DeLonghi EC702 15 Bar Pump review – este un espressor bun?

DeLonghi EC702 15 Bar Pump review – este un espressor bun?

19 mai
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 08.06.2021

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Găsirea espressorului potrivit poate fi o adevărată provocare. Există multe opțiuni disponibile. Dacă abia ai intrat în lumea espresoarelui, DeLonghi EC702 Semi-Automatic s-ar putea să fie potrivit pentru tine. Cu ajutorul lui vei învăța tehnica de preparare a espresso-ului acasă.

Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii despre acest aparat de cafea.

DeLonghi EC702 – argumente pro și contra

O opțiune bună pentru pasionații de espresso, DeLonghi EC702 are multe calități care îl fac să-și merite banii.

DeLonghi EC702 este un espressor ușor de utilizat. Aparatul permite boilerului să se încălzească și să se pregătească singur pentru prepararea cafelei.

Acest espressor a fost conceput pentru a le permite utilizatorilor să controleze singuri presiunea și temperatura apei, fără a fi nevoiți să schimbe funcțiile de bază ale aparatului. DeLonghi are un sistem patentat cu termostat dual, prin urmare poate monitoriza și seta temperaturile separat pentru bagheta de abur și rezervorul de apă.

În mod similar, utilizatorul are control asupra cantității de cafea pe care dorește să o prepare simultan, atât cu filtrul simplu, cât și cu cel și dual.

Datorită mecanismului de încălzire termobloc al aparatului de cafea poți prepara oricând o ceașcă de espresso delicioasă.

Espressorul DeLonghi Magnifica S ECAM este unul din preferatele mele. Aici poti vedea prețul acestui espressor și aici poti citi păreri despre el.

cafeaCalitatea cafelei preparate de acest aparat este foarte bună. Bineînțeles, poți experimenta cu diferite tipuri de cafea măcinată, tamponare și dozare pentru a obține o cafea personalizată.

Deși acest aparat de cafea îți permite să te joci cu câteva dintre caracteristicile sale, inclusiv presiunea, poți să folosești și setările implicite. Aparatul a fost optimizat pentru a prepara o cafea bună fără ca tu să intervii – oricine poate prepara un espresso gustos cu DeLonghi EC702.

DeLonghi EC702 este compatibil cu padurile ESE, deci dacă nu ai timp să macini cafeaua dimineața, poți face rapid un espresso folosind o capsulă. Totuși, vreau să-ți reaminesc că cea mai bună cafea este cea preparată cu cafea proaspăt măcinată, deci chiar se merită să pierzi 2 minute pentru a măcina cafeaua.

Acest espressor de la DeLonghi te anunță, de asemenea, când nivelul apei din rezervor este scăzut, astfel încât să-l poți umple. Astfel, nu vei avea surprize când vei dori să prepari un espresso.

“Sistemul Cappuccino Rapid” al aparatului îți permite să prepari espresso, să aburești și să spumezi laptele, apoi să revii imediat la modul de preparare pentru a pergăti încă un cappuccino sau o altă băutură cu spumă de lapte.

Multe espressoare, în special cele care se vând cam la același preț cu espressorul DeLonghi  EC702, se luptă să mențină temperatura adecvată pentru prepararea unei noi băuturi imediat. Chiar am fost impresionați că DeLonghi EC702 poate face asta.

Spumatorul de lapte Panarello atașat la DeLonghi EC702 este un instrumentul standard, eficient pentru aburirea și spumarea laptelui. Deși spumatorul reușește să spumeze laptele, bulele produse în timpul operațiunii de spumare sunt prea mari – nu vei obține acea spumă catifelată pe care o obții cu ajutorul altor espressoare mai scumpe.

DeLonghi EC702 15Termostatul dual menține temperatura corectă a aburului, astfel încât spuma de lapte să iasă cât de cât bine de fiecare dată când este folosită bagheta de abur.

Spumatorul de lapte este minunat dacă este folosit de o persoană care până acum a spumat laptele fără a utiliza un espressor, dar dezamăgitor pentru o persoană care se așteaptă să obțină de spumă de calitate, ca la cafenea.

Nu uita să cureți bagheta de abur înainte și după fiecare utilizare pentru a elimina orice urmă de lapte care ar putea rămâne pe aceasta. Curățând bagheta de fiecare dată, te vei asigura că va funcționa bine mult timp.

Este dificil de curățat espressorul DeLonghi EC702?

Este ușor să păstrezi espressorul curat dacă nu neglijezi întreținerea zilnică necesară fiecărui aparat de cafea. De fapt, vreau să spun că ar trebui să elimini zațul de cafea, să cureți filtrul, bagheta de abur, să ștergi tava de scurgere și să faci un shot fără cafea pentru a menține grupul de infuzare curat.

Sistemul de amorsare automată ajută, de asemenea, la menținerea aparatului în formă bună.

Aceste măsuri de întreținere foarte rapide și ușoare îți vor permite să te bucuri de aparatul de cafea mult timp.

DeLonghi recomandă detartrarea aparatului pentru o curățare completă dupa fiecare 200 de cafele preparate. Ar fi bine însă să detartrezi aparatul o dată la două luni chiar dacă bei o singură cafea pe zi.

DeLonghi oferă și o soluție pentru detartrarea aparatului, dar se poate folosi și un amestec de oțet și apă fierbinte.

Trebuie să menționăm că acest aparat are mai multe piese detașabile care se pot spăla în mașina de spălat vase, cum ar fi rezervorul de apă și tava de scurgere.

Dacă ești o persoană care dorește să se bucure de un espresso făcut acasă, fără a pierde mult timp cu întreținerea aparatului, DeLonghi EC702 este perfect pentru tine.

Deși aparatul are un finisaj atractiv, este făcut aproape în întregime din plastic. Având în vedere cât este de accesibil DeLonghi, putem înțelege de ce materialele folosite nu sunt de înaltă calitate.

espressorCu toate acestea, espressorul include un boiler din oțel inoxidabil, care are reputația de a rezista destul de bine în timp.

Pentru cine nu este potrivit DeLonghi EC702?

Nu toată lumea s-ar putea bucura de espressorul DeLonghi EC702. Nu-ți recomand să cumperi acest espressor dacă:

  • Cauți un aparat de cafea pe care să-l poți controla manual, mai mult – în timp ce espressorul cu pompă de presiune DeLonghi EC702 15 Bar oferă un anumit nivel de control (presiune, temperatura apei), acesta nu este un aparat potrivit tine dacă dorești să-ți pui amprenta pe fiecare parte a procesului de preparare a cafelei. Există o mulțime de aparate, ce pot fi controlate mult mai mult – vezi și aparetele Breville.
  • Vrei un aparat de cafea care să facă totul de unul singur – espresso, cafea măcinată, spumă de lapte, capuuccino, toate într-unul singur?  DeLonghi nu face toate aceste lucruri singur, dar ai putea încerca aparatul de cafea DeLonghi Caffe Magnifica ECAM 23.420 SR.
  • Ai nevoie de un espressor mai ieftin – deși DeLonghi EC702 este un aparat de cafea destul de ieftin, prețul său ar putea părea prea mare pentru unele persoane. Dacă ești în căutarea unui espressor mai accesibil, dar care totuși face o cafea bună, îți recomand să încerci DeLonghi EC155.
Merită să cumperi espressorul DeLonghi EC702?

DeLonghi 702 este un espressor bun atât pentru începători cât și pentru cei care au puțină experiență în prepararea cafelei. Este un aparat durabil, chiar dacă nu este construit din materiale de înaltă calitate.

Face totuși un espresso gustos, deorece folosește tehnologia brevetată. În plus, este ușor de utilizat.

Referințe:

  • Petrich, I. (2017, December 18). Weighing, Grinding, Tamping: How to Pull a Great Espresso Shot. Retrieved from https://www.perfectdailygrind.com/2017/12/weighing-grinding-tamping-pull-great-espresso-shot/
  • Manual Espresso Machine – EC702. (n.d.). Retrieved from https://www.delonghi.com/en-us/products/coffee-and-espresso/coffee-makers/manual-espresso/ec-702-0132154017
  • Bean Box. (2019, March 11). The World’s Best Artisan Coffee: Bean Box. Retrieved from https://beanbox.com/blog/whats-the-best-coffee-for-espresso/

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.