Loc de origine: regiunea de crestere Toraja ( anterior Kalossi), in sud vestul Celebes ( Sulawesi in momentul actual), in Indonezia
Nivel de prajire: Mediu
Aroma: 8
Aciditate: 7
Consistenta: 7
Gust initial: 8
Gust rezidual: 7
Prima impresie: Aroma profunda, bogata, cu tonuri dulci: lemn aromatic, cu urme de nuci si cocos. Consistenta grasa si completa, cu o senzatie putin mai dura in gura. In ceasca, are tonuri de cedru si note subtile de fructe dulci, care par a fi kumcuat uscat, fructe de padure si caise. O senzatie uscata placuta la sfarsit, cu o urma de astringenta pe termen lung.
Note: Crescatorii din triburile mici din regiunea Kalossi/ Toraja din insula indoneziana Celebes/ Sulawesi produc cafele care exprima un caracter pamantos si si iute, chiar mai mult decat cafelele crescute pe insula Sumatra din apropiere, acest caracter fiind incurajat de procesele neortodoxe de indepartare si uscare a fructelor.
Don Francisco reprezinta cea mai buna specialitate de cafea de la F. Gavina & Sons, cea mai mare companie de prelucrare a cafelei detinuta de catre o familie in zona Los Angeles. Aceasta cafea este numita dupa Francisco Gavina, tatal clanului Gavina, care s-a nascut in Cuba.
Cine ar trebui sa o consume: cei care cauta sa bea o cafea tare si puternica, preparata la o presa franceza.