Poate cafeaua sa creasca tensiunea?

Poate cafeaua sa creasca tensiunea?

8 decembrie 1 comment
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 20.01.2020

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Daca suferi de boli cardiovasculare sau boli coronariene sau te temi ca intr-o zi vei suferi din cauza tensiunii arteriale crescute, oare consumul de cafea te va ajuta? Sau poti sa faci alte lucruri pentru a calma tensiunea arteriala crescuta si bolile cardiovasculare care nu includ oprirea sau rarirea consumului de cafea. Acest articol exploreaza raspunsurile posibile la aceste intrebari.

Poate cafeaua sa contribuie la boli coronariene?

Bolile cardiovasculare sunt cea mai importanta cauza a mortii in America, iar o tensiune scazuta este un semnal important de alarma. Bolile cardiovasculare au fost studiate extensiv de catre cercetatorii de specialitate de cateva decenii. Desi cercetatorii au tras concluzii diferite de-a lungul timpului, noile dovezi din “Jurnalul American de Epidemiologie” din 1999 sugereaza ca nici cafeaua, nici cafeina nu contribuie la bolile cardiovasculare, descoperind ca nici cafeaua cafeinizata, nici cea decafeinizata nu se asociaza cu un risc crescut de infarct – chiar si in cazul celor care consuma mai mult de patru cesti pe zi.

Warren G. Thompson, doctor in medicina, declara intr-o editie din 1994 a “Jurnalului Medical de Stiinte Medicinale” ca: “conform celor mai mari si mai importante studii, cafeaua nu reprezinta un factor major pentru boala coronariana.”

dsc_0133

Willet et al, intr-un studiu transversal publicat intr-o editie din februarie 1996 a “Jurnalului Asociatiei Medicale Americane”, a examinat informatii culese de la mai mult de 85000 de femei pe o perioada de zece ani. Dupa ajustarea factorilor cunoscuti de risc, autorii nu au descoperit nicio dovada pentru vreo asociere pozitiva intre consumul de cafea si riscul de boli cardiovasculare in cazul femeilor care consuma sase ori mai multe cani de cafea pe zi.

Un studiu din New England din 1990 pe mai mult de 45000 de barbati nu a gasit nicio legatura intre cafea, cafeina si bolile cardiovasculare in cazul celor care consuma patru sau mai multe cani de cafea pe zi.

Consumul de cafea contribuie la cresterea tensiunii?

In ciuda controverselor legate de acest subiect, majoritatea cercetatorilor concluzioneaza in prezent ca atat cafeaua normala, cat si cafeina, au un efect scazut asupra tensiunii sau inexistent.

Ca o mica paranteza, Dolce Gusto Drop KP350B mi se pare cel mai usor de folosit espressor din cate am testat pana acum. Aici poti vedea pretul acestui espressor si aici poti citi catva pareri despre el.

Studiile indica faptul ca, desi consumul initial de cafeina poate produce schimbari minimale si imediate ale tensiunii, aceste schimbari sunt trecatoare. Nicio schimbare a tensiunii nu apare in consumul regulat de cafea. Un studiu din 1991 din “Jurnalul Medical Britanic” a ajuns la aceeasi concluzie, indicand ca reducerea consumului de cafea nu a dus la scaderea tensiunii arteriale in cazul oamenilor care aveau hipertensiune moderata.

Un studiu al American Heart Association a declarat recent ca oamenii care sunt activi fizic au un risc mai scazut de a avea o tensiune marita – cu intre 20 si 50% mai scazuta – decat oamenii care nu sunt activi.

Concluzie

Consumul de cafea nu contribuie la cresterea tensiunii sau la aparitia bolilor cardiovasculare. Oprirea consumului de cafea nu te va ajuta sa reduci din factorii de risc. Exercitiile fizice, in schimb, pot face acest lucru. Deci, poti sa-ti bei linistit cafeaua – mai ales inainte de a face exercitii fizice!

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Coffee
    #1 Coffee 21 decembrie, 2018, 10:20

    Cu siguranta poate, insa exista destule variante cu o cantitate scazuta de cofeina care nu isi pierd o parte din gust si aroma, precum cafeaua decofeinizata. Incercati ceva gen Illy, are putina cofeina.

    Reply this comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.