Va place cafeaua de la Starbucks? V-ati intrebat vreodata cu ce espressor este ea preparata? Ei bine, in acest articol voi incerca sa va explic cateva lucruri despre Starbucks. Nu va asteptati la can-can, articolul este despre ce fel de cafea si de echipament utilizeaza Starbucks pentru a se asigura ca servesc mereu o cafea proaspata si grozava fiecarui client in toata lumea.
Despre Starbucks
Starbucks a fost infiintata in 1971 de catre un grup de prieteni care isi doreau sa deschida o cafenea in care sa se foloseasca doar boabe de cafea prajite de calitate si un echipament pe masura. Primul magazin a fost deschis in Seattle, Washington, si, de atunci, afacerea a crescut. In 1988, a fost vanduta unui alt om de afaceri, Howard Schultz, ajungand ca in 1992 sa existe 165 de cafenele Starbucks de-a lungul Statele Unite. Astazi, Starbucks este cel mai mare lant de cafenele din lume, avand peste 19500 de sedii in 58 de tari.
Nu va mai plictisesc cu detalii despre istoria Starbucks deoarece gasiti pe pagina de wikipedia absolut tot: https://en.wikipedia.org/wiki/Starbucks
Cafeaua Starbucks
Pentru a obtine cafeaua cu gust unic vanduta de Starbucks, trebuie sa luati in considerare mai multi factori. In primul rand, cafeaua folosita. Starbucks utilizeaza in prezent peste 20 de modalitati de prajire, cu diferite puteri, de la prajitul Blonde, care ofera o aroma slaba, pana la prajitul Dark, mai puternic, ideal pentru cei care vor sa fie cu adevarat energizati de cafeaua lor.
In plus, detin si o serie de favorite de sezon: cafelele care nu sunt disponibile decat in unele perioade ale anului, fie pentru ca nu se gasesc decat in unele perioade ale anului sau pentru ca sunt create pentru o ocazie specifica, precum Craciunul. Mai multe detalii, la timpul potrivit veti putea gasi pe pagina lor de Facebook.
Espressoarele de la Starbucks
Celalalt ingredient important pentru a face o cana de cafea buna este echipamentul folosit. Starbucks a facut mereu o cafea cu gust grozav, folosind mereu doar espressoare de calitate. In prezent, cele mai multe cafenele Starbucks folosesc espressorul de inalta performanta Mastrena, un model complet automat “bean to cup”.
Desi espressoarele “bean to cup” sunt mult mai usor de folosit decat un espressor traditional, unii sunt de parere ca rezultatul este inferior cafelei obtinute prin metodele traditionale. Exista si multe parti bune pentru un aparat “bean – to – cup”, totusi. In primul rand, elimina nevoia de o rasnita separata de cafea, procesul acesta fiind integrat in aparat. Boabele de cafea incep sa-si piarda din prospetime imediat dupa ce au fost rasnite.
Espressorul Mastrena macina boabele pentru fiecare cana, fiind utilizate instant pentru a face cafeaua, fiind imposibil ca aceasta sa fie mai proaspata. Un efect secundar pozitiv al acestui fapt il reprezinta faptul ca zgomotul rasnitei face ca Starbucks sa para din nou o cafenea adevarata. Espressoarele de la Starbucks folosite anterior nu includeau rasnita si foloseau cafeaua deja rasnita, ceea ce nu-i oferea aceeasi atmosfera, iar aroma puternica de cafea nu se gasea in magazin.
Cei care folosesc espressorul Mastrena spun ca aparatul este placut si se foloseste foarte usor. Well, eu le dau dreptate tinand cont de faptul ca se afla chiar in inima succesului Starbucks. Din pacate (pentru cei mai multi dintre noi) aceste espressoare sunt foarte scumpe, si sunt mult prea mari pentru a fi tinute intr-o bucatarie normala. Ele sunt destinate in mod special cafenelelor care au un buget foarte mare.
Din cate am inteles de la un tip care lucra la starbucks un espressor din ala costa vreo 10 000 de euro. Foarte scumpe sunt, dar ce-i drept sunt si profesionale in adevaratul sens al cuvantului 🙂
Mare bou,xe dracu sa faci cu espressor de 10.000 daca ai jaf de cafea? folosesti un automat mai bine
Fara indoiala un astfel de espressor nu este pentru acasa :))