Breville BES870XL Barista Express review – Specificații, caracteristici

Breville BES870XL Barista Express review – Specificații, caracteristici

21 mai
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 08.06.2021

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Breville BES870XL Barista Express este un aparat de cafea minunat pe care iubitorii de espresso îl adoră. Are un preț foarte bun, pentru cafeaua delicioasa pe care o prepară. Te gândești să-l cumperi? Citește acest articol pentru a vedea dacă acest espressor este potrivit pentru tine.

Barista BES870XL specificații

 • Cel mai bun aparat semiautomat cu un bun raport calitate-preț
 • Râșniță de cafea încorportală, baghetă cu abur, tamper integrat de 54 mm
 • Potrivit atât pentru începători, cât și pentru experți

Este un espressor semi-automat potrivit pentru tine?

Mie îmi place foarte mult acest espressor, dar s-ar putea totuși să nu fie aparatul potrivit pentru toată lumea. Înainte de a-l cumpăra, citește acest articol.

Ești dispus să înveți să prepari un espresso?

Dacă abia înveți să prepari espresso, sigur vrei să te asigură că poți folosi toate funcțiile pe care le are acest aparat de cafea. Va trebui să citești cu atenție manualul de instrucțiuni pentru a învăța să folosești acest espressor. Trebuie să întelegi, extracția, măcinarea, dozarea, tamponarea cafelei și spumarea laptelui.

Breville BES870XL Barista Express reviewDacă știi deja cum să folosești espressoarele semi-automate, atunci nu-ți va fi greu să utilizezi espressorul Barista BES870XL. Acest aparat de cafea este ușor de utilizat când vine vorba de un espressor semi-automat. De fapt, este mai ușor de utilizat, decât alte aparate de genul acesta.

Dacă vrei să savurezi un esppresso delicios fără să mergi la cea mai apropiată cafenea, atunci îți recomand să iei în considerare acest model automat. Acesta face totul pentru tine. Apeși un buton și băutura este gata imediat.

Espressorul DeLonghi Magnifica S ECAM este unul din preferatele mele. Aici poti vedea prețul acestui espressor și aici poti citi păreri despre el.

Breville BES870XL Barista Express – cum prepară cafeaua?

Fie că ești un începător în espresso sau un expert, te vei bucura de o băutura uimitoare pe bază de espresso în fiecare zi, dacă vei achiziționa espressorul Breville BES870XL. Se întâmplă rareori ca un aparat de cafea să satisfacă atât nevoile începătorilor, cât și nevoile celor mai experimentați.

Breville BES870XL Barista Express are 4 site – presurizate și nepresurizate, cu pereți simpli și dubli.

Dacă ești un novice sau doar ești un leneș – începe cu filtrele presurizate. Acestea ajustează nivelul de măcinare a cafelei. Poți vedea presiunea pe cadran și o poți regla corespunzător. Chiar dacă ești începător, vei putea totuși să prepari un shot de espresso excelent.

Te simți încrezător? Treci la sita nepresurizată – vei obține un espresso de calitate superioară. Comenzile personalizate îți oferă ma multe modalități de a modifica shot-urile de espresso, astfel încât să le poți prepara bine.

Controlul dozei îți permite să modifici cantitatea de cafea măcinată din fiecare ceașcă, între 19 grame și 22 grame. Controlul nivelului de măcinare a cafelei îți permite să alegi dintre 16 niveluri, care afectează aroma espresso-ului.

Caracteristici

Am stabilit deja că  Breville BES870XL Barista Express este aparat potrivit pentru cei care abia încep să folosească un espressor, dar ce alte caracteristici mai are acesta?

Acest espresor are râșnița de cafea conică, încorporată, și recipient pentru boabe de cafea. Recipientul pentru boabe este ușor de îndepărtat, prin urmare poate fi reumplut și curățat cu ușurință.

Breville este bine cunoscut pentru râșnițele grozave pe care le produce. Având 16 niveluri de măcinare, Breville BES870XL Barista Express îți permite să reglezi mărimea cafelei măcinate și să prepari acest espresso perfect.

Acum să privim ecranul și butoanele espressorului.

butoane aparat espressorMai întâi, va trebui să te decizi dacă dorești să prepari un shot simplu sau dublu, alegând sita (mare sau mică) și selectând butonul pentru dimensiunea filtrului. După cum am menționat mai sus, poți alege între o sită presurizată sau nepresurizată.

Apoi pur și simplu, împingi sita în suportul de măcinare. Apasă un buton și macină cantitatea de cafea potrivită. Scoate tamperul și tamponează cafeaua. Blochează portafiltrul și lasă aparatul să înceapă procesul de extracție apăsand butonul pentru o singură ceașcă, sau două cești de cafea.

Odată ce ai apăsat butonul de preparare, espressorul va începe cu preinfuzia. Asta înseamnă că aparatul va înmuia cafeaua măcinată și va aștepta 30-60 de secunde înainte de a prepara shot-ul. La final, aparatul îți va oferi un shot de espresso delicios.

Breville BES870XL are, de asemenea, mai multe funcții:

 • Sistem de încălzire thermocoil de 1600 wați pentru porniri rapide (mai puțin de 1 minut)
 • Preinfuzie la presiune scăzută
 • Manometru pentru presiune

Una peste alta, acest espressor se dovedește a fi foarte bun.

Spumator de lapte

Da, acest aparat te poate ajuta să prepari un cappuccino grozav. Va trebui să înveți cum să aburești și să spumezi laptele cu Barista Express. Acesta nu este un aparat automat care face totul pentru tine, de fapt, aparatul automat este pentru oameni leneși.

Dar, în ceea ce privește spumarea laptelui, Barista Express îți face viața mai ușoară. Bagheta inoxidabilă de 360 grade îți permite să găsești cu ușurință unghiul potrivit pentru recipientul cu lapte, indiferent dacă dorești să faci o spumă de lapte pentru un cappuccino sau o spumă mătăsoară pentru un latte.

preparare cafeaEste inutil să mai spun că Barista Express este unul dintre cele mai bune aparate de cafea cu spumator de lapte.

Bagheta cu duză de apă caldă se rotește în orice direcție. În cele din urmă, tu deții controlul și trebuie să introduci aerul în spumă, așa că fii pregătit să exersezi dacă este prima dată când folosești bagheta.

Poate fi puțin dificil pentru un începător, dar este cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să învețe. Ar trebui să faci câteva exerciții pentru a stăpâni arta spumei de lapte.

Cum se curăță aparatul Barista Express?

Dacă de obicei pierzi foarte mult timp să cureți aparatul de cafea, probabil îți este mai ușor să bei o cafea la cafenea decât să o prepari tu singur acasă. Aparatele espresso sunt cunoscute pentru faptul că sunt ușor de curățat.

De asemenea, când are nevoie de curățare, aparatul te avertizează printr-o lumină care se aprinde. Tava de scurgere eeste detașabilă și ușor de curățat.

Calitatea construcției

Construcția de calitate a acetui aparat (care constă în piese fabricate în Italia) te asigură de faptul că espresso pe care îl produce este unul dintre cele mai bune. Interiorul din plastic este acoperit cu oțel inoxidabil, dar la prețul care se vinde nu putem avea pretenții prea mari – nimeni nu vinde un aparat făcut complet din oțel inoxidabil la acest preț.

Clienții par să adore modul în care este construit acest espressor, care vine totodată cu o garanție limitată de un an.

Cui nu i-aș recomanda să cumpere Barista Express?

Nu toată lumea apreciază espressorul Barista Express. Nu cumpăra acest aparat de cafea dacă:

 • Nu ai niciun interes să înveți să prepari un espresso – Barista Express este un aparat puternic, flexibil, dar necesită puțină practică și înțelegere pentru a stăpâni toate funcțiile acestui espressor. Daco dorești să apeși un buton și să fie gata cafeaua, cumpără un espressor complet automat precum Saeco Picobaristo. Un alt aparat gorzav pe care ți-l recomand este espressorul DeLonghi ESAM3300.
 • Deții deja o râșniță de cafea bună – dacă ai investit deja într-o râșniță de cafea bună nu este nevoie să mai investești într-un aparat cu râșniță încorporată. În schimb, poți alege un alt aparat Breville.
 • Ești deja expert în prepararea espresso-ului – dacă ai stăpânit deja arta preparării cafelelor, probabil ai nevoie de un espressor mai avansat.
 • Ai un buget ridicat – există o mulțime de espressoare performante, la un preț ridicat. Dacă ai suficienți bani, poți alege un espressor cu mai multe funcții care să prepare mai multe tipuri de cafea.

Concluzie – este Breville BES870XL Barista Express un espressor bun?

Breville BES870XL Barista ExpressDeoarece are o râșniță încorporată, dozează cafeaua, prepară un espresso excelent și este ușor de curățat, Breville BES870XL Barista Express este un aparat foarte bun. Acest espressor a fost conceput pentru a le oferi ocazia tuturor să-și prepare o cafea bună în fiecare dimineață.

Referințe:

 • he Barista Express®. (n.d.). Retrieved from https://www.breville.com/us/en/products/espresso/bes870.html
 • Christie, D. (2016, December 14). The Art of the Dial. Retrieved from https://www.fivesenses.com.au/blog/the-art-of-the-dial/
 • Barista Technique: Good Extraction, Good Espresso. (n.d.). Retrieved from https://www.home-barista.com/espresso-guide-good-extractions.html
 • Espresso. (n.d.). Retrieved from https://www.coffeeresearch.org/espresso/potential.htm

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.