5 sfaturi pentru intretinerea espressorului

scris de Emil A. 0 pareri si intrebari
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 23.01.2018

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Espressorul reprezintă pentru cei mai multi dintre noi o „componenta” obișnuită a caselor noastre, a locului nostru de muncă și oriunde am mergem. Pot exista diferite tipuri de cafea – cafea cu gheață, cappuccino, frappuccino și alte tipuri în cafenele în zilele de azi – dar cea mai bună și cea mai energetică este cafeaua infuzată. Cafeaua infuzată se face de obicei folosind un filtru de cafea.

espressoareCa parte integrală a gospodăriei tale și a rutinei de dimineață, este recomandabil să acorzi o atenție deosebită espressoruluide cafea. Încă funcționează corect? Este curat?

Întrebări simple, cum ar fi acestea pe care le punem în mod normal pentru restul electrocasnicelor din bucătăria noastră. Într-adevăr, fie că ești dependent de cafea sau nu, întreținerea espressorului de cafea te poate salva în atât de multe moduri, mai ales dimineața.

Iată câteva modalități pentru intretinerea espressoarelor:

Pe langa acestea, va recomand ca indiferent de modelul de espressor pe care il aveti (manual sau automat), inca de la inceput, sa cititi manualul de instructiuni si recomandarile producatorului. Desi toate espressoarele functioneaza pe acelasi principiu, multe dintre ele au particularitatile lor si cea mai buna metoda de le afla (inainte de a ajunge cu espressorul in service) este de a citi recomandarile producatorului. Sa revenim:

  1. Curățarea regulată

Curățarea regulată și păstrarea espressorului va împiedica rezidurile de cafea să prindă rădăcină în interiorul filtrului, ceea ce poate afecta infuzia cafelei dumneavoastră dacă sunt prea multe reziduri.

Atunci când prepari cafeaua, chiar dacă toarni tot conținutul din filtrul de cafea, reziduri ar putea rămâne în continuare în interior ce poate afecta următoarea infuzie.

  1. Apă și oțet

Un truc simplu și vechi pentru curățare paharelor, a argintăriei, chiar și a filtrelor de cafea este folosirea de apă și oțet. Vechiul truc cu apă și oțet a fost folosit timp de mai multe secole pentru îndepărtarea petelor de mancare și în acest caz, petele de cafea și uleiuri.

Ca o mica paranteza, Dolce Gusto Drop KP350B mi se pare cel mai usor de folosit espressor din cate am testat pana acum. Aici poti vedea pretul acestui espressor si aici poti citi catva pareri despre el.

Se amestecă apa și oțetul, se toarnă amestecul în interiorul filtrului de cafea, se lasă amestecul la infuzat, iar  apoi se clătește cu apă pentru a îndepărta oțetul. Se repetă clătirea până mirosul de oțet este îndepărtat. Am explicat mai pe larg in articolul despre decalcifierea espressoarelor.

Pont: o alternativa la apa cu otet (care intre noi fie vorba miroase destul de urat) este apa cu sare de lamaie sau solutiile speciale pentru curatarea filtrelor si espressoarelor.

espressor

  1. Folosirea detergentului de spălat vase

După curățarea cu apă și oțet sau în cazul în care refuzați să folosiți tehnica cu apă și oțet, puteți folosi pur și simplu detergent de spălat vase pentru spălarea filtrului. Dacă ați folosit mai întâi apă și oțet, puteți folosi detergentul de spălat vase. Puteți încerca și trucul de a amesteca detergentul de spălat vase, împreună cu oțet pentru a asigura că reziduurile și mirosul vechi de cafea sunt eliminate.

  1. Șterge-l și păstrează-l uscat

În cazul în care nu îl folosiți, este recomandat să păstrați espressorul de cafea uscat. Acest lucru este pentru a previne ca umezeala să înfunde aparatul care poate afecta infuzia cafelei. După spălarea filtrului de cafea, ștergeți cu o cârpă uscată și păstrați-l uscat până când îl folosiți din nou.

  1. Verificați pentru defecțiuni

La fel ca restul aparatelor dumneavoastră și a mobilierului pentru casă, o recomandare importantă este ca espressorul să fie verificat întotdeauna  pentru defecțiunile care pot surveni datorită utilizării regulate sau incorecte. Acest lucru poate preveni accidentele nedorite care se pot datora de la o sticlă spartă, cabluri electrice, precum și alte tipuri de defecțiuni ce pot surveni unui espressor.

Verificați espressorul  în mod regulat și asigurați-vă că nu există defecțiuni și nici probleme cu buna funcționare a acestuia. Acest lucru va asigura că veți prepara cafeaua în mod corect și veți obține potentialul maximum din cafeaua preferata.

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

Nu sunt comentarii sau pareri

cere informatii sau scrie-ne parerea ta despre "5 sfaturi pentru intretinerea espressorului"

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.