Presarea cafelei pentru un espresso perfect

Presarea cafelei pentru un espresso perfect

21 noiembrie 0 comments
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 22.08.2019

Oferte: vezi toate reducerile la espressoare

Presarea cafelei este un procedeu destul de dificil de explicat, nu pentru ca este neaparat greu de facut sau pentru ca ar implica prea multi pasi, ci pentru ca este considerat a fi o arta complexa si orice spun aici va fi disputat de asa – zisii “experti” in presare.

Inainte sa incep sa descriu procedeul, trebuie sa spun asta: daca o anumita metoda de presare functioneaza pentru tine, asta e tot ce conteaza. Ca in orice alte domenii, fiecare are stilul sau propriu de a face ceva. Prin acest articol, ma adresez celor care nu stiu sa preseze cafeaua si nu au idee despre cum se face corect.

Acum, inapoi la informatii. Ce este de fapt presarea?

Presarea este limbajul de espresso pentru “introducerea cafelei intr-un filtru.” Nu prea ai cum sa introduci sapte grame de cafea intr-un singur shot. Desi poti sa incerci sa presezi cu lingura sau, daca esti foarte lenes, cu degetul. Este bine sa presezi cafeaua in mod egal. Pentru asta a fost creata o ustensila speciala. Da, in acest moment, oamenii au specializat o unealta pentru orice sarcina posibila.

davidoff

Presarea cu o ustensila. Se numeste Tamper

Deci, cum ar trebui sa presezi cafeaua? Nu aplica prea multa presiune pe cafea sau s-ar putea ca pompa sa nu poata sa trimita apa prin ea. Niveleaza cafeaua cu degetul si aduna-l ferm intr-o singura miscare rapida.

Lucrul cel mai important este sa incerci sa presezi cu aceeasi presiune de fiecare data. Consistenta te ajuta; daca ai dat de o problema cu tehnica de preparare a espressoului, identifica si rezolva problema cu cate un pas, pe rand.

DeLonghi EC221.B

Ca o mica paranteza, Dolce Gusto Drop KP350B mi se pare cel mai usor de folosit espressor din cate am testat pana acum. Aici poti vedea pretul acestui espressor si aici poti citi catva pareri despre el.

O dezbatere are loc asupra faptului daca ar trebui sa presezi cu o usoara miscare rasucita. Aceasta decizie importanta iti apartine – incearca ambele metode si vezi care functioneaza. Din experienta mea, o mica rasucire ajuta cafeaua sa nu se lipeasca de obiectul cu care se realizeaza presarea.

Lipirea cafelei de fundul ustensilei nu pare sa fie o problema foarte mare, dar este! Aceasta cafea lipita a lasat o denivelare in cafeaua ta perfect nivelata, ceea ce inseamna ca apa nu va mai curge normal. De asta este bine sa invarti mereu cand presezi.

Ce facem după aceea?

Dupa ce ai nivelat cafeaua bine, pune portafiltrul la locul lui si prepara-ti shot-ul 🙂

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.