Loc de origine: Districtul Gedeb, Zona Gedeo, in partea sudica a Etiopiei
Nivel de prajire: mediu- usor
Pret estimat: 70 lei pentru 340 de grame
Aroma: 9
Aciditate/ Structura: 9
Consistenta: 8
Aroma: 9
Gust rezidual: 9
Prima impresie: Delicata, cu tonuri dulci, ciocolata cu lapte, menta creata, gardenia, sarsaparilla. Gust dulce ca de tarte, structura vibranta; senzatie ca de satin. Gustul rezidual ca de cacao si flori, cu subtonuri dulci, continua mult timp.
Aici gasesti mai multe tipuri de cafea Ethiopia
Note: Cafelele din sudul Etiopiei, precum aceasta, sunt produse din varietati etiopiene traditionale de Arabica, care sunt cultivate de mult timp in aceasta regiune. Acest lot a fost procesat prin metoda umeda sau metoda spalarii ( pielita si pulpa fructului sunt indepartate inainte de uscare).
Cafelele din sudul Etiopiei care sunt procesate prin aceasta metoda au, in mod obisnuit, o complexitate si intensitate aromatica foarte mare, cu un accent specific pus pe nuantele de flori. Ca si toate cafelele din sudul Etiopiei, aceasta cafea este produsa de catre sateni pe niste parcele mici de gradina, pe care mai sunt plantate si alte alimente si recolte de subzistenta.
Viziunea celor de la JBC Coffee Roasters este simpla: “lasati cafeaua sa isi aleaga drumul”, prin alegerea si prajirea celor mai bune si mai unice boabe de cafea ce sunt disponibile si recompensarea cu premii substantiale a fermierilor ce au crescut acele boabe de cafea.
Ideea de baza: O cafea etiopiana neobisnuita, sugerand o versiune foarte adulta de ciocolata si poate de bere de ghimbir, dar cu profunde note de flori si de fructe.