De ceva timp cochetam cu ideea achizitiei unui nou espressor. V-am tot scris prin articole ca acasa ma folosesc de un DeLonghi EC155 15 si sunt destul de multumit de Delonghi, asa ca in ciuda faptului ca am fost foarte tentat sa aleg un Philips (Saeco Poemia HD8425/19 mai exact), am profitat de oferta pe care am gasit-o si am luat un DeLonghi EC221.B.
[textmarker color=”961212″]Nota:[/textmarker] pretul unui DeLonghi EC221.B este 700 de lei. Eu l-am luat cu 350 de lei prinzand o oferta … de nerefuzat :). Verifica pagina magazinului si vezi .
In momentul acesta, nu cred ca aveti vreo sansa sa gasiti vreo oferta cu un raport calitate/pret mai avantajos decat acesta. La banii acestia, abia gasiti un espressor cu capsule cat de cat decent, dar care sub nici o forma nu se compara cu DeLonghi EC221.B.
Citește 🙂
Vei gasi acolo cateva persoane care si-au exprimat multumirile si nemultumirile cu privire la acest model de espressor.
Chiar va recomand sa cititi toate parerile de mai sus deoarece citind punctele de vedere ale mai multor persoane care folosesc acest Delonghi, puteti trage niste concluzii mai aproape de adevar. Este posibil ca nu toata lumea sa fie la fel de incantata de DeLonghi EC221.B ca mine 🙂
Specificatii DeLonghi EC221.B:
[tabs]
[tab title =”Specificatii generale„]Putere: 1100 W
Tip aparat: Manual
Tip bautura:Cappuccino, Espresso
Capacitate rezervor apa: 1 l
Capacitate cesti: 2
Presiune: 15 bar
Alimentare: Cafea macinata, Pad cafea[/tab]
[tab title =”Functii si programe„]Functii: Cappuccino, Dispozitiv spumare
Altele: Oprire automata, Sistem anti-picurare[/tab]
[tab title =”Specificatii tehnice„]Dimensiuni (W x D x H): 240 x 270 x 305 mm
Greutate: 3.3 kg
Culoare: Negru
Rezervor detasabil apa: Da
Tava detasabila: Da[/tab]
[/tabs]
Vezi aici toate
Ar trebui sa tii cont de faptul ca de la data cand am scris eu acest articol, pana la cea la care il vei citi tu este posibil ca unele oferte sa se schimbe, sa apara noi modele de espressoare (mai bine si mai avantajoase la pret decat acesta). Din acest motiv, iti recomand sa verifici periodic catalogul cu espressoare de mai sus
Argumente PRO DeLonghi EC221.B:

- Pretul – desi pretul nu ar trebui sa fie un argument pro in alegerea unui produs, ci mai degraba raportul calitate/pret, aici il voi pune deoarce 350 lei pe un asemenea espressor este pomana.
- Spumatorul – am testat cu mana mea si vazut o mare parte din espressoarele cu spumator. Din aceasta gama de pret, ba chiar si din gama celor mai scumpe DeLonghi EC221.B este net superior.
- Cafeaua – l-am testat cu tot felul de cafele incepand de la cafea no-name cumparata vrac, pana la banalul Jacobs sau Davidoff. Aroma si gustul produse de DeLonghi EC221.B sunt excelente si cum se zice, fac toti bani!
- Materialele folosite – per ansamblu sunt ok. Nu sunt plasticuri ieftine, se curata foarte usor, nu troncane. Totusi, am o mica obiectie pe care o voi nota mai jos intr-o alta sectiune.
- Dimensiunile sunt decente, nu este foarte mic dar nici nu iti ocupa jumatate din masa din bucatarie.
- DeLonghi EC221.B face un capuccino cum nu multe espressoare stiu sa faca 🙂
Chestii CONTRA DeLonghi EC221.B:
- Capacul de la rezervorul de apa – nu stiu cum si de ce l-au gandit astfel cei de la DeLonghi insa sper sa fi avut un motiv bun, deoarece mie nu mi-a venit sa cred cand l-am vazut atat de „flexibil” si pacatos.
- ..acesta ar fi cam singurul lucru care deocamdata l-as putea trece la minusuri DeLonghi EC221.B. Sper sa ramana doar acesta, insa daca vor aparea si altele le voi aduga fara discutii aici.
Recomandari DeLonghi EC221.B:
Cateva din recomandarile pe care le pot face in acest moment celor care detin un DeLonghi EC221.B:
- Intotdeauna curatati aparatul (capul spumatorului si sita pentru cafea).
- Plasati espressorul pe o suprafata dreapta, altfel va face un zgomot destul de nasol.,
- Cititi cartea cu instructiuni si in paralel urmariti articolele si tutorialele de aici etichetate cu tagul DeLonghi EC221.B. Cu siguranta veti gasi chestii utile.
- Daca aveti nevoie de vreo recomandare cu privire la magazinul de achizitie, recomandarea mea merge catre eMag, ba chair v-am lasat si un link undeva mai sus (este un link de afiliere, iti recomand sa citesti aici mai multe informatii) iar motivele pentru care in acest moment recomandam eMag peste orice alt magazin online care comercializeaza espressoare, au fost expuse aici.
Concluzii, sfaturi si impresii:
Dupa cum am spus mai sus, DeLonghi EC221.B este unul din espressoarele pe care le-as recomanda oricui si l-as cumpara fara nici o retinere la pretul intreg. Sper ca atunci cand citesti tu articolul sa mai gasesti inca o oferta decenta la DeLonghi EC221.B, iar in cazul in care te hotarasti sa il cumperi, cu siguranta vei face o achizitie buna. Daca ai orice fel de intrebari despre DeLonghi EC221.B, imi poti scrie un comentariu si voi incerca sa te lamuresc.
M-au tot intrebat diverse persoane de aici ce espressor as alege daca ar fi sa cumpar altul acum. La un buget de maxim 700 de lei, probabil m-as orienta tot catre un DeLonghi EC221.B sau poate un espressor Philips Saeco Poemia HD8425/19, care la fel este unul foarte bun insa cu siguranta as alege unul manual.
Update #1: Octombrie 2020
Se pare ca a trecut mai bine de 1 an de cand am acest espressor. L-am achizitionat in prin Iunie sau Iulie 2015. A fost folosit pentru a prepara in medie 3 cafele pe zi. La inceput am folosit spumatorul intens, dupa ne-am cam plictisit de el si am folosit doar functia de espresso. Cateva lucruri de notat:
- Am facut cu espressorul DeLonghi EC221.B peste 1000 de bauturi. Se comporta impecabil.
- Am testat foarte multe tipuri de cafea. Nu am observat sa „mofturi” la nici unul, insa am auzit la alte persoane ca nu se comporta foarte bine la cafelele macinate mare.
- Am avut ocazia sa testez mai multe espressoare din aceeasi categorie de pret. DeLonghi EC221.B ramane inca preferatul meu.
- Pretul a ramas acelasi. De fapt, foarte putin timp l-am vazut la eMag la pret intreg dupa care a revenit la ~350 de lei.
Update #2. Decembrie 2020
Am adaugat manualul de instructiuni in variana PDF. Il puteti citi si descarca in aceasta pagina, putin mai jos.
Update #3: espressorul DeLonghi EC221.B in 2019
Am cumparat acest espressor in 2015, iar acest articol a fost scris conform datelor pe care le am aici, „ acum 3 ani (18 iulie 2015 @ 17:50) „. A fost (si inca este) un espressor bun cu un pret mai mult decat rezonabil. As vrea, ca acum, dupa aproape 4 ani in care acest espressor a fost folosit zilnic, sa trag cateva concluzii, care sper eu sa va poata ajuta sa luati o decizie:
- Este un espressor bun si fiabil – daca este sa facem un calcul in mare, in 4 ani de cand a fost cumparat, s-au facut cel putin 2 cafele pe zi (o cafea, la noi insemnand un espresso dublu), asadar am avea 365 (zile) x 4 (ani) x 4 (espresso/zi) = 5840 de bauturi. Asta, in bani, ar insemna aproximativ 17.520 lei, punand un cost de 3 lei/ espresso.
- Costul unui espresso dublu utilizand o cafea buna (Davidoff), este undeva in jur de 0.4 bani. Facusem in calcul mai demult.
- In toata aceasta perioada, nu a avut parte de nici o „interventie”. Am folosit DOAR apa plata, si facut cate o decalcifiere pe an. Decalcifierea am facut-o preventiv, nu am asteptat sa se infunde. Citeste aici despre procesul de decalcifiere la espressoare si importanta acesteia.
- Nu este un espressor fancy. Nu este un espressor cu care sa faci cafeaua apasand pe un buton. Nu este un espressor potrivit pentru locatii unde se fac foarte multe bauturi.
- Pretul s-a mentinut in ultimii ani. Daca acum 4 ani l-am cumparat cu apxoimativ 350 lei, astazi, cand am facut update-ul, un DeLonghi EC221.B costa vreo 399 de lei.
Merita sa cumperi un DeLonghi EC221.B?
Din punctul meu de vedere, da, consider ca acest espressor a fost o investitie buna. Daca intentionezi sa-l cumperi, iti recomand sa citesti atat chestiile pro cat si chestiile contra pe care le-am scris despre DeLonghi EC221.B si sa faci o balanta.
Nota: am vazut prin comentariile voastre, ca unii dintre voi ati dat-o in caterinci de genul: „asta e espressor bun, uăi? ia incearca un Gaggia”. Incercati sa n-o mai faceti. DeLonghi EC221.B este un espressor bun in aceasta categorie de pret. Sa il cumparam cu un Gaggia care costa 2000 euro, mi se pare irelevant. Comparati-l cu alte espressoare din gama aceasta de pret.
DeLonghi EC221.B Manual Instructiuni În Limba Romana
Am atasat mai jos manualul de instructiuni pentru espressorul DeLonghi EC221.B. Daca va uitati la numerotarea paginilor veti vedea ca incepe de la 213. Nu este asa pentru ca manualul ar fi incomplet, ci deoarece pdf-ul este extras din manualul complet care contine instructiunile in mai multe limbi. Aici aveti doar partea pentru Romania care cred eu ca va intereseaza.
Daca aveti orice intrebari cu privire la espressorul DeLonghi EC221.B va recomand sa postati in comentarii aici sau de preferat in topicul cu review-ul deoarece este citit de mai multe persoane.
Nota: daca sunteti la primul epsressor manual, va recomand sa cititi cu atentie manualul intainte de utilizare. Veti invata cum sa-l folositi corect si veti scapa de multe batai de cap.
Am cumparat si eu acest espressor Delonghi la reducere si tocmai am facut tranzitia de la un espressor automat la un espressor manual. Cel automat a fost un Bosch Tasimo TAS1202.
Cateva lucruri pe care le-am observat pana acum:
– prepararea unui espresso la DeLonghi EC221.B dureaza mai mult. La cel automat doar puneam capsula si apasam pe buton. La acesta trebuie sa pun cafea, sa pun recipientul inapoi, sa ii spumez laptele etc. Totusi, cel putin deocamdata imi face placere acest proces de preparare al cafelei la DeLonghi EC221.B 🙂
– gustul cafelei facute cu DeLonghi EC221.B este intens. Folosesc cafea macinata, nu stiu sa va zic numele ei insa costa 5 lei suta de grame de la un magazin de cafea. Iese o cafea fantastica si sub nici o forma nu se compara cu cea obtinuta la espressoarele automate din pastile. Daca aveti espressoare automate si aveti posibilitatea sa testati undeva un espressor manual, faceti-o si veti vedea diferenta!
– spumatorul nu este asa cum ma asteptam. M-am uitat la filmulete pe youtube si am vazut ca spumatorul de la DeLonghi EC221.B-ul lor face laptele un nu doar spumos, ci si cremos, ca un fel de smantana. Eu nu am reusit sa fac decat spuma cu el. Poate ma ajuta cineva si imi spune ce gresesc.
In rest, DeLonghi EC221.B a fost o achizitie de care sunt multumit. Sper sa nu am probleme cu el.
Dupa experienta as vrea sa zic ca spumarea depinde foarte mult de cana inox (bineinteles ca depinde si de lapte, tehnica, etc.). Cand un prieten a deschis cafeneaua, a cumparat el o cana din primul magazin, iar ne-am chinuit foarte mult. Dupa ce am facut contractul cu Segafredo, a venit baiatul si ne-a aratat ce diferenta face calitatea la cana de inox. Am cumparat de la el instantaneu.
Amn, ma crezi ca nu m-am gandit niciodata la asta? 🙂
Am astazi drum prin Selgross, cumpar o cana de inox si fac un test. Revin 🙂
PS. Apropo de lapte, eu pana acum am gasit 2 tipuri de lapte care fac spuma ok. Zuzu si cel Kaufland (marca lor).
Imi aduc aminte cand cumparam cafea de la o toneta de cafea de pe langa facultate, vedeam ca baietii de acolo foloseau lapte kaufland. In mintea mea ma gandeam „bai ce zgarciti si astia” insa acum imi dau seama de au ales Kaufland”.
Tu ce lapte folosesti?
Il am de doua zile si pot spune ca sunt multumit. Face cafeaua destul de buna, cu spuma, mie imi place tare si folosesc sita/filtrul pentru doua cesti la o ceasca de 150 ml. Spuma de lapte am incercat azi si nu prea mi a iesit…o sa mai incerc cu alt tip de lapte. Nu are gust sau miros de plastic cu am citit aici, i am facut ‘botezul’ ca in manual pentru prima utilizare .
APA: o sa folosesc numai plata, NU de la robinet, asa cred ca o sa ‘aman’ decalcifierea. Interesant ar fi cateva sugestii despre tipuri de cafea cu arome mai puternice, de exp. Lavazza red in primele aparitii in Ro. Singura chestie care ma deranjeaza este tamperul, dupa fiecare utilizare trebuie sa ‘faci curat la locul de munca’. In mare… nu regret cei 399 de lei.Multumesc tuturor pentru comentariile lasate aici, a fost unul din motivele pt care l am achizitionat.
Gabi, tamperul ala mi se pare o prostie. Eu am incetat sa-l mai folosesc la cateva luni dupa ce am achizitionat espressorul, exact din acelasi motiv.
O perioada buna am „tasat” cafeaua cu recipientul cu care se pune in filtru dupa care mi s-a legat de mana un tamper dintr-un magazin de cafea. (Nota pentru carcotasi: s-a legat de mana la modul ca l-am cumparat)
In rest, ma bucur foarte mult ca esti multumita de DeLonghi EC221.B si iti doresc sa-l folosesti cu placere. Noi il avem acasa de vreo 3 – 4 ani si nu intentionam sa-l pensionam prea curand.
PS. Sa incerci numaidecat cafeaua Davidoff Cafe Espresso. Are o aroma deosebita.
Am cumparat , am folosit sita pt 2 cafele , am umplut o singura ceasca de cafea si am descoperit ca-i apa chioara in raport cu o cafea facuta la un espressor cu capsule.. Ce sa fac ?
Buna. Am cumparat si eu un Delonghi e221 si nu stiu ce fel de cafea ar trebui sa folosesc la el. Ma puteti ajuta cu niste sugestii?
Poti folosi cam orice fel de cafea si chiar iti recomand sa incerci cateva pana gasesti exact ceea ce iti place tie.
Eu personal ti-as recomanda sa cumperi cafea boabe si sa o macini. Daca nu ai rasnita, mergi la un cafe shop si cere-le sa ti-o macine pentru espressor (adica mai marunta).
Tot la cafe shopuri poti gasi foarte multe sortimente de cafea faina pentru espressor. Unele mai scumpe, altele mai ieftine insa foarte bune si aromata.
Legat de „ce fel de cafea” poti folosi ti-a raspuns MARIA mai sus.
Ca brand, iti recomand sa incerci Davidoff. E foarte ok si e rezonabila si ca pret.
As vrea sa il cumpar si eu si vreau sa stiu daca cafeaua facuta de el face spume la sfarsit sau daca are cineva vreo filmare sa mi-o arate multumesc
Buna Nicoleta. Bautura are o spuma destul de subtirica. Daca inca nu esti lamurita, as putea face o poza cand prind ocazia sa vezi mai exact despre ce este vorba, deoarce in cuvinte nu sunt sigura ca iti pot explica sa intelegi.
SI eu am cumparat un DeLonghi EC221.B.
Sunt foarte multumit de el, face un espresso de nota 10 fara exagerare. Am baut espresso facut cu foarte multe espressoare si putine se ridica la nivelul lui Delonghi.
Cele cu capsule de exemplu au un gust atat de artificial incat zici ca bei cauciuc lichefiat.
Singura problema pe care o am cu DeLonghi EC221.B este ca nu gasesc un lapte care sa faca spuma asa cum am vazut in videoclipurile de prezentare a espressorului DeLonghi EC221.B de pe youtube. Ce imi recomanzi?
Recomand laptele 1,5% grasime! Dorna sua napolact…este irelevant
.. dar cantitatea de grasime xonteaza la spumare! Cu 3,5 nu mi-a iesit niciodata… incalzeate doar laptele! Nu am incercat cu 0,1% …. uite un test pt viitor!
Eu am reusit si cu cel de 3.5, dar doar cu cel de la Kaufland (marca lor). In rest 1.5.
Ce-i drept nu am incercat niciodata si nici nu m-am gandit la cel cu 0.1. Daca il testezi pana am eu ocazia sa o fac, scrie-mi te rog ce obtii 😀
Lapte condensat de la lidl a incercat cineva? Acela e mai gros si face spuma densa si groasa.
Buna am achizitionat de curand acest espressor si vreau cateva sfaturide la voi,spre ex cantitatea de apa este setata de producator sau lasam noi sa curga cat vrem ,cred ca difera un espresso scurt de unul lung iar la crema de lapte cat lapte trebuie pentru un cappuccino
Buna coco!
L-ai prins de Black Friday la oferta? De curiozitate, cu cat l-ai luat? 😀
Legat de apa, tu trebuie sa fii atent sa ai tot timpul apa in rezervor. Atentie la asta, sa nu il lasi fara apa niciodata. DeLonghi EC221 B nu are functie de memorare a cantitatii de apa sau alte chestii de genul acesta.
Curge atat timp cat il lasi tu. Eu personal, ma uit la culoarea bauturii. In momentul in care aceasta devine albicioasa la culoare, opresti. Joaca-te putin cu el si dupa cateva utiliari vei invata cam cat trebuie lasat pentru espresso lung sau scurt. E o chestie de indemanare, o chestie pe care o inveti doar folosindu-l.
Laptele, il pui dupa gust. Unii prefera cu mai mult lapte altii cu mai putin. Cand incepi sa faci laptele, ai grija sa pui mai putin de jumatate din capacitatea cainii, deoarece pe parcursul spumarii el isi cam dubleaza volumul.
Cam cat timp dureaza pana faci un espresso la acest espressor?
Depinde foarte mult de indemanarea ta. Dupa ce iti intri in mana si stii tot ce trebuie sa faci fara sa te mai gandesti, cam in jur de 1 minut dureaza totul.
Totul insemnand prepararea a 2a bauturi scurte sau a uneia lungi.
Astazi mi-a venit espressorul. L-am achizitionat de la emag si abia astept sa-l folosesc. 😉
Asta il avem si noi. Ai facut o alegere buna!
Citeste instructiunile de utilizare (nu-ti ia mai mult de 20 min) si daca ai vreo intrebare, scrie-ne cu incredere 🙂
L-ai luat de Black Friday? Cat a costat? 😀
Si mie tot ieri mi-a ajuns. Foarte incantata de el sunt 😀
dupa ce fac cafeaua, curge apa desi aparatul este inchis.
Ce inseamna curge? Picura sau curge foarte mult?
De picurat este normal sa mai curga cateva picaturi. Daca curge mult, este posibil sa fie o problema tehnica si ar fi bine sa-l trimiti la garantie
Bună seara, azi am achiziționat u expresor delonghi etam 29.660 nou dar nu merge nici o funcție de la la capucino și cel cu lapte doar cafea normala fără lapte, precizez apăs pe. Capucino sau coffe late apare procesarea în curs da nu schițează nimic. Oare ce o fi denu merge? Nou și nici fake nu e
Am cumpărat în urma cu o săptămână un delonghi ec220 cd…pe care l-am returnat pe motivul ca nu i funcționa ledul de ready… Am achiziționat în schimbul lui un delonghi ec221b…sunt f mulțumit de el în schimb face o chestie ciudata pe care celălalt nu o face…după ce prepar expresii, în sita de cafea când o scot rămâne apa… Multa de altfel…la celalalt rămânea doar cafea uscata…și trebuia sa scutur bine de sita ca sa cada cafeaua din ea..
.. E NORMAL SA FACA asa sau ar trebui să-l trimit înapo???? (chestia asta o face în măsură în care am folosit aceeași cafea Lavanda la ambele aparate)
Buna Dada. Nu imi este cunoscuta deloc situatia ta insa nici nu sunt sigura a am inteles exact ce se intampla acolo. Poti face te rog o poza sa vad mai exact ce se intampla?
Esti sigura ca presezi cafeaua in momentul in care o pui in recipient? La pasul acesta ma refer: https://alecia.ro/wp-content/uploads/2015/12/3.jpg
Da…cafeaua o presez chiar f bine…după ce termina de preparat espresso, când desfac maneta pe a curata sita, în sita în loc sa fie doar cafea cum apare de altfel și în pozele tale, este o amestecataura de cafea cu apa(zaț)
am atasat aici o poza cum arata sita dupa ce prepar un espresso, e plina cu zat

Cat de multa cafea pui? Espressorul vine cu doua site. Una pentru 1 bautura si cealalta pentru doua in care se pune aproximativ 1 respectiv 2 cupe. Dupa ce presezi cafeaua, daca este nevoie mai adauga putina astfel incat nivelul de cafea sa fie la acelasi nivel cu marginea sitei. Nu stiu daca m-am exprimat foarte clar. Uite, de exemplu in poza mea de aici a trebuit sa mai adaug putina cafea.
Ce vad in imaginea ta nu pare sa fie o problema cat timp bautura este preparata asa cum trebuie. Daca era o problema cu presiunea espressorului iesea deloc.
În momentul în care în sita pt o cafea am pus mai multa cafea, pana la margine cum spui tu, tot conținutul(cafeaua care trebuia sa rămână în sita), după prepararea espresso ului mi-a rămas agățată de partea de sus a espresorului, practic pe sita de unde vine apa fierbinte din espresor…
Strangi suficient de tare „maneta”? La cat timp dupa ce s-a terminat bautura o desfaci? Teoretic nu are importanta, ar trebui sa poata fi desfacuta fara probleme atat in primele secunde cat si dupa 10 ore. Incearca totusi sa o lasi un 5 minute. La mine de obciei ramana din obisnuinta (spre rusinea mea) pana la urmatoarea preparare. Ai incercat si cu alt tip cafea? Face la fel?
MARIA in primul rand vreau sa-ti multumesc pentru sfaturi, intr-adevar nu umpleam sita pana la marginea, cu ea plina ramane dupa preparare doar cafeau uscata. De folosit folosesc cafea Lavazza,(scuze pentru greselile ortogrf.de mai sus, corectorul ortografic al tel. e de vina).
Pentru cei carora nu le reuseste spuma de lapte, pot sa va spun ca dupa tot ce-am experimentat pana acum, cana de inox conteaza extrem de mult.Eu am cumparat una de 350 ml de pe un site online, si acum pot sa spun ca laptetele iese si cremos nu numai spumos, am incercat pana si cu lapte de tara….produsul finit e acelasi.De regula folosesc lapte kaufland de 1,5. Cu alte cuvinte sunt foarte multumit. Aparatul face intr-adevar toti banii. Multumesc inca odata pentru sfaturi.
am atasat si 2 poze in care se poate produsul finit….
Hehe, nu arata rau deloc 😛
Ma bucur ca ai reusit si iti doresc sa-l folosesti cu placere!
Cat despre lapte, da, cel de Kaufland este foarte bun. Am vazut ca il folosesc si pe la cafenele si chiar ramasesem uimita ca folosesc „lapte din ala ieftin” fara sa stiu ca de fapt il folosesc deoarece este foarte bun pt chestia asta. De asemenea si laptele Zuzu este bun pentru spuma.
Am intampinat si eu problema cu apa ramasa in filtrul sita, asta numai in cazul prepararii unei singure cafele. Aparatul meu are doar filtrul sita pentru 2 cafele. Cand adaug cafea pentru 2 cesti e totul ok. Stie cineva de unde pot cumpara filtrul pentru 1 cafea? Multumesc.
Salut Cristian,
In Romania, cel mai probabil la o reprezentanta sau service Delonghi.
De asemenea, vad ca se gaseste si pe amazon: https://www.amazon.co.uk/DeLonghi-EC220CD-Small-One-Cup-Filter/dp/B00PHD6CMK insa pretul este destul de piperat.
Bună! Am cautat dar nu am găsit, exista vre-un video în care exemplifica cum se face capucino la acest aparat? Sunt ff tentata sa mi-l cumpăr dar mai mult pt capucinoo decât pt espresso, deoarece e preferatul meu.
Camelia, nu stiu sa exista vreun video facut special pentru asta, dar nu e mare inginerie. Odata ce il ai, te inveti in cateva ore sa faci ce vrei tu la el.
Daca nu te descurci cu ceva, poti intreba aici si voi incerca eu sau MARIA sa te ajutam.
Am și eu o nelămurire…aparatul vine cu doua site,filtre sau naiba le zice…cele în care pui cafeaua…unul mai mic altul mai mare….problema e ca în cel mic cu o singura măsură de cafea, cafeaua iese fără spuma, la fel ca la ibric iar cu celalalt cu aceeași măsură cafeaua iese cu spuma…întrebarea mea…nu cumva cel mic este doar pentru capsule????
Nu. Cel mic este pentru o cescuta de cafea iar cel mare este pentru doua cescute.
Eu il folosesc pe cel mare pentru o cafea dubla.
Buna, am si eu acest produs de 3 saptamani iar recipientul de spumare a functionat de 2 ori. Cand sa-l folosesc a 3-a data nu mai merge. Nu mai are presiune. Sa-l returnez sau ma puteti ajutati cu niste sfaturi sa functioneze din nou? Multumesc
Vezi sa fie strans bine sa nu scape presiunea pe langa 🙂
Multumesc pentru sfat, dar in momentul in care dau drumul la rotita pentru a da aburul afara, nici macar nu se aude cum ca ar incerca sa dea aerul afara desi sunt aprinse ambele beculete. Rotita e la maxim si aparatul nu da nici un semn. Parca ar fi oprit asa se comporta
Well, in cazul asta nu cred sunt prea multe de facut. Mai fa-i un test insa asigura-te ca nu este infundat, este apa suficienta in rezervor iar ledul este „pe verde”.
Daca zici ca n-are nici macar vreo intetie „sa sufle”, banuiesc ca este vreo problema de ordin tehnic. Mai joaca-te cu el putin si daca nu se da la brazda, trimite-l la grantie.
Am rezolvat problema:) Am luam manualul de utilizare si exista acolo o instructiune de curatare a aparatului dupa 300 de cafele. Am urmat procedeul si in cele din urma am reusit. Probabil era undeva infundat. Multumesc oricum pentru sfat
Super 🙂 Ai idee de ce s-a infundat atat de repede?
L-ai curatat conform instructiunilor dupa fiecare utilizare?
Eu cu siguranta il curat, doar ca nu stiam ca alte persoane din casa il foloseau doar sa-si incalzeasca laptele ca sa fie spumos cand mananca biscuiti 🙂
Haha, nu m-am gandit niciodata la intrebuintarea asta :))
E bine ca ai gasit problema si ai mai invatat ceva despre espressor cu ocazia asta.
O zi frumoasa si la multi ani!
Salutare,
Am achizitionat si eu acest model DeLonghi EC221.B, de Craciun, de la emag.
Am citit comentariile voastre de aici si..m-am apucat de facut cafele (De regula, beau impreuna cu sotia, o singura cafea in zi, dimineata. Pana acum o faceam la filtru.)
Am cumparat pentru inceput o cafea macinata 100% Arabica, LAVAZZA CREMA E GUSTO la 250Grame.
Am folosit cani normale ca dimensiune, punand putin peste jumatate, restul completand cu lapte.
Am citit instructiunile + comentariile de aici, cred ca am respectat intocmai procedura.
Am folosit doar sita pentru 2 cafele, ba cu 2 ”incarcari”, cate una pentru fiecare cana, ba mai multa cafea, ba mai putina..
A iesit, ca si gust si culoare, am avut si ceva spuma la lapte, cu cel la cutie de Kaufland 1,5% UHT rece de la frigider si folosind o canita mica de inox.
Cu lapte proaspat de vaca, nu mi-a iesit. Nici cu Napolact (cutie/pet plastic) 1,5% sau 3% n-a iesit spuma, poate l-a agitat putin, atat.
Urmatoarea cafea vreau sa fie ceva boabe, sa o macin eu (cu espressorul am luat si o rasnita Bosch MKM6003, 180 W, 75 g), pe principiul ..cat mai natural.
Am lasat link cu pozele mele, las mai jos si cateva intrebari:
1. Capuccino ati facut cu el? Daca da, ce recomandati/cum facut?
2. Ce capsule se folosesc pentru acest model, as vrea sa vad cum sunt si alea?
3. Ce cani/recipiente folositi pentru cafea/lapte? Cand fac laptele in canita aia mica de inox, ajung sa stropesc daca nu sunt atent, sare peste tot.
4. Curatati aparatul, imediat dupa folosire? Eu pana acum asa am facut: desfiletat cap pentru spuma, clatit/ sita golita de zat, clatita
5. Dupa curatarea sitei, prindeti la loc manerul cu sita? (ca atunci cand e cu cafea si il strangi)
O zi buna!
Salut,
Haide sa le luam pe rand:
1. Capuccino ati facut cu el? Daca da, ce recomandati/cum facut?
Procedura este aceeasi ca la cafe late. Dinferenta consta in cantitatea de lapte folosita. Uite aici o reteta: https://cafestar.ro/cafea/retete-de-cafea-din-cafenele/ Daca nu este pe gustul tau, cauta pe google si vei gasi mai multe idei.
2. Ce capsule se folosesc pentru acest model, as vrea sa vad cum sunt si alea?
Nu sunt capsule. Sunt pad-uri. Mai exact, un pad de cafea consta in echivalentul unei masuri ambalata frumos in acea foita. La gust nu este absolut nici o diferenta. E o chestie de comoditate si de …. pret. Daca faci un calcul vei vedea ca padurile sunt mult mai scumpe decat cafeaua macinata (vorbim despre exact aceeasi marca si acelasi sortiment de cafea).
Pentru capsule ai nevoie de un espressor automat. Nu-ti recomand, nu se compara bauturile cu cele facute cu DeLonghi EC221.B.
3. Ce cani/recipiente folositi pentru cafea/lapte? Cand fac laptele in canita aia mica de inox, ajung sa stropesc daca nu sunt atent, sare peste tot.
Noi am cumparat un ibric mic de inox din selgros. In jur de 20 de lei a costat. O pun maine pe MARIA sa-i faca o poza si o atasez aici. Poti face suficient lapte cat sa ajunga pentru 2 cani mari de 200 ml de cafe late.
4. Curatati aparatul, imediat dupa folosire? Eu pana acum asa am facut: desfiletat cap pentru spuma, clatit/ sita golita de zat, clatita
Teoretic asa trebuie facut si asa iti recomand sa faci. Practic, de multe ori ramane cafeaua in sita pana la urmatoarea preparare. N-au fost probleme pana acum. In schimb este foarte necesar sa curati capul de spumare. Nu este musai sa-l desfiletezi dupa fiecare folosire, e suficient ca dupa ce spumezi laptele, sa actionezi putin in gol. Vei vedea ca vor iesi stropi de lapte. Aia, adunati acolo vor infunda orificile. Citeste comentariile de mai sus sa vezi efectul infundarii.
5. Dupa curatarea sitei, prindeti la loc manerul cu sita? (ca atunci cand e cu cafea si il strangi)
De obicei nu. Ramane la uscat si nu vad nici un rost sa pun pe maner si sa il fixez, pentru ca mai apoi la urmatoare utilizare sa il dau jos din nou.
Sper ca te-am lamurit cat de cat. Nu ma pricep foarte bine la explicat, insa daca n-am fost suficient de clar pe undeva sau mai ai si alte intrebari, posteaza cu incredere.
Legat de lapte, sa incerci si cu Zuzu. Mie personal mi se pare mai fain decat cel de Kaufland.
Pfff. In sfârșit am dat de oameni dedicați și espressoarelor lowprice. Mă refer la faptul ca pe unde am mai pus întrebarea ce vi-o pun vouă, mi s-a răspuns sec :” prea ieftin să facă aia… ! ” Deci, în decembrie am prins și eu oferta la acest model de espressor,dar mă nemulțumește un singur lucru la el : cafeaua (espresso-ul) nu iese cu spumă. Cumnata are un amărât de Selecline ce îl bagă pe al meu în buzunar la acest capitol. Am încercat vreo 5-6 tipuri de cafea,dintre care 3 boabe, unde am utilizat 2 tipuri de granulație,am încercat și să preseze mai tare/mai puțin ori chiar deloc, doar cat nivelam cafeaua în sita… dar în zadar, căci iese o spumă firavă care după ce pun zahăr… goodbye. Oare ce sfat îmi dați? Specific că nu beau capuccino și nici cu lapte, deci spuma făcută separat iese din ecuație. Mersi mult.
Salut. Cochetez cu ideea de a achizitiona un expresor de budget. Am gasit pe internet pareri bune despre modelul DeLonghi ec155, dar nu-l gasesc nicaieri pe site-urile romanesti. Gasesc in schimb modelul acesta, ec221. E mai bun acesta ? Multumesc.
Salut,
Il gasesti la azerty:
Nu-ti pot spune nimic cu privire la profesionalismul lor, nu o privi ca pe o recomandare.
Nu exista nici un interes din partea mea sa alegi EC221-ul in favoarea EC155-ului, insa din punctul meu de vedere DeLonghi EC221.B este o varianta imbunatatita a Delonghi EC155. Au gafat-o putin cu designul, insa ca functionalitati, este mult mai „descurcaret” si practic.
Din punct de vedere tehnic nu este nici o diferenta intre EC155 si EC221. Au acelasi boiler, aceleasi termostate, aceeasi pompa, aceleasi site si supape. Diferentele apar la design iar din punctul meu de vedere EC221 este mai bun pentru ca poti pune cesti/cani mai inalte.
Buna ziua. In mod clar ai mai multa experienta ca mine in domeniu si iti voi urma sfatul. Eram nelamurit pentru ca nu gaseam modelul EC221.B pe siteul oficial Delonghi si EC155 aparea in toate topurile de genul „best budget”. In categoria ~100euro ce imi recomanzi? Sau e nevoie sa intru pe forum pentru o discutie mai elaborata? Multumesc.
Unde iti este mai comod. Este ok aici, daca tot am inceput aici.
In categoria ~100 euro, cele mai bune optiuni ca espressoare manuale vad a fi: EC221.B si Philips Saeco Poemia HD8425/19.
Intre acestea doua am ales eu si am ales Delonghi-ul. Nu ca as fi gasit ceva impotriva Philips-ului, a fost o chestie de preferinte personale fara a avea vreun argument in spate. Delonghi EC221.B ti-l recomand ca de la utilizator la utilizator, deoarece am espressorul in bucatarie si sunt destul de incantata de el.
Aici e pagina dedicata pe siteul oficial: https://www.delonghi.com/es-es/productos/cafe/cafeteras/cafeteras-bomba-tradicional/ec-221cd
––
EC155 este un model mai vechi, de aceea gasesti foarte multe referinte la el. Review-uri pe amazon, articole, recenzii etc. Nu este un espressor rau, as putea spune ca este unul chiar foarte reusit tinand cont de ce parodii de espressoare se gasesc prin magazine. Dar, EC221.B este superior.
Multumesc pentru sfaturi. Am sa urmaresc modelul EC221.B . Deocamdata am o dilema, sa iau acest model sau sa iau un Moka pot Bialetti ? E la jumatate ca pret decat un expresor EC221.B Am deja un moka pot din aluminiu, ma gandesc sa trec la cel de inox, dar am indoieli daca sa trec la expresorul delonghi din moment ce e de 2 ori ca pret ca moka pot. Calitatea cafelei cum e comparativ dintre cele 2 ? Multumesc.
Sunt chestii diferite si nu prea pot fi comparate din punctul meu de vedere. Eu personal n-as inlocui sub nici o forma Delonghi-ul cu un Moka pot Bialetti.
Am achizitionat pana la urma EC221.B de la Auchan (368 ron). Pana acum toate bune. Tinem legatura cu pareri si impresii 🙂
Aici este poza cu ibricul:

Aha, sa vad cand ajung prin selgros.
Deja au mai trecut zile, tot un singur lucru ma deranjeaza cel mai mult: curatarea lui :))
spumarea laptelui..acolo se stropeste putin si trebuie curatat tot aparatul cu o laveta (poate cu un ibric ca al vostru, se scapa de problema)
-tot vreau sa testez si niste PADuri, ceva recomandari? 🙂
-aveti idee cum putem face ”forme” cu laptele? sau fara lapte, direct, doar cu cafeaua.
adica, spuma ei.
o inimioara, etc… 🙂
o zi buna!
Am un aparat si am cateva intrebari :
-Dupa folosire, datorita programului meu, m-am obisnuit sa spal portafiltrul si sita la 5-10 minute dupa folosire. Ar fi ok sa-l las 8-9 ore cu cafea folosita inauntru ? 🙂
-Este nevoie sa stergem pe interior locasul unde se fixeaza portafiltrul ? Nu stiu exact daca m-am exprimat corect cu termenii
-La ce perioada efectuati acea decalcifiere ? In carte am citit ca scrie 300 de cafele
-Am primit cadou o cafea si pe ambalaj scrie ca e de filtru. E ok sa o pun la expresor ?
-Pentru 1 ceasca, cata cafea puneti in sita ? La carte scrie o masura. De asemenea, am citit ca un expresso ca la carte e 25 ml, e corect ?
Buna. In ordine cronologica:
1) Recomandat este sa fie spalat dupa fiecare utilizare. Atunci se curata si mult mai usor. Spre rusinea mea, eu nu prea am respectat acest lucru si de multe ori ramane de pe o zi pe alta. N-au aparut probleme. In afara de infundarea sitei nici nu vad ce probleme ar putea sa apara.
2) Periodic. Ca orice lucru ,cu cat il ingrijesti mai bine cu atat de serveste mai bine, nu?
3) La aproximativ 300 bauturi, dupa cum scrie si in carte.
4) O poti folosi fara probleme. Chiar iti recomand sa faci un experiment si sa faci o comparatie intre gustul cafelei respective si celei macinate special pentru espressor.
5) O ceasca ar trebui sa fie facuta dintr-o masura, care va umple perfect sita mica.
Salut, iti raspund, cum fac eu cu delongiul meu.
– cam asa il curat, la cateva minute, dar s-a intamplat de multe ori sa fiu plecat si sa ramana cafeaua folosita, o zi-doua.
nu e problema, cat timp il cureti bine apoi
– si eu trec cu laveta prin lacasul ala din interior, de 2-3 ori. asa, la suprafata
– il folosesc din ianuarie, inca nu am facut decalcifierea, nu stiu cum se face.
– eu folosesc acum cafea de filtru.
nu strica nimic la el, doar …gustul cafelei e altul
-cat despre masuri, o sa ajungi sa iti dai seama cat trebuie sa pui, in functie de cat de tare sau slaba e cafeaua pe care iti place s=o bei
Bună,
Eu am un DeLonghi EC 155 – de începător, pe care îl folosesc destul de rar pt ca deși îmi place enorm cafeaua nu pot sa o beau zilnic decât dacă îmi place sa fiu tremuri ci.De ceva vreme nu îmi mai iese cafeaua în sensul ca nu curge, cred ca nu are destulă putere /presiune. Dacă las sa curgă fără cafea se umple cana de apa. Când adaug cafeaua (macinata de la Starbucks) nu reușește sa treaca și rămâne apa. Aveți idee care ar putea fi problema? Mulțumesc.
Trebuie curatat/decalcifiat. Citeste manualul de instructiuni sa vezi cum se face.
Am acest aparat de ~ 2 luni. In ultimele 2-3 saptamani am observat o scadere in persiunea cu care curge cafeaua prin cele 2 orificii. Acum pot sa zic, ca porneste bine 1 secunda, si apoi deja incepe sa scada presiunea, si imediat incepe sa picure. Spre deosebire de persoana care a scris mai sus, la mine curge cafea, chiar daca curge foarte greu, nu apa.
E foarte enervant, e aproape nou, are abia 2 luni, ce pot face? Multumesc.
Buna! Eu tocmai mi-am achizitionat un Delonghi EC7.1. Am apucat sa beau 2 cafele si vad ca iese abur pe langa dopul ce inchide camera incalzitorului si scoate foarte putina cafea. De inchis bine capacul e inchis, am verificat, si la fel face si cand pun pe spumare. Idei?
Buna ziua, daca umplu rezervorul cu apa si pun mai multa cantitate decat trebuie, dupa o perioada curge apa pe langa aparat
Daca esti sigura ca rezervorul este fixat corect, atunci s-ar putea sa fie o probleam cu garnitura respectiva. La garantie cu el 🙂
Buna. Eu am comandat acest model ec.220.b de pe e-mag si experienta mea nu se potriveste deloc cu ceea ce scrieti mai sus. Ma asteptam la un aparat care face o cafea decenta, nu un plastic care iti ‘incalzeste’ o apa cu gust de cafea. Mare atentie la produsele made in China
Buna Ale. Ori nu faci tu ceva bine acolo, ori esti foarte pretentioasa 🙂
Esti cam singura persoana de pana acum care se declara nemultumita de acest espressor. Nu spun asta ironic sau in nume de rau. Mie pur si simplu mi se pare ca acest espressor face o cafea cel putin decenta. Haide sa vedem, poate ii dm de cap. Ce cafea folosesti?
Referitor la ultima ta remarca, sa stii ca „Made in China” nu este intotdeauna echivalent cu „produs de proasta calitate”. Nu vreau sa intru in detalii, dar sunt foarte multe branduri de renume care au fabrici in China
PS. Modelul despre care s-a discutat aici este EC221.B
PS2. Sa stii ca emag accepta returul in 30 de zile de la comanda. Daca nu esti multumita de produs, il poti returna fara probleme si iti vei primi banii inapoi.
Buna, eu am un aparat DELONGHI CAFFE TREVISO Bar 14, de 5 ani, sunt foarte multumita de el si cafeaua iese minunat. Am insa o problema de 2 zile: nu mai iese apa cu presiune, mai mult picura si de aici cefea fara spuma si mai mult chioara :). Am facut o decalcifiere, si la fel. Daca insa nu pun cafea sau nu pun deloc recipientul de cafea, apa curge cu putere, are aceeasi presiune. Ma gandesc ca doar sita ar fi infundata. Ma ajutati va rog cu o opinie? Si cum as putea sa curat sita, merge cu acul, asa cum am mai vazut ca scrie prin manual?
Sint consumatoare de cafea expresso si relativ cunoscatoare de aparate.Am cumparat acum o luna un aparat De Longi EC 221.B de la Emag.
Am fost super dezamagita pentru ca indiferent de tipul cafelei folosite ,si am incercat numai cu cafea buna,nu am reusit sa obtin crema,caimacul sau cum vreti sa-i spuneti.Nu vorbesc de spumare sau alte lucruri suplimentare.Pur si simplu cafeaua arata precum una fiarta la ibric.
Am returnat fara probleme aparatul,dar an ramas cu un mare semn de intrebare-aparatul cumparat de mine avea ceva tehnic?Eu am acasa un expresso de vreo 6 ani care functioneaza ireprosabile alta marca,cel cumparat urma sa-l trimit copilului student,Sint in cautarea altui aparat,dar dupa experienta avuta stau in expectativa,citesc recenzii si am emotii in a comanda alt aparat.Poate mi-ar fi mai usor daca mi-ati raspunde daca lipsa spumei poate sa fie un ghinion tehnic la un aparat care are atitea recenzii bune.Multumesc
Buna Mara. Mii descuze pentru raspunsul meu intarziat. Abia acum am vazut comentariul.
Eu am espressorul DeLongi EC 221 acasa. La preparare, espresso-ul iese cu o spuma modesta de ~0.5 cm sa spunem. Nu arata deloc precum o cafea fiarta la ibric.
Este posibil sa fi fost o problema tehnica cu aparatul sau poate nu a fost folosit corespunzator. Singura data cand am experimentat aceasta problema a fost atunci cand am pus mai multa cafea decat trebuia si am fortat putin sa mi se inchida.
Data fiind data la care ai postat comentariu trag concluzia ca ai achizitionat deja altul. Ce model ai ales? De asemenea, cel vechi ce model este?
Pentru Mara, daca se poate intrebarea mea, deoarece ma aflu in aceiași situație nu face spumă deloc nici dupa servis,este in garanție de pe EMag cumpărat ,Ce am de facut ca sa l mi l ia înapoi sau sa mi l schimbe cu alt tip de aparat.mersi.
La aceste prețuri aș încerca și Breville Prima Latte. Firma e australiană. Cred este greu să se găsească piese de schimb. Dar este firma ce realizează cele mai bune aparate de cafea espresso din lume.
Problema pieselor ar fi utlima pe care trebuie sa ti-o pui. In general, espressoarele nu se strica asa cu una cu doua, iar daca vine vorba despre inlocuit vreo piesa, procedura se face in service, iar piesa de cele mai multe ori este comandata de la producator de catre baietii de la service.
Foarte utile toate comentariile voastre si va multumesc, totusi nu inteleg care este ideea cu cana (sau ibricul ) din inox….Cum influenteaza asta spuma laptelui ????
Spre rusinea mea nu m-am documentat cu privire la chestia asta sa inteleg ce se intampla acolo de vasul din inox este cel indicat pentru spumarea laptelui.
Totusi, desi teoretic nu-ti pot explica, practic iti spun ca am incercat tot felul de cani si ibrice pe care le-am avut la indemana. Nimic nu functioneaza la fel de bine ca ibricul/cana din inox.
La scurt timp dupa ce AMN a facut recomandarea, am citit acelasi lucru si scris de un nene, profesionist in ale espressoarelor care scria pe un blog strain pe care-l urmaresc. La fel, am observat ca peste tot prin cafenele si coffe shop-uri unde se si prepara se foloseste vas din inox pentru lapte. Initial am banuit ca ar fi din motive de igiena insa se pare ca motivul era altul 😀
Buna ziua ,am achizitionat si eu Delonghi ec221.b si pot sa va spun ca merge foarte bine testat cu cafea Iacobs,Amaroy iar acum mi-am cumparat Segafredo .Scoate o cafea excelenta!Intrebarea mea este dupa pornire pana se aprinde led verde scoate un sunet de incalzire a apei ,este normal ?multumesc!
Da. Se aude un mic zgomot.
Sa incerci si Lavazza sau Davidoff daca nu ramai la Segafredo.
Prin „sunet de incalzire al apei” te referi la acel „bolborosit„, right?
Multumesc,MARIA !Duminica placuta !
Da ,Nick la acel „bolborisit”al apei ,e un pic inervant dar nu tine mult !
Este normal. Este prezent la foarte multe espressoare.
In scurt timp te ve iinvata cu el si nu ti se va mai parea enervant.
Buna ziua, am cateva intrebari legate de acest produs.
1. Trebuie preincalzit aparatul conform instructiunilor sau se poate trece la prepararea cafelei espresso(etapa cu sfaturi pt o cafea mai calda)?
2. Dupa utilizare, filtrul de cafea il clatiti sub jet de apa sau il spalati cu burete si detergent vase?
Buna Beatrice,
1. Imediat ce vezi ledul vede ai unda verde.
2. Cu jetul de apa. Periodic insa, trebuie facuta o incalzire corespunzatoare. Urmeaza sa postam un articol detaliat despre curatarea acestuia.
am scos partea presurizata.,am pastrat sita de inox in cauciuc, dar nu am demontat portafiltrul . adica nu este bottomless. nu mai scoate spuma .tampez, insa nu folosesc lingurita de plastic ca unitate de masura pt shot , ci umplu filtrul (sita)ras, preincalzesc cana si sita.inainte sa pun portafiltrul plin cu cafea si sa pornesc extractia ,dau un flush . cu filtrul presurizat ,am spuma ,fara-nu. tamperul este cel inclus, lipit de espressor .nu pot masura cantitatea de cafea lichida, am un shot de tequila de 30 ml.pt ca e prea tare , o lungesc ,dar gustul nu ma misca .cel putin ,comparativ cu un espressor pro, nu se prea compara .am folosit cafea arabica , varsata , proaspat macinata sau lavazza gold(oro). in plus ,cand incepe exrtractia , aparatul scoate un sunet ca un fluierat . este espressorul meu defect ?
Un espressor pro incepe de la 3000 dolari 🙂
Chiar faci comparatie intre ala si un espressor de 350 lei? 🙂
In decembrie am prins și eu oferta la acest model de espressor,dar mă nemulțumește un singur lucru la el : cafeaua (espresso-ul) nu iese cu spumă. Am încercat vreo 5-6 tipuri de cafea,dintre care 3 boabe, unde am utilizat 2 tipuri de granulație,am încercat și să preseze mai tare/mai puțin ori chiar deloc, doar cat nivelam cafeaua în sita… dar în zadar, căci iese o spumă firavă care după ce pun zahăr… goodbye. Oare ce sfat îmi dați???? Specific că nu beau capuccino și nici cu lapte, deci spuma făcută separat iese din ecuație. Mersi mult.
Salut Marian. In general DeLonghi EC221.B nu face o spuma wow. Este destul de mica, undeva la vreo 3mm daca ar fi sa aproximez.
Daca zici ca se distruge cand pui zahar, incearca sa pui zaharul in ceasca inainte s-o pui sub espressor. Eu asa fac 😀
Stie cineva daca in magazinele fizice DeLonghi EC221.B are acelasi pret ca pe eMag? Eu m-am uitat in Careffour si nu am gasit acest model. In alte supermarketuri sau magazine cu electrocasnice se gaseste?
Nu vreau sa-l iau de pe net deoarece nu vreau sa ma complic daca o sa am nevoie de garantie sau ceva. Multumesc
Nu prea l-am vazut prin magazinele de care zici la preturi mai mici de atat.
Daca-l iei de la eMag cel putin, nu are rost sa-ti faci griji cu privire la garantie. Tot ceea ce tine de garantii, retururi in perioada stabilita se face cu seriozitate.
Am incercat mai multe cafele si toate au gust de ARS. Habar nu am ce fac gresit sau ce cafea ar trebui sa cumpar. Recomandari?
Ce inseamna mai multe cafele.
Ai incercat cafea speciala pentru espressor? Din aia macinata foarte fin?
Aceeasi problema si la mine, cafeaua are gust de ars. Am facut decalcifiere, am curatat toate sitele, am demontat si am curatat sita pe unde curge apa.
Orice fel de cafea as pune, macinata fin, mediu sau mare rasnita de mine cu rasnita Tefal, cafeaua are gust amar.
Am luat cafea macinata pentru espresso, in fata mea, de la magazinele de profil, am cumparat si o rasnita pentru a rasni eu cafea.
Am presat-o cu tamper-ul mai putin si mai tare, acelasi rezultat.
Am baut la prieteni cafea la espressor Saeco Poemia si gustul nu este amar sau ars, se simte aroma cafelei.
La inceput am crezut ca nu fac eu ceva bine, dar cred ca aparatul este de vina.
Am espressorul din noiembrie 2017, la inceput parca nu era asa amara cafeaua, dupa 2-3 luni de folosire s-a modificat gustul cafelei.. si de atunci asa a ramas.
Este normal sa se stinga led-ul verde in timp ce se prepara cafeaua? Multumesc.
Da, este normal. Asa mi se intampla si mie.
Vezi pe manualul de instructiuni semificatia ledului verde.
Buna seara,
De cevas timp am probnleme cu aparatul respectiv si anumne:
– cafeaua nu curge ci picura;
– apa nu trece prin sita suportului pt. cafea;
– in pofidadedurizarii si curatirii aparatului, prin sita de filtrrare apa curge doar prin cateva orificii si se retine in suport ca si cum nu ar avea puterea sa treaca prin sita suportului.
V-as fi profund recunoscator daca mi-ati transmite cateva sfaturi si sugestii pe adreesa de e-mail.
In genere, o diagnosticare profana ar fi: aparatul nunmainare puterea de a realiza cafelele de odinioara.
Va multumesc anticipat.
Daca cafeaua este macinata prea fin nu va curge..Se infunda sita..Banuiesc ca-i trebuie pe fundul sitei o hartie precum cea de la padduri..
Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutorul vostru va rog..Am.achizitionat un espressor Delonghi ec221.b si nu reusesc sa aflu ce fel de paduri trebuie sa folosesc..ca stiu ca sunt pe dimensiuni..multumesc!
Salut. Se folosesc paduri ESE (au diametrul de 44 mm). Li se mai zice monodoze daca nu ma insel.
Eu personal am folosit si din alea mari. Practic, le indoiam putin a.i sa intre in filtru si functiona fara probleme, insa ideal, acest model de espressor functioneaza cu ESE.
Le gasesti in supermarketuri sau online. Eu in momentul acesta folosesc padurile Solo Caffe Creme care in ciuda faptului ca sunt un pic cam scumpe, sunt foarte bune.
Cred ca de 44 mm dar nu sunt sigur.Si eu am intrebat dar nu stie nimeni.In schimb am gasit asta
https://thecoffeepod.co.uk/contents/en-uk/d28_Coffee_Machine_Guild_for_using_coffee_pods.html
Aici am gasit eu.Poate te ajuta!
Intentionez sa achizitionez un astfel de espressor, insa nu gasesc nicaieri inaltimea maxima a canii care se poate folosi. Am vrut sa iau ub Philips, insa am renuntat fiindca se specifica in descriere ca inaltimea maxima a canii e de 75mm, si mi s-a parut prea putin. Ma poate informa cineva va rog in legatura cu acest aspect? Multumesc.
Buna Oana,
Incape o cana normala (ma refer la cana de apa, nu ceasca de cafea) fara probleme. Masor indata cu rigla si-ti spun si care este dimensiunea maxima in cazul in care doresti sa stii exact.
Am revenit cu poza promisa. Dupa cum vezi, o cana normala de 9 – 10 cm incape perfect. Imi cer scuze pentru calitatea scazuta a pozei si te rog sa-mi spui daca iti clarifica dilema sau doresti sa mai fac si altele:
Dimensiunea aia de 75 mm face referire la dimensiunea de la baza aparatului pana la filtrul de cafea. Din cate observ, si la acest model este cam aceeasi dimensiune INSA cana se poate aseza (exact asa cum o vezi in poza) tinand-o putin pe o parte si apoi indreptand-o. Nu incomodeaza deloc.
Asadar, daca crezi ca Philipsul se muleaza mai bine necesitatilor tale nu-ti face probleme din aceasta cauza.
Legat de acest model de Delonghi, iti pot spune ca-l avem in casa de cativa ani buni, s-au preparat in medie cate 3 cafele pe zi si si-a facut treba foarte bine. Chiar are un raport calitate pret extraordinar.
Bună,
Am achiziționat un Delonghi EC 220.R de căteva zile. Mai am de exersat la partea cu spuma, deoarece doar mi se dublează, iar din cele citite am înteles că se poate tripla.
Vi se întâmplă și vouă să nu curgă uniform cafeaua în cele doua cești? Mi se întămplă să am o ceșca aproape plină iar una să fie aproape la jumate.
Ceva sugestii?
Mulțumesc
Foaaarte bun acest espressor, intr-adevar. L-am achizitionat de la Emag la pretul de 320 de lei, asta dupa ce am citit acest articol si parerile celor ce au scris aici. Eu folosesc cafea Lavazza Crema E Gusto Classico. Am locuit o vreme in Spania si doream sa pot sa beau si in tara mea o cafea ca aceea pe care o au spaniolii in baruri. M
i-a luat ceva timp pana am reusit sa fac „un café con leche” asa cum beam acolo. Timp de aproape o luna am facut experiente de tot felul, cafeaua iesea bine, insa laptele nu imi iesea cum trebuie, facea multa spuma la suprafata, dar la interior ramanea lichid, ca si cum era doar lapte incalzit. Am incercat multe feluri, mai gras, mai slab, diferite marci… cel mai bine iesea cu cel de Kaufland, de 1,5, asa cum multi au scris aici. Dar nu era ceea ce imi doream.
Asta pana acum vreo 2 zile, cand am citit un articol de pe o pagina spaniola. Abia atunci am realizat care e diferenta dintre spuma de lapte si crema de lapte. Am urmat pasii din acel articol si… surpriza: am constatat ca se poate, acest espressor ieftin, e capabil sa faca ceea ce face unul profesional, pe care il gasim in baruri. Succes tuturor!
manualul afisat nu e pentru ec221
Buna, va rog, daca imi puteti spune ce anume sa fac?
Am cumparat aparatul Delonghi de o jum de an și nu mai curge apa deloc, nu ajunge la cafea,c e o fi avind? Multumesc!
buna seara …de 2 zile am achizitionat un delonghi bar32 ….la inceput toate functionau perfect…incalzirea apei si pentru cafea si pentru jetul de abur… observat ca daca dau scurgere de apa la jetul de abur imi venea apa cu culoare maronie..asta ar fi prima problema
A doua problema este incalzirea aparatului …dureaza 7 min exact..pana la aprinderea becului OK si 20-25 de minute la aburi…..intrebarea mea este ok sa se comporte asa sau este defectiune din fabrica.
MULTUMESC !!!
Buna,spune-mi te rog ce dimensiune de pods-uri accepta DeLonghi EC221.B? Stiu ca pods-urile difera in diametru si de aceea va intreb. Multumesc!
Buna ziua. Am cumpărat și eu un aparat DeLonghi EC 221.b de la Auchan la prețul de 385 Ron. Acasă am descoperit faptul că aparatul este model EC 191 CD. Credeți că este o problema sau este inferior modelului EC 221b. Deasemenea in pachet este doar o sita pentru 2 cafele. Ar fi bine sa returnez aparatul său să-l păstrez.
Am o problema: daca macin cafeaua foarte fin nu mai poate curge cafeaua… O fi stricata pompa ? Daca pun cafea macinata mai mare… merge, insa este o cafea cam moale..
Am acest aparat si mi se infunda sita de la noua cafea davidoff expresso intense, am cumparat un aparat nou crezand ca este ceva tehnic dar nu este de la aparat, nu mai curge cafeaua, mai mult picura iar cand desfac recipientul cu zat/cafea observ ca se acumuleaza o presiune mare acolo dar care nu iese prin cafea
Il folosim de vreo 3 ani cu drag si spor. Recomand cu incredere pentru cineva care cauta o solutie de buget.
Am un DeLonghi ECP 33-21 si se scurge apa din rezervor in timpul când nu este folosit. Fiind in garantie l-am trimis la reparat (depanero). Dupa o saptamana l-am primit inapoi cu specificația in hârtiile de reparare ( aparat testat-defecțiune neconstata). Insa in continuare se scurge apa ( de seara pana dimineata de golește jumatate de rezervor). Nu pun eu bine rezervorul? Am respectat instructiunile din manual.
Buna seara
Am cumparat acest EC221.B si am cateva intrebari.
1. Este neaparat necesara o rasnita care sa asigure gradul de finete espresso ?
2. Cum se descurca cu cafeaua pentru espresso gata rasnita din comert.
3. In ce masura ar fi necesar un tamper dedicat din metal , avand in vedere ca sitele cu care este dotat sunt presurizate si ar admite o presare mai putin precisa
Va multumesc
1. Daca intentionezi sa macini tu cafeaua, da, trebuie sa folosesti o rasnita care macina cafeaua suficient de fin cat sa fie potrivita pentru espressor. Este pe site un articol despre importanta macinarii cafelei pentru espressor. Arunca o privire cand ai timp.
2. Se descurca foarte bine. E o diferenta de aroma ce-i drept, insa obtii bauturi foarte bune si cea gata macinata. Recomand cafeaua Davioff. Ai grija totusi, sa cumperi cafea macina pentru espresso, nu pentru ibric. Din nou, iti recomand sa citesti articolul respectiv a.i sa intelegi care este diferenta si de ce espressorul necesita o cafea macinata mai fin.
3. N-as putea zice ca este necesar un tamper dedicat. Te poti folosi de tamperul cu care vine espressorul. Cel din poza 3 din setul de poze puse in articol.
Multumesc Nick pentru sfaturi. Au fost foarte folositoare.
Am folosit aparatul de cateva ori pana acum si vreau sa spun ca nu-mi pare rau ca l-am luat. Pentru acasa , la cat costa (promotie) si pentru ceea ce face, este foarte bun.
Este adevarat ca exista aparate mai bune, dar si cu preturi pe masura. Pentru o investitie minima, repet, masinuta isi face treaba. Ramane de vazut cum se va comporta in timp.
Buna seara! Eu nu l am mai folosit un an, poate doi si nu mai curge cafeaua, nici măcar uda nu este, nu gasesc nici manualul de instrucțiuni, a mai pățit cineva?
Hi!
I would like to switch from capsules coffee (Nespresso) but don’t know what to buy.
My final 3 devices to choose from are:
1. DeLonghi EC221.B – 370€ / $410
2. Philips EP3550 – 375€ / $415
3. Philips HD8827 – 335€ / $370
Please help me choose!
Bună dimineața! Tocmai am achiziționat și eu un DeLonghi 221B… Tot caut un manual de utilizare, cum sa prepar cafeaua scurta sau lunga, fără sa îl pazesc….
Buna,
Nu prea are asa ceva. Scurta sau lunga, depinde de cat de mult o lasi sa curga.
Buna,
Am aparatul Delonghi de aproape 1 an, l-am luat de pe emag. Primul comandat a trebuit sa-l returnez fiindca rezervorul de apa nu era etans si curgea apa din el in cateva ore. Am mai comandat inca o data si am avut noroc de data asta, sunt de acord cu majoritatea celor care au postat aici, este un expresor foarte bun raportat la pret. Cu toate astea, am inceput sa am probleme cu el de vreo 2 sapatamani:
– daca faceam mai mult de 2 cafele, pe cand ajungeam sa „aburesc” laptele se inchidea aparatul singur. Apasam pe buton din nou si dupa 1 secunda se inchidea din nou (indiferent daca era pe abur sau pe expreso), de am ajuns sa fac laptele tinand butonul apasat;
– problema 2 a aparut cand a inceput sa curga apa pe langa sita…apa limpede.
Acum trebuie sa verific daca mai gasesc garantia si daca mai e valabila! 🙂
Alte sugestii?
Buna ziua,
dupa aproape 6 luni de folosire pot spune ca este un aparat decent daca:
1. se folosesc site nepresurizate (cele incluse sunt varza)
2. se foloseste rasnita manuala si cafea proaspat prajita (eu am folosit catvea sortimente de la Sarkis cafe si toate cele care nu sunt acrisoare, bazate pe Columbia, mi s-au parut minunate)
3. se foloseste un tamper separat (cel inclus este mai mic decat diamterul sitei, iar pozitia nu-ti permite sa apesi suficient de tare si corect).
4. spuma de lapte iese aproximativ la fel cu cea asteptata, depinde de laptele ales si neaparat in cana speciala de inox.
In concluzie: poti obtine o cafea cremoasa, cu spuma, de 25ml sau putin mai lunga de 50ml.
Salutare,
Parerea mea despre acest espressor: cafeaua are gust de ars. Am facut decalcifiere, am curatat toate sitele, am demontat si am curatat sita pe unde curge apa.
Orice fel de cafea as pune, macinata fin, mediu sau mare rasnita de mine cu rasnita Tefal, cafeaua are gust amar.
Am luat cafea macinata pentru espresso, in fata mea, de la magazinele de profil, am cumparat si o rasnita pentru a rasni eu cafea.
Am presat-o cu tamper-ul mai putin si mai tare, acelasi rezultat.
Am baut la prieteni cafea la espressor Saeco Poemia si gustul nu este amar sau ars, se simte aroma cafelei.
La inceput am crezut ca nu fac eu ceva bine, dar cred ca aparatul este de vina.
Am espressorul din noiembrie 2017, la inceput parca nu era asa amara cafeaua, dupa 2-3 luni de folosire s-a modificat gustul cafelei.. si de atunci asa a ramas.
Aveti sfaturi ?
Al meu este infundat nu stiu ce are nici cafeaua nu o scoate bine doar apa chioara ce sa aibe oare?
Buna,ma puteti ajuta unde pot sa gasesc cos pt.cafea,cu zatul de cafea a cazut sita si cauciucul acela,am si aruncat si gunoiul.Unde pot gasi in romania?corespund toate sitele DeLonghi?
Buna.Stie cineva de ce a inceput sa curga apa pe langa camera de incalzire a espressorului?In momentul in care incep sa fac cafea,curge apa pe langa filtru.
Eu il folosesc de cca 6 luni, doar ca expressor. Nu ma pricep sa spumarea laptelui 🙂
La 2-3 cafele pe zi pot spune ca se comporta excelent. Daca il alimentez doar cu o cana de apa, atunci incepe sa zbarnaie tare, dar cu rezolvorul plin nu mai este zgomotos. Se curata foarte usor. Folosesc Lavazza Crema e Gusto gata rasnita si-mi iese impecabil….. Nu are legatura cu cafeaua de 2 lei cumparata de la automat. Am dat pe el vreo 380 lei cu transport inclus. Il recomand!
Completeaza constant rezervorul cu apa, zbarnaie tare cand nu are suficienta apa si ai sa strici pompa.
Buna. Cafeaua nu iese cu spumă, indiferent de marca (Jacobs, Irish Cofee, Rom Cofee).Am citit recenzii, articole,youtube… dar totusi nu stiu unde gresesc. Soacra mea are un Krups (model similar) si la aceleasi marci de cafea, face o spuma superba. Unde gresesc sau e vorba doar de marca?