Aceasta cafea s-a vandut foarte bine de-a lungul timpului. Crocanta, dulce, echilibrata si curat , cafeaua Bambito este foarte versatila, cu arome de vanilie, zahar brun si toffee. City pana la Full City +. Din punctul meu de vedere, cafeaua Panama Volcan Baru Bambito este o algere foarte buna pentru espresso, mai ales daca detineti un espressor cu rasnita si puteti folosi direct boabe de cafea.
Informatii aditionale
- Soiuri: Caturra, Catuai, Typica
- Grad: SHB EP
- Aspect: .4 d/ 300 gr, Ecran 16-18
- Metoda de procesare: Procesare Umeda
- Data sosirii: Sosita in luna Iunie 2016
- Regiunea de origine: Volcan Baru
- Recomandari in privinta prajirii: City pana la Full City; Am descoperit ca cea mai mare parte a complexitatii se afla in gama de prajire City – Full City
- Organica: Nu
- Recomandata pentru Espresso: Da (vezi aici cateva retete de espresso)
Descrierea cafelei Panama Volcan Baru Bambito
Aceasta cafea provine de pe Bambito Estate, care se afla langa Volcan Baru, in provincia Chiquiri. Aceasta regiune se afla in zonele muntoase inalte din Panama, in apropierea raului Caldera ( numit, in mod potrivit, Caldera, un tip de vulcan, si acest rau curge prin tot Parcul National Volcan Baru).
Zona Bambito se afla la o altitudine cuprinsa intre 1600 si 1800 de metri deasupra nivelului marii si are de beneficiat datorita solului vulcanic din aceasta regiune. In zona Bambito se afla, in mare parte, plantatii ale varietatilor Caturra si Catuai, cu o mica cantitate a soiului Typica aflata in aceasta zona. Acest sortiment de cafea este cu adevarat bun, cu foarte putine defecte fizice de luat in considerare. Dimensiunea boabelor este, de asemenea, foarte uniforma, cu foarte putina piele argintie care sa fi ramas intacta, ceea ce ajuta la judecarea culorii prajirii.
Parfumul uscat are nuante de zahar brun si boabe de vanilie si o urma de flori salbatice. Este o cafea cu un miros dulce si aromele umede prezinta caracteristici de placinta de dovleac: nucsoara si scortisoara, crema dulce si zahar brun in stare bruta. O dulceata ca de la miere pana la zahar brun apare in aceasta cafea facuta si formeaza o baza stabila pe care se construieste restul profilului. Notele de caramel si vanilie pun accentul pe aceasta ceasca de cafea, cu o aroma de caramele care duce la un gust rezidual curat. Aciditatea este slaba spre moderata, dar se termina cu un gust de ceai. Aceasta cafea s-a descurcat bine la o gama mare de nivele de prajire si este un candidat foarte bun pentru cei care apreciaza un gust dulce amarui bine facut.
Dulce, echilibrat si curat, aceasta e o cafea care merita sa ramana, ceea ce inseamna ca da, as fi in stare sa o beau in fiecare zi.