În acest articol vom discuta despre cea mai bună râșniță de cafea, electrică. Râșnițele precum Mazzer Super Jolly, Eureka Atom, Mahlkonig EK43, Eureka Zenith sunt bine construite și sunt făcute să reziste mulți ani, însă sunt foarte scumpe, iar mulți dintre noi nu și le permit.
Din fericire, există și râșnițe de cafea la prețuri mai accesibile, care reușesc să macine cafeaua foarte bine, cum ar fi Eureka Mignon, Baratza Sette, Niche Zero etc. Deși aceste râșnițe sunt mai ieftine decât cele enumerate mai sus, nu toate lumea își permite să le cumpere.
Vezi
În rândurile de mai jos vom vorbi despre cele mai bune râșnițe de cafea la un preț mic, așa că vom face o listă cu cele mai bune râșnițe ieftine și le vom analiza pe fiecare în parte.
Cum evaluezi cea mai bună râșniță de cafea?
Cineva care face 2-3 cafele pe ora, probabil nu va observa diferența dintre diferitele macinatoarele de calitate. Un barman, de asemenea, are și luxul de a folosi metode consumatoare de timp, cum ar fi Weiss Distribution Technique pentru a compensa O rasnita de calitate mai slaba. Prin urmare el poate obtine rezultate excelente cu orice macinator de calitate rezonabila.
– este una din cele mai apreciate ransite de cafea din magazinul eMag.
Pe de alta parte, un barman ce lucrează într-o cafenea și face frecvent cafea, în mod succesiv, trebuie să fie mai atent când alege O rasnita. El are nevoie de O rasnita ce faciliteaza distribuirea uniforma și nu supra încălzește cafeaua la folosire intensiva.
Vezi modele de espressoare cu rasnita inclusa
Urmatoarele sunt criterii importante în evaluarea unei rasnite de cafea
Incalzirea minima a patului de cafea. O încălzire a cafelei este inevitabila, din cauza frecarii și a spargerii moleculelor, dar și contactul cu suprafetele foarte fierbinți este nedorita. O asemenea încălzire poate dauna gustului cafelei și accelereaza pierderea aromei. Cocoloasele sunt rezistente la umezeala și poate face ca porțiuni din patul de cafea sa rămână uscata în timpul filtrarii.
- Cea mai bună râșniță de cafea nu ar trebui sa aibe spatii mici care sa capteze și sa formeze căldura în timpul folosirii. Bavuri mai ascuțite, rotatii mai mici, și suprafața functionala a bavurilor limiteaza incalzirea patului de cafea în timpul macinarii.
- O distribuire uniforma a marimii particulelor. Macinatoarele comerciale pentru espresoare sunt făcute sa distribuie particule de mărime bimodale sau trimodale. Asta înseamnă ca cea mai mare frecventa a dimensiunii particulelor se restrange la la 2 (sau trei) valori particulare. Cum am menționat anterior, bavurile ascuțite sunt necesare pentru a optimiza distribuirea marimilor particulelor.
- Fără „bulgari”. Cea mai bună râșniță de cafea trebuie sa poată dezbina patul de cafea fără sa facă gramezi. Pentru a-ți testa macinatorul, intindeti cafeaua macinata pe o coala de hârtie și căutați pentru cocoloașe. Dacă găsiți cocoloașe, curățați bavurile și camerele de dozare și înlocuiți bavurile dacă sunt uzate. Dacă macinatorul tot face cocoloașe, încercați metoda Weiss Distribution Technique.
Cocoloasele sunt cauzate de căldura generata în timpul macinarii.
Usurati distribuirea uniforma. Foarte mulți barmani au creat metode ingenioare de a imbunatati distributia în timpul dozajului, dar O rasnita bun nu ar trebui sa depida de barman pentru a obtine o distribuire uniforma.
Unele mecanisme de dozat faciliteaza distribuirea uniforma, în timp ce altele fac buna distribuire să fie dificila chiar și pentru cei mai buni barmani.
Diferența dintre o râșnița cu bavuri și râșniță cu lame
Multe dintre râșnițele pe care le vei găsi în această listă au un preț destul de mic. Nu este greu de înțeles de ce oamenii aleg să folosească aceste râșnițe – sunt ieftine și macină cafeaua.
Râșnițele cu bavuri macină cafeaua, în timp ce rășnițele cu lame sparg și taie boabele de cafea.
Principalele lucruri pe care vrem să le evităm atunci când măcinăm cafeaua sunt dimensiunea neuniformă a particulelor și încălzirea excesivă.
De asemenea, atunci când măcinăm boabele de cafea dorim să selectăm dimensiunea de măcinare, astfel încât o dată ce obținem dimensiunea corectă să o putem reproduce de fiecare dată.
Râșnițele cu lamă au apărut de curând. Acestea macină boabele inegal și rămân multe bucăți mari. Aceste râșnițe sunt rapide, deci încălzesc cafeaua. Nu există nicio modalitate de a regla dimensiunea măcinării, singurul lucru pe care îl putem controla este timpul alocat măcinării.
Așadar ți-aș recomanda să alegi o râșniță cu bavuri, dar dacă nu ai suficienți bani, poți opta pentru una dintre cele mai ieftine râșnițe cu lame, așa cum este Duronic CG250.
Râșniță electrică Duronic CG250
Nu pot include această râșniță pe lista celor mai bune râșnițe de cafea, pentru că în această listă am inclus doar râșnițe reale, iar Duronic CG250 nu poate fi considerată o râșniță reală.
Am cumpărat această râșniță la un preț mic și pot să spun că este destul de bună. Își face treaba, dar, după cum era de așteptat, boabele de cafea nu sunt măcinate uniform. Dar, recunosc că prefer să folosesc această râșniță decât să cumpăr cafea gata măcinată.
Să trecem acum la râșnițele reale, despre care vreau să vorbesc în acest articol.
Cea mai bună râșniță de cafea
Nu am ordonat râșnițele în funcție de preț, ci în funcție de capacitatea lor de a măcina cafeaua. Le-am încercat pe toate o perioadă de timp pentru a vedea cât sunt de bune. În opinia mea, topul celor mai bune râșnițe de cafea cu un preț accesibil arată cam așa:
Sage Dose Control Pro
Poți prelua controlul asupra boabelor de cafea prăjite cu această râșniță ce are 60 de setări de măcinare. Bavurile conice din oțel inoxidabil ale acestei râșnițe reduc căldura din timpul măcinării și protejează uleiurile esențiale care conțin aroma proaspătă a cafelei.
Caracteristici:
- 60 setări de măcinare
- Temporizator electronic
- Capacitate – 340 grame
- Material bavuri – oțel inixodabil
- Dimensiuni 20 x 16 x 34 cm
- Greutate – 3,54 kilograme
- Puterea motorului – 1600 W
Pentru a obține o cafea aromată, trebuie să folosești boabe de cafea măcinate la dimensiunea potrivită și în doza optimă. Funcția „Dose Control Pro” îți permite să obții aceeași doză consistentă de fiecare dată când macini cafeaua.
Citeste
Râșnițele conice sunt utilizate cel mai frecvent în mediile comerciale. Bavurile din oțel inoxidabil oferă o măcinare foarte consistentă pentru o extracție optimă. De asemenea, se învârt mai încet pentru a reduce la mininum transferul de căldură către cafeaua măcinată și a-i îmbunătăți aroma.
Diferitele tipuri de cafea necesită diferite dimensiuni de măcinare. Râșnițele cu mai multe setări de măcinare îți permit să prepari mai multe tipuri de cafea.
Această râșniță de cafea îți permite să macini boabele direct în portafiltru sau îl filtru de hârtie.
Avantejele utilizării râșniței Sage Dose Control Pro
- 60 setări de măcinare
Poți măcina cafeaua suficient de fin pentru a obține un espresso delicios sau suficient de grosier pentru a prepara o cafea la presa franceză.
- Temporizator electronic
Reglează timpul de măcinare pentru a obține doza perfectă pentru orice cantitate de cafea.
- Mecanism de măcinare
Râșnița conică din oțel inoxidabil a fost proiectată pentru a minimuza căldura și a proteja uleiurile esențiale din boabele de cafea.
Observații:
Această râșniță este chiar foarte bună și merită încercată. Folosind această râșniță, poți doza cafeaua apăsând butonul de măcinare când vrei să înceapă să macine și când vrei să se oprească.
Poți măcina cafeaua până când aceasta ajunge la dimensiunea de măcinare dorită.
Râșnița Gaggia MD15
Gaggia MD15 este o râșniță de cafea conică cu 15 setări de măcinare, potrivită pentru toate aparatele de cafea Gaggia cu filtru presurizat, inclusiv Gran Gaggia, Gaggia Viva și Gaggia Carezza.
Caracteristici:
- Capacitate recipient cafea boabe – 300 grame
- Capacitate bol cafea măcinată – 150 grame
- 15 setări de măcinare
- Bavuri conice din oțel inoxidabil de 38 mm
- Dozare prin timer
Observații:
Ani la rând, Gaggia a produs doar râșnița MDF Gaggia care mereu mi s-a părut amuzantă pentru că are un dozator.
Probabil ai văzut frecvent râșnițe cu dozator în cafenele. Un barista folosește de obicei o astfel de râșniță pentru a măcina cafeaua. Însă, râșnițele cu dozator nu sunt potrivite pentru uz casnic, deoarece dacă vei prepara doar unul sau două shot-uri de espresso, îți va rămâne multă cafea în dozator, iar aceasta se va învechi.
Atunci când am aflat că va apărea pe piață o nouă râșniță Gaggia, fără dozator, am fost nerăbdător să o încerc, să văd ce poate face. Din păcate, nu am fost foarte încântat de această râșniță.
Nu mă înțelege greșit, nu este nimic în neregulă cu noua râșniță Gaggia MD15, dar această râșniță este potrivită doar pentru cei care folosesc cafeaua măcinată în espressorul Gran Gaggia și Gaggia Viva, sau în alte espressoare cu site presurizate.
Recomand să citești despre cele mai bune espressoare din 2021 – vezi caracteristicile, avantajele și dezavantajele lor.
Mă așteptam să scoată o râșniță care să macine cafeaua perfectă pentru espressorul Gaggia Classic Pro, dar nu a fost așa. Această râșniță poate fi folosită pentru a măcina cafeaua pentru espressoare cu site presurizate, nu și pentru cele care folosesc site tradiționale.
Dacă ești în căutarea unei râșnițe de cafea care să se asocieze cu un espressor de genul Gaggia Classic, Sage Bambino Plus, Rancilio Silvia, Gaggia MD15 nu este râșnița potrivită pentru tine, pentru că aceste aparate de cafea folosesc site tradiționale standard pentru a obține cele mai bune shot-uri de espresso.
Dar, dacă folosești un espressor cu sită presurizată sau o cafetieră, atunci cred că Gaggia MD15 este râșnița potrivită pentru tine.
Este o râșniță cu aspect frumos, foarte ușor de utilizat, ce permite selectarea dozei de măcinare. Nu cred că această râșniță este o alegere proastă atâta timp cât nu dorești o râșniță pentru espresso cu sită standard.
Râșniță De’Longhi KG79
Râșnița De’Longhi KG79 este pe piață de peste 10 ani și este una dintre cele mai populare râșnițe cu bavuri.
Caracteristici:
- Capacitate – 120 grame
- Recipient transparent pentru boabele de cafea
- Recipient detașabil pentru cafeaua măcinată
- Dimensiuni – 16 x 13 x 26 cm
- Greutate – 1.5 kilograme
- Putere – 110 W
- Bavur- roți abrazive din oțel inoxidabil, nu bavuri clasice
Râșnița De’Longhi KG79 este făcută special pentru iubitorii de cafea. Această râșniță poate măcina până la 120 de grame de cafea, suficient pentru aproximativ 12 cești de cafea.
Recipientul pentru boabe transparent și recipietnul detașabil pentru cafeaua măcinată fac din această râșniță de cafea un aparat foarte simplu de utilizat.
Observații:
Această râșniță de cafea provine de la un brand cunoscut și este de ceva timp pe piață. Atât De’Longhi KG79 cât Krups GVX241 și Melitta Molino au toate bavuri cu aspect aproape identic. De fapt acestea nu sunt chiar bavuri adevărate, cu dinți ascuțiți.
Dinții acestor bavuri sunt mai tociți și nu produc acea cafea măcinată perfectă pe care o produs râșnițele cu bavuri clasice.
De’Longhi KG79 este puțin mai mic decât Krups și are un recipient de boabe de cafea foarte mic, de 120 grame, deși mă îndoiesc că aceasta este o problemă pentru majoritatea oamenilor – un shot dublu de expresso se prepară, de obicei, din aproximativ 18 grame de cafea.
Presupun că producătorii au folosit intenționat un recipient mai mic, pentru a crea o râșniță mai mică. O râșniță de mici dimensiuni este potrivită chiar și pentru spațiile mai mici.
Există multe recenzii foarte bune despre această râșniță, muți utilizatori declară că este bună atât pentru a măcina cafeaua pentru espressoare, cât și pentru cafetiere.
Am folosit această râșniță și pot să spun că pentru prețul pe care îl are este chiar bună. Cafeaua nu este măcinată uniform, dar nici nu mă aștept să obțin o cafea măcinată perfect folosind o rășniță atât de ieftină.
Însă cafeaua se macină repede, deci boabele nu se încălzesc pre tare. De’Longhi KG79 este o râșniță ieftină care funcționează la fel ca toate celelalte râșnițe care au un preț similar.
Râșnița Krups GVX242
Krups GVX242 este o altă râșniță ieftină de care am fost încântat.
Caracteristici:
- Selector de finețe pentru măcinare
- Capacitate recipient boabe de cafea – 200 grame
- Bavuri plate din oțel inoxidabil
- Dimensiuni – 12x14x26 cm
- Greutate – 1.5 kilograme
- Macină suficientă cafea pentru aproximativ 12 cești
- Recipient pentru cafea măcinată detașabil
Râșnița Krups GVX242 le permite iubitorilor de cafea să macine boabele de cafea pentru diferite metode de preparare, de la espresso până la cafea prin picurare. De asemenea, îți permite să selectezi cantitatea de cafea pe care dorești să o macini.
Observații
Există multe recenzii pe internet despre această râșnișă de cafea, iar multe dintre ele sunt pozitive. Această râșniță nu funcționează decât atunci când capacul recipientului cu boabe de cafea este așezat în poziția corectă.
Râșnița Krups GVX242 evită supraîncălzirea și păstrează aroma cafelei. Folosind cafeaua măcinată la această râșniță vei putea obține un espresso destul de gustos.
Râșnița Melitta Molino
Melitta Molino există de câțiva ani pe piață și se vinde la fel de bine ca râșnițele de la Krups și De’Longhi. Această râșniță este o opțiune bună pentru cei care nu își permit să cheltuiască prea mult pentru o râșniță cu bavuri bune.
Folosind această râșniță de cafea vei obține cafeaua proaspăt măcinată, potrivită pentru prepararea unui espresso delicios. Poți măcina perfect boabele de cafea pentru mai multe tipuri de aparate de cafea inclusiv espressor, presă franceză și cafetieră.
Cu un recipient pentru boabe de 200 de grame, ai posibilitatea să macini suficientă cafea pentru aproximativ 14 căni sau chiar mai mult, în funcție de metoda de preparare.
Caracteristici:
- Dimensiuni – 9.5 x 16.5 x 25.5 cm
- Greutate – 1.6 kg
- Simplu de utilizat
- 17 setări de măcinare
- Recipient transparent pentru cafea măcinată
- Se oprește automat când termină de măcinat
- Bavuri – roți abrazice din oțel inoxidabil, nu bavuri tradiționale
Observații:
Râșnițele de cafea precum Melitta Molino, Krups și De’Longhi au un preț asemănător și este puțin probabil să observi o mare diferență între ele în ceea ce privește performanța.
Personal, cred că dacă utilizezi oricare dintre aceste 3 râșnițe pentru a prepara o cafea la ibric, cafetieră, presă franceză sau la espressor cu sită presurizată, vei obține aproximativ aceeași cafea.
Râșnița Calibra Melitta
Calibra Melitta nu este de prea mult timp pe piață, însă Meliita are ceva vechime. Melitta a inventat filtrul de cafea. În 1908, o doamnă pe nume Melitta Bentz a început să facă diferite experimente, pentru a crea o ceașcă de cafea cât mai gustoasă. Astfel a reușit să creeze primul filtru de cafea.
Astăzi, compania Melitta produce espressoare de cafea, cafetiere și râșnițe de cafea.
Sunt foarte impresionat de râșnița de cafea Calibra Melitta pentru că macină cafeaua destul de bine pentru aeropress, cafetieră și espressor cu sită presurizată.
Totuși, dacă dorești să macini cafeaua pentru un espressor cu sită standard, nu vei obține o dimensiune de măcinare potrivită.
Pentru a prepara o cafea bună, trebuie să folosești cantitatea potrivită de cafea proaspăt măcinată. Cu Calibra Melitta, prima râșniță electrică de cafea cu un cântar integrat, poți măcina exact cantitatea dorită de cafea, pentru a obține o cafea aromată, exact pe gustul tău.
Râșnița Calibra Melitta folosește o râșniță conică din oțel inoxidabil pentru a obține cele mai bune rezultate. Calibra Melitta are 35 de setări de măcinare – de la fin la grosier.
Nivelurile de măcinare 1-5 oferă un rezultat mai fin, perfect pentru espressoare, în timp ce nivelurile de măcinare 6-26 produc o cafea măcinată care este potrivită pentru un aparat cu filtru de cafea. Nivelurile de măcinare 27-39 produc o cafea măcinată potrivită pentru cafetiere.
Caracteristici:
- Dimensiuni -37 x 12 x 23 cm
- Greutate – 2.4 kilograme
- Capacitate recipient boabe de cafea – 375 gr
- Putere motor – 160 Wați
- Bavuri conice de 40 mm din oțel inoxidabil
Observații:
Această râșniță este destul de interesantă și ce mă atrage cel mai mult la ea este faptul că are cântar integrat. Poți măcina o anumită cantitate de cafea de la 3 la 100 grame.
Este o râșniță rapidă, ușor de utilizat, cu un design plăcut. Per total, sunt foarte impresionată de această râșniță de cafea. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unei râșnițe pentru espressor cu sită standard, atunci ar fi bine să alegi o rășniță care poate măcina cafeaua mai fin.
Cea mai bună râșniță de cafea la prețuri accesibile
Acum,când ai ajuns la finalul acestui articol, știi care sunt cele mai bune râșnițe de cafea cu prețuri accesibile. Desigur, există mult mai multe râșnițe, dar cele pe care le găsești pe această listă sunt, din punctul meu de vedere, unele dintre cele mai bune.
Îți recomand să nu alegi chiar cea mai ieftină râșniță din listă, ci să optezi pentru una care are un preț mediu pentru că ai putea obține o râșniță cu mai multe funcții cheltuind doar câțiva bani în plus.
Alte idei despe cum alegi cea mai buna rasnita de cafea gasesti aici:
Breville de 1600w.Nu prea ști ce vorbești.Poate 160.Topul e făcut din cele mai bune dintre cele de prostată calitate!