Cele mai bune boabe de cafea pentru espresso

Cele mai bune boabe de cafea pentru espresso

21 mai
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 09.06.2021

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Un espresso bun îți lasă un gust plăcut. Când este preparat bine, espresso devine cea mai bună cafea pe care ai băut-o vreodată. Dar există o problemă.

Dacă nu vei alege boabele de cafea corect, nu vei reuși să obții un espresso gustos, indiferent de ce tip de espressor vei folosi. Vei obține doar un espresso slab asu fad. Cum poți preveni acest lucru? Folosind o cafea de bună calitate.

Nu-ți face griji. În acest articol îți vom dezvălui care sunt cele mai bune boabe de cafea  pentru espresso, astfel încât să te poți bucura de un espresso cu gust în fiecare zi.

Cele mai bune boabe de cafea pentru espresso

Lifeboost Coffee Espresso Beans

Ești în căutarea unor boabe de cafea organice, sănătoase? Atunci alege Libefoost Coffee Espresso Beans.

Specificații:

  • Prăjire – intensă
  • Aromă – ciocolată și caramel
  • Cafea boabe
  • Gust – bogat și ușor dulce
  • Origine – Nicaragua

Lifeboost are misiunea de a furniza boabe de cafea sănătoase, organice, de la fermierii din Nicaragua. Aceste boabe de cafea chiar merită încercate.

Espressorul DeLonghi Magnifica S ECAM este unul din preferatele mele. Aici poti vedea prețul acestui espressor și aici poti citi păreri despre el.

cafea boabeLifeboost vinde boabe de cafea 100% organice, spălate cu apă de izvor și uscate la soare, fără microtoxine. Ce înseamnă toate aceste lucruri? Înseamnă că vei folosi boabe de cafea sănătoase, de înaltă calitate, produse fără a afecta mediul înconjurător.

De ce să alegi cafeaua Lifeboost?

  • cafea organică 100%
  • Cafea prăjită intens – ideală pentru prepararea espresso-ului
  • Gust bogat cu aromă de caramel și ciocolată
  • Aciditate scăzută
  • Aromă intensă, dar plăcută

Volcanica Coffee Tanzania Peaberry

Specificații:

  • Prăjire – medie
  • Aromă – bogată, untoasă
  • Boabe întregi s
  • Note – de lemongrass, prune
  • Origine – Africa

Volcanica Coffee Tanzania Peaberry este exact ceea ce ai nevoie. Este un produs unic, de înaltă calitate, care prepară un espresso deosebit de gustos.

Este una dintre cele mai bune cafea boabe pentru prepararea espresso-ului.

De ce este atât de specială?

Majoritatea cireșelor de cafea conțin două boabe de cafea, dar doar 5% dintre acestea conțin o singură boabă. Această boabă unic, ajunge să absoarbă toate substanțele nutritive, ceea ce înseamnă că are o aromă mult mai bogată.

Această cafea prăjită mediu are note de fructe specifice regiunii din care provine. Este dulce și are o aciditate delicată. Cafeaua are o aromă bogată și untoasă, perfectă pentru espresso de dimineață.

boabe de cafeaPeet’s Arabian Mocha Sanani

Specificații:

  • Prăjire – intensă
  • Aromă – complexă, înțepătoare
  • Cafea boabe și diferite tipuri de cafea pre-măcinată
  • Note – de cacao și curmale
  • Origine – Africa, Arabia

Când Alfred Peet și-a deschis cafeneaua în Berlekey, California, în 1966, a reușit să producă o adevărată schimbare, nu doar în modul în care era preparată cafeauam ci și în modul în care era percepută.

În acel moment, iubitorii de cafea au descoperit cafeaua prăjită intens. Arabian Mocha Sanani cu boabe 100% Arabica din Africa și Arabia, oferă un espresso unic.

Când auzi cuvântul “mocha” probabil te gândești la băutura populară care combină cafeaua și ciocolata fierbinte. Numele provine însă de la Mocha, un oraș portuar de la Marea Roșie, iar caracteristicile cafelei din acastă regiune includ note inconfundabile de cacao și ciocolată.

Cafeaua Peet este prăjită numai după ce clientul plasează comada și apoi este expediată în termen de 4 ori de la prăjie.

Kicking Horse Coffee Cliff Hanger Espresso

Specificații:

  • Prăjire – medie
  • Cafea boabe
  • Aromă – coacăze negre, ciocolată cu lapte, zahăr brun
  • Origine – Africa, Indonezia, America Centrală și Latină

Kicking Horese Coffee furnizează doar boabe Arabica organice cultivate la umbră. Aceste boabe de cafea provin din toată lumea. Această cafea are note de coacăze negre și ciocolată cu lapte.

Acest tip de cafea poate fi folosit și pentru prepararea cafelei la presa franceză.

Stumptown Hair Bender

Specificații:

  • Prăjire – intensă
  • Boabe de cafea
  • Aroma – citrice, ciocolată neagră
  • Note – dulce
  • Origine – Indonezia, America Latină, Africa

Cafeaua Stumptown din Portland, Oregon, are o textură bogată. Aromele de citrice și ciocolată neagră predomină.

cafea boabe prajitaKoffee Kult Thunder Bolt

Specificații:

  • Prăjire – în stil francez (foarte intensă)
  • Aromă – afumată, scorțișoară
  • Cafea boabe și cafea măcinată
  • Note – de fructe, melasă, tutun
  • Origine – Columbia, Brazilia

Koffee Kult se prăjește la Hollywood, Florida din 2010. Se concenterează pe prăjirea cafelei în loturi mici. Boabele de cafea sunt prăjite foarte intens.

Notele de măr verde, ananas și tei sunt aromele cheie în Thunder Bolt, dar se simte și aroma de scorțișoară dacă este folosită pentru prepararea unui espresso.

Coffee Bean Direct Italian Roast Espresso

Specificații:

  • Prăjire – în stil italian (mai intens decât cafeaua prăjită în stil italian)
  • Aroma – miere
  • Boabe întregi
  • Note – pudră de cacao
  • Origine – America de Sud, India

Coffee Bean Direct Italian Roast Espresso este o cafea excelentă pentru espresso. Unii descriu aroma acestor boabe italiene ca fiind mai blândă decât ale altor boabe pentru espresso.

Koa Coffe Estate Dark Roast 100% Kona Coffee

Specificații:

  • Prăjire – intensă
  • Note – ciocolată, fructe coapte, nuci prăjite
  • Boabe întregi
  • Origine – Hawaii

Știu că unii dintre voi se așteaptă să vadă cafeaua Death Wish pe această listă. Dar Koa Coffe înlocuiește cu succes această cafea. Aceste boabe de cafea prăjite intens au note de ciocolată cu lapte și fructe coapte. Având o aciditate relativ scăzută, este o alegere ideală pentru espresso.

Boabe Espresso vs boabe de cafea – diferențe

Majoritatea boabelor de cafea de origine unică nu sunt potrivite pentru prepararea unui espresso. Boabele prăjite intens sunt cele mai bune pentru espresso.

cafea boabe espressoScott Rao, autorul unor cărți despre cafea explică faptul că raportul cafea-apă dintr-un aparat de espresso este foarte important pentru prepararea unui espresso delicios. Dacă folosești o cafea prăjită ușor sau mediu riști să obții un espresso acru.

Boabele de cafea pentru espresso trebuie să fie prăjite intens. Din păcate unii dintre cei care se ocupă de prăjirea boabelor de cafea încearcă să-și reducă costurile, folosind boabe mai ieftine, deoarece prăjirea intensă poate masca aromele boabelor de calitate slabă.

Soluția ar fi să cumperi boabe de origine unică – dar poți alege și unele amestecuri bine făcute. De fiecare dată când cumperi boabe de cafea, verifică data la care au fost prăjite.

Boabe de origine unică sau amestec?

Amestecul oferă unui prăjitor de cafea talentat, opțiunea de a echilibra aroma espresso-ului. Aproape toate boabele de cafea de origine unică pentru espresso sunt boabe Arabica. Aceste boabe de înaltă calitate au un profil aromatic mai complex decât Robusta.

Boabele Arabica sunt cultivate în întreaga lume. Boabele Robusta conțin mai multă cofeină și sunt mai amare, dar asta poate fi un avantaj pentru espresso. Unele amestecuri de boabe pentru espresso includ cantități mici, 20-25% de boabe Robusta, tocmai din acest motiv.

Boabele Robusta au, de asemenea, un conținut ridicat de cofeină, deci, dacă ești în căutarea unor boabe mai bogate în cofeină, trebuie să le alegi pe acestea.

Sfaturi pentru obținerea unui espresso delicios

Indiferent de boabele de espresso pe care le folosești, pentru a obține un espresso delicios trebuie să mai ții cont și de alte lucruri.

Asigură-te că utilizezi o râșniță care macină cafeaua fin – espressoarele bune au o râșniță care macină cafeaua fin. Pentru a vedea cât este de fin măcinată cafeaua, uită-te la crema espresso-ului – acel strat auriu din partea de sus a ceștii.

Dacă crema este subțire sau are prea multe bule mari în ea, încearcă o măcinare mai fină. Ar trebui să poți modifica gradul de măcinare al cafelei.

Dacă utilizezi un espressor super-automat de calitate, acesta ar trebui să vină cu un ciclu de preinfuzie. Prin preinfuzie, cafeaua măcinată este inmuiată.

Revenind la cele mai bune boabe de cafea pentru espresso, Libeboost Coffee și Volcaniva Coffee Tanzania Peaberry ocupă primele două locuri. Sunt sigură că cel puțin una dintre cafelele boabe prezentate în acest articol va fi pe placul tău.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.