Ethiopian Yirgacheffe este una ditnre cafelele care mi-au ramas in minte. Am testat-o pentru prima data anul acesta, la o cafenea din Ho Chi Min.
Gustul Ethiopian Yirgacheffe
O cafea usoara spre mediu, cu subtonuri de vin si de fructe de padure, tonuri florale distincte in aroma, o aroma complexa si intensa de flori care este curata si cu un sfarsit vibrant.
Soiurile Ethiopian Yirgacheffe au arome de ciocolata si note de citrice, poate mandarine si, de asemenea, de nuci. Soiurile mai fine de Yirgacheffe pot sa aiba si arome de nuca de cocos.
Originile cafelei
Yirgacheffe este un oras in regiunea Sidamo, din zona Gedeo a Natiunilor Sudice din Etiopia (vezi google maps). Aceasta regiune este considerata ca fiind locul de nastere al cafelei.
CoffeeMan Dan spune: “ Ethiopian Yirgacheffe este una dintre cele mai bune cafele din lume si este in general considerata cea mai buna dintre cafelele din Etiopia, cu un profil usor floral, care de asemenea o face sa fie unul dintre cele mai bune tipuri de boabe de cafea pentru cafea cu gheata.”
O prajjire de tipul “City” sau “Noua Anglie” este recomandata pentru boabele de cafea Ethiopian Yirgacheffe pentru a le scoate la iveala caracterul delicat. Daca iti place o cafea mai dulce, atunci este recomandata o prajire de tipul “Italiana” sau “Vienna”.