Cafea Flat White

Cafea Flat White

6 ianuarie 0 comments
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 25.11.2019

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Multă lume vorbește despre cafea Flat White însă din câte am observat, foarte puțini știu ce este ea de fapt. Cei care ați ajuns aici, sunteți pe cale sa aflati, deci considerati-va norocoși 😀

Flat White este o băutura care a fost descoperita/inventata undeva prin anii ‘80. Flat White consta într-un shot de espresso (simplu sau dublu) peste care se pune laptele spumat. Practic, Flat White este foarte similar cu ceea ce noi cunoaștem drept cappuccino.

Diferența dintre Flat White și Cappuccino este raportul espresso/lapte.

Particularitati ale Flat White:

Ca fiecare tip de cafea sau băutura pe baza de espresso, Flat White are particularitatile ei. În Romania cel puțin, foarte puțini țin cont de ele. Dacă doriți sa începeți sa faceți Flat White acasă, ar fi bine sa va insusiti aceste informații, astfel încât sa faceți treaba ca la carte cum se spune.

  • Se pune foarte puțina crema de lapte în Flat White. Nu e ca la Cappuccino. Din acest motiv, este recomandat sa nu folosiți cesti mai mari de 150 ml.
  • În momentul în care pregătiți laptele (la spumat ma refer), aveți grija sa alegeți doar partea cremoasa atunci când este turnat peste espresso. Doar spuma contează.

Foto: Antony Archer

Pareri:

Va place? Unde ați băut cel mai bun Flat White? 🙂

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.