Cum facem spuma de lapte la espressor?

scris de AN 0 pareri si intrebari
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 27.04.2018

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

DeLonghi EC221.BDesi stim cu totii ca traditional, spuma de lapte nu prea are ce cauta asociata unui espresso, este foarte tentanta pentru cei mai multi dintre noi, transformand astfel italienescul espresso intr-un cafe late.

Haideti sa vedem impreuna cum putem obtine o spuma intensa de lapte atunci cand preparam un espresso si cateva lucruri de care trebuie neaparat sa tineti cont. Eu folosesc un  DeLonghi EC221.B, insa aceste lucruri sunt valabile pentru orice tip de espressor folositi.

Nota informativa: cantitatea de spuma obtinuta si calitatea acesteia are legatura cu calitatea laptelui mai exact cu proteina din zer pe care acesta il contine ci nu cu procentul de grasime. Asta ca sa eliminam acel mit ca nu putem obtine spuma de lapte utilizand lapte cu 1.5% garsime.

Pasii pentru prepararea spumei de lapte:

  1. Adaugati cantitatea de lapte dorit in recipientul dvs. De obicei se pune cam ½ sau 1/3 din capacitatea vasului. A se tine cont de faptul ca pe parcursul procesului de spumare, laptele isi mareste volumul de 2 sau 3 ori.
  2. Se introduce capul spumatorului aproximativ 1.5 cm in lapte si se foloseste pentru maxim 60 de secunde. Mare atentie la urmatorul aspect: temperatura lapteului nu trebuie sa depaseasca 70 de grade. Daca o face, laptele se va arde si nu va mai putea fi utilizat.

DeLonghi EC221.B

Sfaturi si indicatii:

  1. Inaintea utilizarii, este recomandat sa dati “un puf” de aer pe o laveta sau prosop (atentie sa nu va ardeti la mana) pentru a elimina resturile ramase sau condensul acumulat.
  2. Dupa fiecare utilizare, stergeti teava de aer cu o carpa curata la exterior si cu un jet de abur la interior. Curatarea “sculelor” este un obligatorie si nu ar trebui trecuta cu vederea!
câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

Nu sunt comentarii sau pareri

cere informatii sau scrie-ne parerea ta despre "Cum facem spuma de lapte la espressor?"

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.