Nicaragua Acopio Suyatal este o cafea de specialitate originară din Nicaragua. Această cafea este cultivată în regiunea Matagalpa, în apropiere de Munții Mari Centrali. Această regiune este renumită pentru solurile sale bogate în nutrienți și climatul său ideal pentru cultivarea cafelei.
Cafeneaua Nicaragua Acopio Suyatal este cultivată de către fermierii din Asociația Cooperativă Agroindustrial Suyatal (ACASUYATAL). Aceștia sunt fermieri mici și mijlocii care cultivă cafea în mod sustenabil, folosind metode tradiționale și tehnici moderne.
Datorită condițiilor de cultivare ideale din regiunea Matagalpa, cafeaua Nicaragua Acopio Suyatal are un gust plăcut și distinct. Aceasta are un gust dulce și delicat, cu note de fructe roșii și citrice. De asemenea, are o aciditate echilibrată și o aromă puternică.
Suyatal face o cafea foarte buna “de baut in fiecare zi”, care arata nivele echilibrate de dulceata si aciditate. Tonuri de zahar de malt si alune prajite fac loc pentru o aroma ca de cacao, cu o aciditate scazuta, dar structurata. Nivel de prajire City+ pana la Full City+. Buna pentru espresso.
Informatii aditionale
- Grad: SHG
- Soiuri: Caturra
- Regiune: Dipilto, Nueva Segovia
- Recomandari pentru nivelul de prajire: City+ pana la Full City+. Aceasta cafea are arome foarte diferite in functie de nivelul de prajire si noi am preferat un nuvel de prajire apropiat de Full City+
- Recomandat pentru Espresso: Da
Descriere
Finca Acopio Suyatal vine din Dipito, o regiune din departamentul mai mare Nueva Segovia. Departamentul Nueva Sigovia se afla la granita de nord cu Honduras si ofera unele dintre cele mai bune conditii de clima pentru cresterea cafelei din Nicaragua. Acest lot particular este realizat de catre cateva ferme mici alaturate, care in total au realizat mai putin de 30 de saci de cafea in acest sezon.
Aceste ferme se afla la o altitudine cuprinsa intre 1200 si 1400 de metri deasupra nivelului marii si sunt plantate aproape in intregime cu arbusti de cafea din soiul Maracaturra, un hibrid cu boabe mari de cafea, obtinut din varietatile Maragogype si Caturra. Aceasta cafea reprezinta unul din loturile mai mici pe care le-am procurat din regiunea Dipillto in acest an.
Parfumul uscat are un miros slab de alune acoperite cu caramel, cu o urma de condimente. Nivelul de prajire City i-a dat, de asemenea, si un aspect savuros. Adaugarea de apa fierbinte scoate la suprafata un miros care imi aminteste de popcorn cu caramelcafeaua are o dulceata ca de malt atunci cand e fierbinte. Nu vreau sa discreditez, dar eu consider ca aceasta cafea este mai bine reprezentata la un nivel de prajire City + sau chiar Full City, formandu-si gustul dulce si o aroma ca de cococs.
Aciditatea e subtila si, totusi, foarte bine definita – ca in cazul unor citrice sau chiar a unor piersici proaspete- ceea ce adauga mai multa structua cafelei, si termina cu o aroma draguta de cacao si migdale. In cele din urma, este o cafea foarte buna si prajirea la un nivel Full City sau chiar Full City+ ii scoate in evidenta calitatile necesare pentru a obtine un espresso foarte bun.
În concluzie, Nicaragua Acopio Suyatal este o cafea de calitate, cultivată în mod sustenabil în regiunea Matagalpa din Nicaragua. Cu un gust plăcut și distinct, această cafea este perfectă pentru orice iubitor de cafea care dorește să descopere noi și interesante arome.
Cafeaua Acopio Suyatal Nicaragua este cu adevărat un răsfăț special atunci cand vine vorba despre cafea! Aroma este bogată și corpolentă, cu un final neted și note florale subtile…asta asa pentru cunoscatori.
Este cafeaua mea preferată de savurat dimineața și se asortează perfect cu un produs dulce de patiserie. Recomand sa o incercati cel putin o data.