cremos in espresso, alegera lapteului ramane o problema deoarece multe dintre ele pur si simplu nu sunt bune pentru spuma.
Unul dintre cele mai ok tipuri de lapte este cel Zuzu cu 3.5% grasime pe care vi-l recomand si voua sa-l incercati. Nu este cu mult mai scump decat celelalte (e in jur de 4 lei daca nu ma insel) insa este perfect pentru a fi folosi in acest scop si probabil nu numai.
[textmarker color=”C4353F”]PS[/textmarker] daca tot va recomand chestii astazi, va recomand cu caldura sa incercati aceasta cafea. Neaparat boabe sa fie. Daca nu aveti o rasnita, o puteti macina la orice chiosc de cafea pentru 2 – 3 lei. Este una dintre cele mai bune cafele pentru espressor pe care le-am incercat pana acum, alaturi de cafeaua despre care v-am vorbit aici insa care bineinteles este prea scumpa pentru mine, in casa la noi cafeaua consumandu-se in cantitati industriale 🙂