Avantaje
- Miros foarte frumos de flori
- Gust dulce, placut
- Iertatoare si foarte usor de preparat printr-o varietate de metode
Dezavantaje
- Consistenta minima a cafelei
Despre Ethiopian Shilcho de la Noble Coffee Roasting
Aciditate: 8/ 10
Gust rezidual: 8/ 10
Miros: 10/ 10
Echilibru: 9/ 10
Consistenta: 6/ 10
Complexitate: 9 10
Gust: 10/ 10
Dulceata: 10/ 10
Versatilitate: 9/ 10
Sunt foarte bucuros sa fac recenzia altei cafele fenomenale de la Noble Coffee Roasting, cafeaua Ethiophia Shilcho ( 2016). Aceasta cafea etiopiana usor prajita, cu note de flori si de fructe, a castigat premiul Good Food Awards in anul 2017 si este una dintre cafelele mele preferata din anul 2016.
Note generale si observatii
Nivel de prajire: Usor
Tara de origine: Etiopia
Regiune: Dara Woreda, zona Sidama
Varietate: Ethiopia Heirloom (indigena)
Metoda de procesare: Spalata, apoi fermentata pentru 36 de ore, clatita de 2 ori cu apa proaspata, apoi lasata la uscat
Altitudinea de crestere: 1750-2000 de metri deasupra nivelului marii
Note de aroma dupa prajire: zmeura, gardenia, vanilie
Note de aroma: Floral
Note de gust dupa prajire: piersica, mure, miere
Note de gust: iasomie, stafide, ceai verde, scortisoara
Rezumat Ethiopian Shilcho
Complexitate excelenta si nu este precum cafelele tipice din Etiopia pe care le-am mai baut in decursul anului. Notele florale au transformat aceasta cafea intr-o experienta placuta de baut, cu o senzatie placuta pentru a insoti aromele foarte bogate.
Metoda unica de procesare poate ca a facut ca aceste boabe sa fie mai delicioase, dar este greu de spus cu siguranta fara a testa boabele de cafea, supunandu-le unei metode alternative de procesare.
Metoda recomandata de preparare: AeroPress