Avantaje
- Aroma si gust foarte complexe
- Echilibru foarte bun de aciditate si de note mai intunecate
Dezavantaje
- Dulceata limitata
- Gust rezidual discret
Aciditate: 7/ 10
Gust rezidual: 7/ 10
Aroma: 10/10
Echilibru: 9/ 10
Consistenta: 9/ 10
Complexitate: 10/ 10
Gust: 6/ 10
Dulceata: 6/ 10
Versatilitate: 7/ 10
Aceasta e o alta revizie pe care trebuia sa o fac de mult timp. Aceasta cafea vine din partea celor de la Quills Coffee din localitatea Louisville, Kentucky. Este cafeaua La Lomita, o cafea cu o singura origine, obtinuta din mai multe varietati, crescuta pe o ferma detinuta de niste frati in Departamentul Huila, in Columbia.
Note generale si observatii
Nivel de prajire: Mediu spre usor
Tara de origine: Columbia
Regiune: Acevedo, Huila
Varietate: Caturra, Castillo
Metoda de procesare: Prin Spalare
Altitudine de crestere: 1300 de metri deasupra nivelului marii
Aroma: lemn dulce, scortisoara
Note de gust dupa prajire: fructul pasiunii, caramel, ananas
Sumar
O cafea foarte complexa, care ma ajuta sa inteleg de ce Columbia este una dintre cele mai apreciate zone de crestre a cafelei din intreaga lume.
Ofera cate putin din orice, in termeni de aroma si gust, desi probabil ofera mai multe note mai intunecate in loc de note dulci. Aceasta este o cafea pe care as descri-o ca fiind “blue collar” (“guler albastru”) ( cu cat este mai ridicola descrierea, cu atat este mai bine).