Cum evaluezi o rasnita de cafea?

Cum evaluezi o rasnita de cafea?

22 septembrie 0 comments
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 26.02.2021

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Cineva careface 2-3 cafele pe ora, probabil nu va observa diferența dintre diferitele macinatoarele de calitate. Un barman, de asemenea, are și luxul de a folosi metode consumatoare de timp, cum ar fi Weiss Distribution Technique pentru a compensa O rasnita de calitate mai slaba. Prin urmare el poate obtine rezultate excelente cu orice macinator de calitate rezonabila.

Pe de alta parte, un barman ce lucrează într-o cafenea și face frecvent cafea, în mod succesiv, trebuie să fie mai atent când alege O rasnita. El are nevoie de O rasnita ce faciliteaza distribuirea uniforma și nu supra încălzește cafeaua la folosire intensiva.

Vezi modele de espressoare cu rasnita inclusa

Urmatoarele sunt criterii importante în evaluarea unei rasnite de cafea

Incalzirea minima a patului de cafea. O încălzire a cafelei este inevitabila, din cauza frecarii și a spargerii moleculelor, dar și contactul cu suprafetele foarte fierbinți este nedorita.  O asemenea încălzire poate dauna gustului cafelei și accelereaza pierderea aromei. Cocoloasele  sunt rezistente la umezeala și poate face ca porțiuni din patul de cafea sa rămână uscata în timpul filtrarii.

  • O rasnita de calitate nu ar trebui sa aibe spatii mici care sa capteze și sa formeze căldura în timpul folosirii.  Bavuri mai ascuțite, rotatii mai mici, și suprafața functionala a bavurilor limiteaza incalzirea patului de cafea în timpul macinarii.
  • O distribuire uniforma a marimii particulelor.  Macinatoarele comerciake pentru espresoare sunt făcute sa distribuie particole de mărime bimodale sau trimodale. Asta înseamnă ca cea mai mare frecventa a dimensiunii particulelor se restrange la la 2 (sau trei) valori particulare. Cum am menționat anterior, bavurile ascuțite sunt necesare pentru a optimiza distribuirea marimilor particulelor.
  • Fără “bulgari”. O rasnita trebuie sa poată dezbina patul de cafea fără sa facă gramezi. Pentru a-ți testa macinatorul, intindeti cafeaua macinata pe o coala de hârtie și căutați pentru cocoloașe. Dacă găsiți cocoloașe, curățați bavurile și camerele de dozare și înlocuiți bavurile dacă sunt uzate. Dacă macinatorul tot face cocoloașe, încercați metoda Weiss Distribution Technique.

rasnite pentru cafea

Cocoloasele sunt cauzate de căldura generata în timpul macinarii.

Usurati distribuirea uniforma. Foarte mulți barmani au creat metode ingenioare de a imbunatati distributia în timpul dozajului, dar O rasnita bun nu ar trebui sa depida de barman pentru a obtine o distribuire uniforma.

Unele mecanisme de dozat faciliteaza distribuirea uniforma, în timp ce altele fac buna distribuire să fie dificila chiar și pentru cei mai buni barmani.

Ca o mica paranteza, Dolce Gusto Drop KP350B mi se pare cel mai usor de folosit espressor din cate am testat pana acum. Aici poti vedea pretul acestui espressor si aici poti citi catva pareri despre el.

 

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.