Locul de origine: Regiunea de cultivare Nyerl, partea centrala de sud a Kenyei
Pret estimat: 97 de lei pentru 350 de grame
Aroma: 10/10
Aciditate: 9/10
Consistenta: 9/10
Gust initial: 10/10
Gust rezidual: 8/10
Prima impresie: Autoritate si complexitate extraordinare. Miere, flori exprimate complex -levantica, liliac- struguri, sugestii slabe de stevie, aciditate bogata.
Note: aceasta cafea absolut exceptionala a fost selectata ca fiind cafeaua numarul 4 pe lista Coffee Review de Top 30 cafele din anul 2015. Produsa din varietatile SL 28 si SL 38 a admiratei varietati Bourbon din soiul Arabica. AA este cel mai mare grad al cafelei din Kenya, bazat pe dimensiunea boabelor de cafea si a lipsei defectelor fizice.
In ciuda nemultumirilor crescatorilor, a politicilor confuze a guvernului in privinta cafelei si a extinderii urbane pe terenurile destinate cultivarii cafelei, faimosul sistem Kenyan de licitatie a cafelei si cooperativele participante continua sa produca unele dintre cele mai elegante si distinctive cafele din intreaga lume.
Klatch Coffee este o companie mica castigatoare de premii din zona orasului Los Angeles al carui barista si antrenor rezident, Heather Perry, a castigat in anul 2003 si in anul 2007 la campionatele United States Barista cu un amestec de espresso Klatch Coffee.
Cine ar trebui sa o bea: o versiune unica a marelui profil Kenya: floral, gust dulce mieros, vioi, dar suculent.