Origine: Jacaltenango, in regiunea de crestere HueHuetenango, din Guatemala
Nivel de prajire: Usor spre mediu
Pret estimat: 70 de lei pentru 500 de grame
Aroma: 9/10
Aciditate/ Structura: 9/10
Consistenta: 8/10
Aroma: 9/10
Gust rezidual: 8/10
Prima impresie: savoare bogata, complexa si dulce. Iasomie, rodii, nutella, maghiran, tamaie, atat in ceasca, cat si in privinta aromei. Structura dulce amaruie, cu aciditate inalta; senzatie catifelata in gura.
O nota surprinzatoare de cocos apare inspre sfarsit, care continua cu nuante dulci de ciocolata, intr-un context mai larg de tarta dulce si rodii.
Note: Produs de catre Gaua’b Cooperative din copacii Typica, Bourbon, Caturra si Catuai. Aceasta este o cafea procesata umed sau “spalata”, ceea ce inseamna ca pielita fructului si pulpa au fost indepartate de pe boabe imediat dupa recoltare si inainte de uscare.
Viziunea celor de la JBC Coffee Roasters este simpla: “lasa cafeaua sa conduca drumul”, prin gasirea si prajirea celor mai bune si unice tipuri de cafea care sunt disponibile si premierea cu premii substantiale a fermierilor care cresc acele varietati de cafea.
Linia de baza: O cafea Guatemala placuta, care merita retinuta pentru savoarea pe care o are, gustul dulce ca de tarte si pentru tonurile inalte.