DeLonghi La Specialista Prestigio EC9335M este un aparat de cafea manual care te încurajează să fii propriul tău barista. Acest aparat de cafea cu carcasă din oțel inoxidabil și alte caracteristici interesante, are un preț destul de accesibil.
Citeste
Am fost curios să văd cât este de bun acest espressor, așa că l-am încercat câteva zile la rând pentru a-mi face o idee despre cum funcționează.
Despre DeLonghi La Specialista Prestigio EC9335M
DeLonghi La Specialista Prestigio EC9335M este un espressor manual cu multe caracteristici interesante. Carcasa din oțel inoxidabil nu vorbește doar despre designul plăcut al aparatului, ci și despre durabilitatea și rezistența acestuia.
La Specialista Prestigio EC9335M are un sistem dual de încălzire și folosește tehnologia de măcinare inteligentă, ceea ce înseamnă că poate prepara băuturi delicioase.
Vezi
Acest aparat de cafea arată bine în orice bucătărie, deoarece are un design plăcut. Desigur, probabil nu designul te interesează cel mai mult, ci modul în care aparatul reușește să prepare băuturile pe bază de cafea. La Specialista Prestigio EC9335M nu ocupă prea mult spațiu, deoarece are dimensiuni destul de mici.
Însă, trebuie să știi că rezervorul de apă de 2 litri se află în spate, așa că ar trebui să găsești un spațiu în care să așezi aparatul astfel încât să-ți fie ușor să umpli rezervorul de apă.
Acest aparat de cafea pare a fi creat pentru a fi utilizat în cafenele și baruri, dar, de fapt, este conceput doar pentru uz casnic. Dacă îți vei cumpăra acest espressor nu vei mai fi nevoit să mergi la cafenea, deoarece La Specialista Prestigio EC9335M prepară cafele delicioase.
Râșnița integrată este suficient de inteligentă pentru a măcina cantitatea potrivită de cafea pentru tipul de băutură pe care dorești să-l prepari. Râșnița are 8 setări diferite de măcinare (de la grosier până a fin), deci poți sta liniștit, deoarece macină perfect cafeaua atât pentru espresso, cât și pentru cappuccino.
Aparatul te anunță când este momentul să reumpli recipientul pentru boabe de cafea dacă se golește în timp ce prepară cafeaua.
La Specialista Prestigio EC9335M – caracteristici
- Sistem spumare lapte – manual
- Trepte temperatură – 3
- Trepte măcinare – 8
- Număr duze cafea – 2
- Presiune pomp – 19 bari
- Capacitate rezervor apă – 2 litri
- Capacitate rezervor lapte – 300 ml
- Capacitate compartiment cafea – 250 grame
Îți va fi ușor să-ți prepari cafeaua preferată folosind espressorul manual La Specialista Prestigio EC9335M. Nu ai cum să dai greș dacă folosești tamper-ul încorporat cu limitator de presiune. Nici măcar nu trebuie să scoți filtrul și să presezi manual cafeaua ci trebuie doar să folosești maneta din stânga a aparatului pentru a comprima cafeaua – presiunea perfectă pentru extracția perfectă.
Dar, la fel ca la majoritatea espressoarelor manuale, va trebuie să introduci portafiltru în unitatea de preparare. După ce introduci portafiltru, apeși un buton și aștepți câteva secunde. Durează doar 30-40 de secunde pentru ca aparatul să se încălzească.
Datorită sistemului de încălzire Thermoblock, poți obține o cafea fierbinte gustoasă foarte repede. Acest espressor manual nu produce doar espresso și cappuccino, ci și Cafe Americano și Long Black în câteva secunde. Are o duză de apă caldă separată, care distribuie automat apă fierbinte în ceașcă.
Bagheta cu abur este o altă caracteristică excelentă a acestui aparat. Desigur, ai nevoie de puțină practică la început dacă nu ești un barista profesionist, însă, cu timpul vei reuși să prepari o spumă de lapte perfectă folosind bagheta de abur a aparatului.
De ce să alegi espressorul manual La Specialista Prestigio EC9335M?
La Specialista este un aparat uimitor deoarece are funcții pe care le găsim doar la espressoare foarte scumpe. Deși trebuie să depui puțin efort pentru a prepara un espresso sau un cappuccino nu vei regreta că ai ales acest aparat.
Aparatul de cafea are râșniță și tamper integrat, deci îți ușurează destul de mult munca dacă vrei să prepari o băutură pe bază de cafea. Doar pui boabele de cafea în compartimentul special și setezi nivelul de măcinare și cantitatea de cafea pe care vrei să o folosești.
În plus, aparatul are un tamper inteligent care îți permie să presezi cafeaua astfel încât să obții un espresso excelent de fiecare dată.
Deoarece La Specialista Prestigio EC9335M îți oferă posibilitatea să selectezi nivelul de măcinare și cantitatea de cafea folosită, poți prepara o ceașcă perfectă de espresso în fiecare zi. Râșnița macină foarte bine boabele de cafea și te avertizează atunci când boabele se termină.
Espressorul manual are un sistem de încălzire dual, asta înseamnă că prepară mult mai repede băuturile cu lapte.
Cea mai mare provocare a unui barista este să creeze spuma de lapte perfectă pentru băuturile pe bază de lapte. Cu bagheta de abur a acestui aparat de cafea, oricine poate face cu ușurință o spumă de lapte perfectă, are nevoie doar de puțină practică.
La Specialista Prestigio EC9335M macină și prepară cafeaua foarte rapid, deci nu trebuie să aștepți prea mult timp pentru a-ți savura băutura preferată.
La Specialista Prestigio EC9335M – instrucțiuni de utilizare
Înainte de a prepara o nouă băutură pe bază de cafea, verifică dacă în recipientul pentru apă există suficientă apă. Deși acest aparat are un recipient mare de apă, trebuie să-l verifici constant și să-l umpli atunci când este necesar.
Când folosești aparatul pentru prima dată trebuie să-l pornești de la întrerupătorul principal din partea din spate. Pictograma TEA va lumina, iar în acel moment va trebui să pui un recipient de 100 ml sub duza de apă fierbinte și bagheta de abur, apoi să apeși butonul TEA. Apa va curge imediat și se va opri automat.
Preincălzește portafiltrul întroducându-l în capul de infuzare (fără cafea) apoi apasă butonul RINSE. Apa va ieși din portafiltru și din bagheta de abur.
Amintește-ți că folosind aparatul La Specialista Prestigio EC9335M poți face o cafea excelentă folosind boabe prăjite mediu sau cafea măcinată. Butonul din stânga îți permite să setezi aparatul să folosească cafea măcinată, dacă dorești să savurezi o cafea decofeinizată.
De asemenea, acest buton îți permite să setezi cantitatea de cafea pe care vei dori să o folosești la următoarea ceașcă.
În partea opusă a acestui buton se află butonul pentru selectarea tipului de cafea pe care dorești să o consumi. Și, dacă nu ești mulțumit de tăria cafelei, poți ajusta nivelul de măcinare alegând oricare dintre cele 8 setări diferite.
Cum se prepară un espresso folosind DeLonghi La Specialista Prestigio EC9335M?
Râșnița și tamperul încorporat simplifică procesul de preparare a cafelei. Acum că știi cum să folosești aparatul, îți este foarte ușor să prepari un espresso.
Pune boabele de cafea în compartimentul special și setează râșnița la nivelul dorit. Dacă dorești să prepari un singur shot de espresso, folosești sita pentru un singur shot de cafea (35 ml). Dacă vrei să prepari un espresso dublu, atunci folosește sita dublă și apasă butonul x2.
Introdu sita în portafiltru și apoi în aparat. Selectează băutura pe care dorești să o prepari și nivelul de măcinare. Procesul de măcinare a cafelei începe automat în momentul în care fixezi portafiltrul. Poți utiliza tamper-ul pentru a presa cafeaua din portafiltru.
Dacă dorești să prepară o cafea pe bază de lapte, pregătește recipientul cu lapte și scufundă bagheta în el. Dacă dorești să obții doar lapte aburit, selectează FLAT, iar dacă dorești să obții spumă de lapte, alege FOAM.
Există și o duză de apă prin care curge apă fierbinte pentru ciocolată caldă sau cafe americano. Pur și simplu apeși butonul TEA, iar apa începe să curgă.
DeLonghi La Specialista Prestigio EC9335M – curățare și întreținere
Deoarece are o carcasă din metal, aparatul se poate șterge cu ușurință. Tava de scurgere, rezervorul de apă și recipientul pentru boabe de cafea pot fi scoase și curățate manual. După fiecare utilizare, poți folosi funcția RINSE pentru a clăti unitatea de infuzare și bagheta de abur.
Clătește și șterge sita și portafiltru, după fiecare utilizare pentru a elimina reziduurile de cafea. Astfel, te poți asigura că servești o ceașcă de cafea proaspătă de fiecare dată.
Mai multe detalii despre curățarea și întreținerea espressorului găsești în manualul de utilizare. Asigură-te că respecți întocmai instrucțiunile și folosești doar cârpe moi și umede. Nu se recomandă utilizarea solvenților și a detergenților abrazivi.
DeLonghi La Specialista Prestigio EC9335M – accesorii
Pentru a folosi acest aparat manual ai nevoie doar de cafea boabe sau cafea măcinată, apă și lapte. Aparatul vine la pachet cu toate accesoriile necesare.
Accesorii:
- Portafiltru cu 2 filtre
- Decalcifiant 100 ml
- Perie de curățare
- Cană pentru spumarea laptelui
Deși aparatele de cafea trebuie să prepare doar cafea, unele au și alte caracteristici utile de care se bucură și cei care nu consumă băuturi cu cafeină. DeLonghi La Specialista Prestigio EC9335M este potrivit și pentru persoanele care nu iubesc cafeaua, ci ciocolata caldă sau ceaiul și oferă apă fierbinte în orice moment.