Stiu ca multi dintre voi sunteti din Bucuresti si (probabil) ati avut acces de mai mult timp la Starbucks asa ca apelez la voi pentru niste pareri.
Recent, s-a deschis in Iasi, in Palas Mall un Starbucks. A fost mare isterie la inceput si pe fiecare wall de iesean vedeai logo-ul Starbucks inscriptionar frumos pe un pahar. Nu am putut rezista si la vreo saptamana am dat si noi o fuga in Palas Mall sa bem o cafea de la Starbucks ca tot moldoveanul 🙂
Am incercat Caffe Americano. Am fost dezamagiti in stil americano 🙂
Initial am facut haz de necaz deoarece a costat vreo 9 lei cafeaua aia si am dat vina pe noi ca suntem taranei si nu stim cum sa apreciem o cafea buna fiind invatati ce bem noi de ani de zile si cu cafeaua de la Teo care ne-a trezit in fiecare dimineata prin amfiteatrele de la Cuza.
Asadar, vin la voi pentru niste pareri pentru a sterge cu buretele prima experienta. Care este cea mai buna cafea de la Starbucks?
Ce sa comanzi de la Starbucks
Odata un loc creat in jurul cafelei, Starbucks a intrat de acum serios si in lumea mancarii. Din moment ce exista un Starbuck aproape pe fiecare strada, este un loc bun sa iti iei ceva de mancare.
Jenna Braddock iti recomanda fie Protein Bistro Box: un ou fiert tare, felii de mar, struguri, branza cheddar alba si paine cu unt de arahide (460 de calorii, 24 de grame de grasime, 7 grame de grasime saturata, 40 de grame de carbohidrati, 23 de grame de proteine si 530 de mg de sodiu) sau BBQ Chicken Bistro Box, care vine cu un Power Slaw, facut cu broccoli, kohlrabi, morcovi, sfecla,varza de Bruxelles, kale si cicoare rosie intr-un dressing cu iaurt si lime, plus felii de mar si morcovi. (420 de calorii, 16 grame de grasime, 4,5 grame de grasime saturata, 49 de grame de carbohidrati, 22 de grame de proteine, 930 de mh de sodiu).
Braddock, un nutritionist sportiv, apreciaza cum aceste optiuni iti ofera o masa echilibrata, centrata pe proteine curate, cu niste fructe si legume. Totusi, “in timp ce nu exista nici o problema cu a avea produse delicioase de patiserie si un mocha mare din cand in cand, eu nu as califica aceste meniuri ca fiind cea mai buna optiune de mic dejun pentru a te alimenta cu energie pentru tot restul zilei”, a adaugat ea.
Clasicul caffè latte este foarte bun.
Nici americano nu mi s-a parut chiar atat de dezamagitor 🙂
Incercam caffe latte-ul atunci 😀
Saru’mana pentru recomandare.
Hahaha nici mie nu mi-a placut americano caffe de la ei. Nici capucino nu m-a incantat prea mult sincera sa fiu.
Vorbesc comparativ cu alte bauturi din alte locuri la preturi mai mici 🙂
Daca ar mari cantitatea de cafea ar fi buna,servesc insa cantitate mare,la pret mare,insa cafeaua cam lipseste.Sincer nici nu se compara cu cafeaua,facuta de mine acasa.La ei cu 30 lei servesti doar trei cafele,eu cu 30 leicumpar 250 gr,cafea boabe,Sumatra si fac la Expresot ce cafea doresc.A servi o cafea la ei,inseamna bani aruncati,este foarte slaba.
Columbiana Narino cea mai buna, preparata acasă la Expresor. Ce fac ei cu lapte este posirca prețul mare. Eu cumpăr la punga 250g 40-44 lei, dar făcură acasă costa sub 3 lei o cafea. Cine vrea Dark, recomand Verona.
Capuccino ala al lor este demential de bun. Trebuie sa-l incerci 😀
mai dar pretentiosi mai sunteti!
mie mi s-a parut bun / decent cam tot ce am incercat de la starbucks 🙂
Apa chioara.Am servit de vre-o trei ori,dar mi s-a parut foarte slaba.bani aruncati pe lapte.Ma-ntrbeb,de ce nu au exrpesoare,sa comand expreso scurt,lung,e..t.c.Am invitat pe cineva stind ca este o cafea exceptionala,primind din USA,cateva KG,dar am fost dezamagi,nici nu se compara cu cea preparata acasa.Chiar acum servesc una ,Starbukcs Sumatra Dark,este nemaipomenita,facuta la exrpesor.La ei,cantitate mare rpet pe masura cantitatii,nu a calitatii.Mai bine cumparati 250 gr cu 30 lei si faci o gramada de cafele la domiciliu,ieftine si de 10 ori mai bune.Recomand Sumatra,Verona,este foarte tare,simti ca bei cafea.Din 250 gr.beau o saptamana cate doua cafele de 200-250 gr.iar cu 30 lei la ei,nu stiu daca beau trei caele.
Mai incearca 🙂
Cafe americano n-o fi pe gustul tau, insa sigur un latte, cappuccino, espresso, espresso macchiato, double espresso, milky coffee, americano with hot milk sau americano with cold milk s-ar putea putea sa fie pe placul tau.
Ma scuzi ca intrev dar sper din tot sufletul sa raspunzi. Cat costa un milky coffee?
Ce se vinde in Romania e jenant, spre deosebire de ce se vinde in UK de exemplu. Testat pe prpria piele 😉
Unii zic ca asta ar dori romanii. Ma indoiesc. In fine, eu de la Starbucks din Romania nu mai cumpar nimic pentru ca pur si simplu nu imi place. Prefer sa cumpar un cafe late de la o toneta deoarece e mai buna 🙂
Chestia asta e reala. Iti dai seama ca ei conduc un business bazat pe clienti, orice fac fac dupa niste statistici iar scopul este as aiba cat mai multi clienti 🙂
N-are nici o logica sa ofere altfel de cafea decat din aia pe care o plac si o cumpara clientii 🙂
Ai încercat un Expresor scurt? Este atât de tare ca ți se învârte poza în buletin. Dacă vrei adaugă lapte atât cât vrei sa o diluezi. Columbiana Narino, cea mai buna, aromata. Eu de vreo 5 ani numai Starbucks consum dar făcută la Expresor acasă. La ei doar Expresor nediluat, este ok, restul apa chioara, bani mulți, risipiți.
Ai încercat o cadea scurta Expresor. Te asigur ca cadea mai tare ca nu ai băut. Am o expresie : se învârte poza în buletin când o bei, asa de tare este.
Bai, mie-mi place cafeaua de la Starbucks 🙂
E cam scumpa ce-i drept, dar imi place foarte mult cum o fac. Din cate am inteles in Sua de exmeplu e si mai buna. Tare mi-ar place sa o incerc 😀
Mi-ar placea* …
Eu zica sa cumperi boabe,la pachete de 250 grame,sant foarte multe sortimente si o prepari acasa,este mai buna,aroma,tarie ,la ei,eset foarte slaba,adica lungita cu mult lapte s-au apa.Eu de 30 lei,cat costa 250 grame,servesc o saptamana cate doua cafele pe zi a cate 200 gr.pecand la ei,servesti cel mult 3 cafele.Incearca Sumatra,DARK,tarie ,aroma facuta la exrpesor cafetiera ybric,este nemaipomenita.Poti pe rand sa incerci sicelelalte sortimente.
Mie nu-mi place să beau cafeaua de la Starbucks. Prefer un espresso sau un cappuccino făcut de o cofeteria după stil italian.
Dar m-au plăcut diferite amestecuri de cafea de la ei. Am încercat Espresso, Pike Place, Verona, și multe alte de care nu-mi aduc aminte numele.
Ultima experiență am avut-o la începutul lunii la Cluj când mi-am luat amestecul Espresso pentru noul aparat de cafea ce am primit cadou Saeco Poemia. Mi a fost macinat prea fin și din păcate cafea iese prea amară, experții italieni zic „sovraestratto”. Data viitoare îl voi macina eu cu rășnița Krups GVX-242 pe care am achiziționat-o.
Ați încercat un Expresor scurt,? Se învârte poza în buletin la cât de tare este, putini o beau chiar asa de tare. Columbiana Narino, mediu roast, mi se pare, cea mai buna.
Caramel macchiato
Cel mai bun de la ei mi se pare White Mocha. Si Caramel Macchiato e super, dar white mocha le intrece pe toate.
P.S. la caramel macchiato sa adaugi scortisoara, la white mocha sa nu adaugi nimic !
Subscriu pentru white moca! Sa nu va luati nimic cu lapte de cocos pt ca are gust de spalatura de cocos in cel mai bun caz (sunt mare amatoare de lapte de cocos)
Ca si cafea boabe pt espresor am incercat guatemala antigua si momentan sunt cucerita 😉
Capucino.nimic special.nici miros și nici gust de cafea.e adevărat a fost decaf dar totuși trebuia să aibă o aroma și un miros de cafea. Tot ce am simțit a fost spuma de lapte.atat.niciodata nu va fi alta data.cel puțin nu in Timișoara,piața operei.
Eu de obicei îmi iau de la ei caffe latte la 45 de grade cu aroma de cocos, frisca deasupra si topping de ciocolată.
Ori mai puteți incerca caramel macchiato cu aroma de vanilie frișcă și toping de caramel. :)) Va recomand sa cereți aroma de ciocolată nu sa folosiți acea solnita cu cacao, e nasoala. Iarna merge bine latte-ul cu nucșoară sau scorțișoară, un deliciu.
Nu inteleg de ce caffe latte-ul de aici e diferit fata de cel din UK.
Sper sa nu fie doar in mintea mea, insa in Romania contine mult mai mult lapte. Practic, nu-i simti gustul de cafea, zici ca e „cafeaua cu lapte” din copilarie :))
Ati incercat sa comparati in acelasi timp o cafea de la Starbucks cu o alta cafea, asa cum apare in https://www.youtube.com/watch?v=WVZqA4GEFVk ? Si mie mi s-a parut ca diferenta e mica, desi inainte aveam o cu totul alta parere.
Și mie mi se pare o porcărie cafeaua Starbucks, are gust de cărbune, lipsită de aroma cafelei naturale. Nu pot să-mi dau seama cum de se poate bucura de un asemenea renume o cafea care eu nu cred că este cafea naturală sau dacă este, este tratată la greu cu chimicale. Din păcate în România de câțiva ani nu se mai găsește cafea bună, toată este contrafăcută și tratată cu chimicale. Probabil cei cărora le place ori n-au simțul gustului, ori n-au băut în viața lor o cafea bună.
PACAT.CAFEA NU CHIAR BUNA.ANGAJATII ,INSA DE CEA MAI PROSTA CALITATE.SUNT MIZERABILI SI LUCREAZA MURDAR.RUSINE.
Buna Ioana. Realizezi ca generalizezi si nu este tocmai corect? Daca ai avut parte de una sau doua experiente neplacute, tinand cont ca exista cam in toate orasele mari din tara cate cel putin un Starbucks, nu e tocmai corect sa-i cataloghezi pe toti ca fiind mizerabili.
De asemenea, ai facut reclamatie la Starbucks-ul unde ai observat aceste nereguli?
Eu ador Iced Caramel Macchiato. E foaaaarte bun