DeLonghi Magnifica ESAM3300 review – își merită banii acest espressor super-automat?

DeLonghi Magnifica ESAM3300 review – își merită banii acest espressor super-automat?

20 mai
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 09.06.2021

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

DeLonghi Magnifica ESAM3300 îți poate oferi o cafea la fel de bună ca cea pe care o bei la Starbucks. Acest espressor îți permite să-ți prepari cafeaua preferată printr-o simplă apăsare de buton.

Ce este DeLonghi Magnifica ESAM3300?

DeLonghi Magnifica ESAM3300 este un espressor super-automat care poate deveni propriul tău barista, deoarece îți oferă libertatea de a crea orice băutură, de la espresso la latte. Poți, de asemenea, să reglezi gradul de măcinare al cafelei, să ajustezi doza și volumul shot-ulul de espresso.

Având atât de multe funcții, există totuși riscul ca Magnifica să fie prea complicat pentru utilizatorii casnici? Vom afla mai multe din rândurile următoare.

Espressorul DeLonghi Magnifica ESAM3300 are culoare argintie. Exteriorul este construit din plastic, dar nu are aspectul elegant al unui aparat cu carcasă din oțel inoxidabil.

Acest espressor italian vine cu un încălzitor pentru ceașcă fantastic și o funcție de închidere automată, care poate fi reglată de la 15 minute la 3 ore. Acest aparat DeLonghi are și o garanție standard de 2 ani.

Măsurând 28 x 39 x 36 cm și cântărind 10.5 kilograme, DeLonghi Magnifica ESAM3300 este un aparat compact. Designul inteligent al componentelor sale oferă garanția că acest espressor este mult mai bun decât altele din clasa sa.

Preparea cafelei

Rezervorul de apă al espressorului DeLonghi Magnifica este de 1.8 litri. Acest lucru este foarte important dacă utilizezi aparatul pentru a face cafe americano sau alte tipuri de băuturi care se prepară cu apă fierbinte.

Espressorul DeLonghi Magnifica S ECAM este unul din preferatele mele. Aici poti vedea prețul acestui espressor și aici poti citi păreri despre el.

Deoarece rezervorul de apă este cu acces frontal, aparatul poate fi pus în spații înguste. Luminile indicatoare te vor anunța când este timpul să reumpli rezervorul. Din păcate, acest rezervor de apă nu este compatibil cu un filtru, așa că ar fi bine să utilizezi apă îmbuteliată.

aparatDeLonghi are două boilere thermoblock din oțel inoxidabil. Din păcate, nu poți să prepari un espresso și să utilizezi bagheta de abur în același timp. Cu toate acestea, DeLonghi Magnifica asigură un timp minim de așteptare între preparare espresso-ului și spumarea laptelui.

Când vine vorba de preparare, râșnițele conice din oțel inoxidabil ale espressorului Magnifica macină boabele de cafea la cerere. Rășnița cu 7 niveluri de măcinare este destul de zgomotoasă. DeLonghi Magnifica are, de asemenea, un recipient pentru boabe de cafea de 250 grame și un by-pass pentru cafea pre-măcinată.

Citește și despre espressorul DeLonghi EC155 – prepară cafele delicioase și se potrivește perfect chiar și într-un apartament mic.

Bagheta de abur a acestui espressor este în stil Panarello. Bagheta de lapte este acoperită cu pastic așa că nu arată la fel de bine ca baghetele din oțel inoxidabil. În ciuda faptului că nu este în întregime din oțel inoxidabil, bagheta este totuși ușor de curățat și de utilizat.

Calitatea cafelei preparate de DeLonghi Magnifica ESAM3300

Deși espressoarele semi-automate nu pot concura cu un barista experimentat, ele sunt capabile să ofere un espresso excelent. La fel ca la aparatele manuale, și cele super-automate îți cer să ajustezi volumul shot-ului și cantitatea de cafea măcinată.

Poți apăsa butonul pentru un singur shot sau pentru shot dublu și, de asemenea poți apăsa din nou butonul pentru a opri procesul de prepare a cafelei chiar înainte de a curge întregul shot de cafea. Poți prepara orice băutură pe bază de cafea, de la ristretto la o cafea lungă, trebuie doar să controlezi volumul shot-ului și doza de cafea.

Folosește bagheta de abur și poți prepara chiar și un cappuccino sau un latte. Asta înseamnă că DeLonghi Magnigica poate face orice băutură de cafea, chiar dacă procesul de preparare a băuturilor pe bază de lapte nu este complet automatizat.

Curățarea și întreținerea aparatului de cafea

curatareO caracteristică ce diferențiază aparatele DeLonghi de aproape toate espressoarele concurente este unitatea de infuzare detașabilă. Când aparatul este oprit, poți scoate unitatea din față și o poți clăti în chiuvetă. S-ar putea să fii nevoit să faci acest lucru în fiecare săptămână.

Acest espressor are o tavă de picurare detașabilă. Sertarul pentru zațul de cafea iese și el odată cu tava și trebuie golit după 14 cicluri de preparare a cafelei. Aparatul te va avertiza când trebuie să cureți sertarul pentru zaț.

Deoarece Magnifica nu este compatibil cu un filtru de apă, depunerile de calcar reprezintă o problemă reală. Aceste depozite înfundă furtunurile și scurtează durata de viață a aparatului de cafea.

DeLonghi Magnifica ESAM3300 vine cu o bandă de testare a durității apei. Aparatul preia aceste informații și setează un interval de detartraj corespunzător. Când este momentul pentru detartraj, o lumină de avertizare se va aprinde și îți va solicita să rulezi un program de detartrare.

Tot ce trebuie să faci este să umpli rezervorul de apă cu soluția recomandată de producător. Clătește și umple rezervorul, apoi repetă procesul încă o dată fără soluție de detartrare.

Vestea bună este că DeLonghi Magnifica este un aparat destul de fiabil. Și chiar dacă ceva nu merge bine după ce aparatul iese din garanție, reparațiile sunt ușor de făcut.

Raport Calitate-preț

espressor delonghi magnificaÎn lumea espressoarelor super-automate, sigur nu te așteptai să găsești un espressor de cafea atât de bun, la un preț nu foarte mare. Dar DeLonghi Magnifica sfideză toate alteptărilor și oferă o cafea excelentă pentru banii pe care îi cere.

 

Pentru cine nu este potrivit DeLonghi Magnifica?

Acest espressor nu este potrivit pentru toată lumea. Așadar, nu cumpăra DeLonghi Magnifica dacă:

  • Dorești un espressor cu o râșniță de ceramică – dacă preferi un espressor cu râșniță din ceramică în locul unuia cu râșniță de oțel, aruncă o privire asupra aparatului Saeco GranBaristo HD8965/01.
  • Bei doar espresso sau caffe americanoJura Ena Micro 1 este un aparat compact, minimalist, care face un espresso excelent. Poți regla puterea de infuzare și poți face un ristretto sau un caffe americano, dar doar atât.

Concluzie – este DeLonghi Magnifica un espressor bun?

Aparatul de cafea DeLonghi Magnifica ESAM3300 face un espresso încântător, spumează laptele și, în plus, este ușor de întreținut. Este un espressor fiabil și calitativ. În comparație cu alte aparate de espresso super-automate din această gamă de prețuri, DeLonghi Magnifica are mai multe niveluri de măcinare a cafelei.

În plus, duza prin care curge cafeaua este reglabilă, prin urmare, sub ea se poate pune un pahar cu o înălțime de 11 cm.

Referințe:

  • Steaming and Frothing. (n.d.). Retrieved from https://www.gaggia-usa.com/pages/steaming-and-frothing
  • Perfect Daily Grind. (2018, July 20). What Café Owners & Baristas Need to Know About Water Quality. Retrieved from https://www.perfectdailygrind.com/2018/06/what-cafe-owners-baristas-need-to-know-about-water-quality/

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.