Irish Coffee – cea mai bună rețetă! Încearc-o și tu!

Irish Coffee – cea mai bună rețetă! Încearc-o și tu!

17 mai
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 08.06.2021

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Irish Coffee – o băutură delicioasă pe care o poți bea pentru a sărbători un eveniment important sau pentru a încheia o zi lungă. Trebuie să știi să prepari această băutură pentru a te bucura de gustul ei delicios. Dacă o vei prepara greșiy va deveni exagerat de dulce și lipicioasă.

În acest articol vei găsi o rețetă excelentă. De fapt, din punctul meu de vedere este cea mai bună rețetă de Irish Coffee. Mai întâi, să aflăm care este istoria acestei cafele.

Irish Coffee sau cafeaua preparată în stil irlandez, a fost adusă în Statele Unite la începutul anilor 1950, unde a fost reacreată la Buena Vista Cafe în San Francisco la cererea scriitorului Stanton Delaplane.

Deși din acel moment băutura a devenit populară, nu a fost inventată în San Francisco. În 1943 (sau 1942 conform unor surse), Joe Sheridan a inventat primul cocktail, la cafeneaua sa dintr-un aeroport din Limerick, Irlanda.

Acestuia i s-a cerut să pregătească o băutură pentru a revigora un grup de pasageri care încerca să ajungă la New York. Când a fost întrebat dacă acea cafea era Braziliană, el a răspuns cu “nu”. Era “cafea irlandeza” și așa i-a rămas numele.

Ce conține Irish Coffee?

cafea irlandezaIrish coffee conține:

 • Cafea – se poate folosi chiar și espresso. Este recomandat însă să se utilizeze cafea clasică, pentru că espresso este o băutură foarte aromată.
 • Îndulcitor – este esențial, indiferent dacă ești obișnuit să bei cafeaua dulce sau nu. Îndulcitorul nu este folosit doar pentru aromă, ci și pentru a menține frișca plutitoare de deasupra. Unele rețete folosesc zahăr alb, în timp ce altele folosesc zahăru brun, melasă sau o combinație de indulcitori.
 • Whisky – ingredientul principal al acestei băuturi este whisky-ul irlandez. Îți recomand să folosești whisky Jameson.
 • Frișcă – cafeaua irlandeză fără frișcă nu este la fel de gustoasă. Totuși tipul de frișcă utilizat poate varia de la o rețetă la alta. Dacă frișca este prea rigidă, toarnă puțină smântână lichidă în ea, apoi pune-o deasupra. Efectiv va pluti. În general, dacă vei folosi cafea foarte fierbine și frișcă cu un conțin ridicat de grăsimi, bătută bine, vei avea mari șanse să prepari un Irish Coffe cu frișcă plutitoare.

Există mai multe versiuni ale acestei băuturi populare. Iată câteva dintre ele.

Espressorul DeLonghi Magnifica S ECAM este unul din preferatele mele. Aici poti vedea prețul acestui espressor și aici poti citi păreri despre el.
 • Rețetă Baileys – în această rețetă se folosește Baileys Irish Cream în loc de whiskey și este mult mai dulce.
 • Rețetă Buena Vista – această versiune, numită după restaurantul din California care a făcut populară băutura Irish Coffe, folosește două cuburi de zahăr ca îndulcitor și este acoperită de frișcă bătută ușor.
 • Rețeta Kahlua – aceasta este foarte simplă, conține: lichior Kahlua, cafea fierbinte și Irish Whiskey sau Baileys. Pentru un plus de aromă, se pune deasupra frișcă cu fulgi de ciocolată.
 • Irish Cream Coffee – în această rețetă se folosește jumătate de Whisky irlandez și jumătate de Baileys. Deasupra se pune o cireașă Maraschino pentru un plus de culoare.

Irish Coffee clasic – rețetă

Aceasta este o rețetă simplă, dar autentică, pentru Irish Coffee, o băutură care îți va încânta papilele gustative. Este atât de gustoasă, încât poate crea dependență.

irishIngrediente:

 • 100 ml cafea proaspăt preparată
 • 2 lingurițe zahăr brun
 • 45 ml whiskey irlandez
 • 2 linguri frișcă
 • 1 vârf de nucșoară

Mod de preparare:

Mai întâi se prepară cafeaua. Apoi se toarnă într-un pahar sau o ceașcă și se adaugă zahărul brun. Se amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet. Se toarnă apoi whisky-ul și se amestecă bine.

Bate ușor smântâna lichidă pentru frișcă. Pune frișca ușor bătută pentru irish coffee folosindu-te de o lingură întoarsă (pune lingura întoarsă in pahar și toarnă frișca din recipient). Deasupra poți presăra nucșoară rasă sau măcinată.

Este de preferat să folosești frișcă neîndulcită, deoarece băutura este deja foarte dulce. În acest caz, frișca trebuie să completeze băutura nu să o facă extrem de dulce.

Deși unele rețete folosesc espresso ca bază pentru Irish Coffee, noi credem că este mult mai bine să folosim cafea clasică, proaspăt preparată.

Pregătește-ți ingredientele în avans și adaugă-le exact atunci când cafeaua este fierbinte.

Preincălzește paharul, umplându-l cu apă caldă. Acest lucru te va ajuta să menții paharul caldă în timp ce prepari băutura. Alege un pahar frumos din sticlă.

Când vine vorba de whisky, folosește unul de calitate, pentru a fi sigur că obții cele mai bune rezultate.

Ingredientele simple combinate cu grijă vor crea o băutură autentică, de înaltă calitate.

Întrebări frecvente

cafea preparareCare este cel mai bun whiskey pentru Irish Coffee?

Cel mai bun whiskey pentru Irish Coffee este Jameson Whiskey (pentru că are o aromă dulce, clasic irlandeză). Pentru o aromă mai fină poți folosi Paddy whiskey.

Ce trebuie să faci pentru ca frișca să plutească deasupra?

Pentru ca frișca să plutească deasupra oricărei băuturi de cafea, asigură-te că băutura este fierbinte. Adaugă zahăr pentru un pic de vâscozitate și nu bate frișca în exces. Toarn-o ușor în cafea, pe spatele unei linguri.

Irish Coffee este o băutură irlandeză?

Da, Irish Coffee este o băutură cu adevărat irlandeză. În 1942 sau 1943, Joe Sheridan a pregătit acest cocktail cu cafea la cafeneaua sa pentru călătorii înfrigurață din aeroportul Limerick, Irlanda.

Băutura a devenit populară după ce a fost pregătită în restaurantul Buena Vista de lândă Fisherman’s Wharf din San Francisco, California. Irlanda însă râmâne locul său natal.

Ce gust are Irish Coffee?

Gustul și aroma acestei băutură diferă în funcție de tipul ingredientelor folosite. Atunci când se mai adaugă un ingredient, cum ar fi fulgii de ciocolată, rezultatul final este complet schimbat.

irish coffeeAceastă băutură se poate consuma în orice zi, dar majoritatea o beau în zilele reci de iarna, în special la mesele festive.

Irish Coffee de la automatele de cafea conține wishkey?

Cu siguranță ai observat că automatele de cafea, pe lângă espresso, cappuccino și alte băuturi mai prepară și Irish Coffee.

Trebuie să știi însă că Irish Coffee pe care îl cumperi de la automatul de cafea nu conține whisky, ci un amestec de ingrediente și arome ce au un gust asemănător cu această băutură.

Dacă vrei să te răsfeți cu un Irish Coffee delicios, nu trebuie să mergi până în Irlanda, ci poți încerca rețeta prezentată în rândurile de mai sus.

Referințe:

 • History of the Irish Coffee. (2019, January 03). Retrieved from https://www.irishwhiskeymuseum.ie/news/history-of-the-irish-coffee/
 • Cloake, F. (2015, March 12). How to make the perfect Irish coffee. Retrieved from https://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2015/mar/12/how-to-make-perfect-irish-coffee-st-patricks-day-recipe
 • Jameson Irish Whiskey. Retrieved from https://www.jamesonwhiskey.com/en-US/

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.