Despre cafelele Kenyan se spune ca reprezinta puterea si caracterul. Pregatita prin procedeul umed, acestea sunt indraznete, cu o consistenta medie spre ridicata, cu o aciditate distincta, arome intense si cu o bogatie ca a vinului. Cafelele Kenyan sunt complexe si vibrante, dar totusi curate si crocante, nu delicate sau subtile.
O cafea Kenyan este de obicei foarte bine echilibrata, cu tonuri de citrice, poate lamaie sau piper, sau chiar cu urme de mure.
Aroma placuta ar putea avea si o urma de coaja de lamaie si de obicei iti lasa in gura un gust de vin si poate avea subtonuri slabe de coacaz negru si, de asemenea, si aroma poate avea note sublime de coacaz negru.
Cunoscuta pentru echilibrul sau perfect de consistenta, aciditate si arome, cafeaua Kenyan este considerata a fi pentru cunoscatori.
Originile si gustul cafelei Kenyan
Aceasta cafea este originara din regiunile inalte din Kenya, inclusiv din Aberdare Range, Muntele Kenya, Nyanza, Kasii, Bungoma, Kericho si Nakuru, unde solurile acide ofera conditii optime pentru crestere. Varietatile botanice din soiul Arabica au fost introduse aici din Etiopia.
In general, este adevarat ca boabele mai mari de cafea contin mai multe uleiuri pretioase care produc aromele specifice cafelei, desi sunt si multi alti factori in afara de dimensiunile boabelor de cafea care pot fi la fel de importante pentru calitatea boabelor de cafea.
Boabele de cafea Kenya AA (cele mai mari disponibile) au un diametru putin mai mare de 0,6 cm si totusi boabele mai mici de cafea de tipul Kenyan AB sunt uneori considerate mai bune pentru aroma si gust.
Comisia Cafelei din Kenya foloseste de asemenea un foloseste un sistem de clasificare pentru a nota calitatea boabelor de cafea- clasa 1 este cea mai buna, clasa 10 este cea mai slaba. Chiar daca o anumita boaba de cafea poate fi clasificata ca fiind AA, clasa sa poate fi 3 sau 4, aratand o calitate mai scazuta a boabelor.
CoffeeMan Dan spune:
Fiind unele dintre cele mai bune cafele din lume, cafelele Kenyan sunt separate si clasificate in functie de dimensiunile boabelor de cafea, cu presupunerea ca boabele mai mari sunt de o calitate mai buna.