Cunosuta pentru aromele sale complexe, intense si pamantoase, cafeaua Sumatra Mandheling este o cafea fina si foarte consistenta, chiar siropoasa. Considerata a fi una din cele mai consistente cafele din lume, cafeaua Sumatra Mandheling are niste usoare note de ciocolata dulce, o aciditate scazuta si poate o nota de scortisoara.
Originile si gustul cafelei Sumatra Mandheling
Insula indoneziana Sumatra este in regiunea vest centrala, langa Padang. Sumatra este un loc unde sunt produse unele dintre cele mai bune cafele din soiul Arabica din lume si cafeaua Sumatra Mandheling este una dintre cele mai bune. Este numita dupa populatia Mandailing din nordul Sumatrei.
CoffeeMan Dan spune: “Cafeaua Sumatra Mandheling este foarte similara cu ruda sa, cafeaua Java, care este chiar si mai consistenta. Tipul de prajire recomandat pentru boabele de cafea Sumatra Mandheling este “Vienna” sau poate “Italian”, cu scopul de a pune accentul pe pe gustul dulce si aroma pamantoasa.”
Daca iti doresti o consistenta si mai mare, atunci poti incerca o prajire de tip “French”. Sumatra Mandheling este, de asemenea, o cafea grozava si pentru bauturile reci Gourmet Coffee Drinks si poti folosi lapte sau crema, fara a pierde din aroma.