Zaharul si laptele in espresso

scris de Chirila Anca 7 pareri si intrebari
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 23.10.2017

vezi toate reducerile la espressoare aici

Zaharul este fara indoiala cea mai buna modalitate de a indulci un espresso. De preferat este sa folosim zaharul brun in favoarea celui alb.

Daca pana acum ati folosit doar zahar alb pentru indulcirea espressoului sau cafelei in general, va recomand sa faceti un mic experiment si sa incercati neaparat zaharul brun si zaharul de trestie.

espressoUn alt lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand preparati o cafea sau un espresso este laptele folosit (cu grasime, fara grasime, 1 %, 2% etc). Din punctul meu de vedere acest lucru este discutabil si nu influenteaza foarte mult gustul preparatului. Bineinteles, rezultatul final este influentat de cantitatea de lapte folostia dar asta deja este alta poveste care tine de retete de cafea.

Nota: a se retine faptul, ca dupa „biblia bautorului de espresso” un espresso nu ar trebui sa contina niciodata lapte. Imi aduc aminte chiar si cei de la Teocafe (care apropo fac un espresso minunat), atunci cand ceream un espresso cu lapte si 1 de zahar ma corectau instant si imi spuneau adica un latte cafe.

Eu personal nu am nici o problema cu laptele din espresso, chiar mi se pare foarte bun. Zaharul la fel il consider necesar deoarece … imi plac chestiile dulci. 🙂

Totusi, daca aveti ocazia sa preparati vreodata vreun espresso vreounui bautor inrait, ar trebui sa tineti cont de acest lucru, deoarece este foarte probabil sa fie dezamagit daca ii puneti in fata un espresso cu lapt.

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

Alte articole despre Tips & Tricks

Recomandari similare din categoria: Tips & Tricks

7 comentarii si/sau pareri

cere informatii sau scrie-ne parerea ta despre "Zaharul si laptele in espresso"
  1. Diana
    #1 Diana 8 aprilie, 2015, 07:39

    Treaba cu laptele in espresso sta cam asa:

    In espresso nu se pune lapte 🙂 Espresso-ul este acea cafea mica (30, 50 ml), foarte tare, care se bea „pura” fara lapte si cei mai multi o beau fara zahar, insa aici se mai poate discuta.

    Asta conform traditiilor din america de la mama lor de acolo.

    In rest, cafenelele ofera ce vor clientii. Daca clientul vrea espresso cu lapte, ii pune si putin lapte sa fie pe placul lui insa din punctul meu de vedere e pacat sa transformi un espresso in cafe latte 🙂

    Reply this comment
  2. mirela
    #2 mirela 24 octombrie, 2015, 18:08

    eu am incercat cu lapte „de casa” deoarece m-am gandit ca fiind mai gras e mai bun dar nu vra de nici o culoarea sa faca spuma acel lapte.

    mai degraba merge cu laptele de kaufland de 2.4 lei litrul.

    Reply this comment
  3. Delia
    #3 Delia 22 noiembrie, 2016, 23:04

    Specialistii astia spun multe. Mie una chiar nu imi place nici cafeaua nici espress-ul fara lapte.

    Eu am vazut cum beau italienii espressoul. Gen cum beau ardelenii tuica. Pun un 50 grame si il dau rapid peste cap, dupa se duc in treaba lor.

    Ei bine mie nu imi place asa. Eu vreau sa savurez bautura 😛

    Reply this comment
    • Mihaela
      Mihaela 23 noiembrie, 2016, 10:00

      Bine, bine gusturile nu se discuta. Si eu o beau cu lapte. Totusi, cand incepi sa pui lapte in espresso cred ca il transformi usor in cappuccino, nu?

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.