Espressor DeLonghi EC221.B

scris de Chirila Anca 94 pareri si intrebari
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 24.03.2017

vezi toate reducerile la espressoare aici

DeLonghi EC221.BDe ceva timp cochetam cu ideea achizitiei unui nou espressor. V-am tot scris prin articole ca acasa ma folosesc de un DeLonghi EC155 15 si sunt destul de multumit de Delonghi, asa ca in ciuda faptului ca am fost foarte tentat sa aleg un Philips (Saeco Poemia HD8425/19 mai exact), am profitat de oferta pe care am gasit-o si am luat un DeLonghi EC221.B.

Nota: pretul unui DeLonghi EC221.B este 700 de lei. Eu l-am luat cu 350 de lei prinzand o oferta … de nerefuzat :). Verifica pagina magazinului si vezi daca mai este disponibila oferta eMag.

In momentul acesta, nu cred ca aveti vreo sansa sa gasiti vreo oferta cu un raport calitate/pret mai avantajos decat acesta. La banii acestia, abia gasiti un espressor cu capsule cat de cat decent, dar care sub nici o forma nu se compara cu DeLonghi EC221.B.

Citește părerile clienților despre DeLonghi EC221.B 🙂

Vei gasi acolo cateva persoane care si-au exprimat multumirile si nemultumirile cu privire la acest model de espressor.

delonghi

Chiar va recomand sa cititi toate parerile de mai sus deoarece citind punctele de vedere ale mai multor persoane care folosesc acest Delonghi, puteti trage niste concluzii mai aproape de adevar. Este posibil ca nu toata lumea sa fie la fel de incantata de DeLonghi EC221.B ca mine 🙂

Specificatii DeLonghi EC221.B:

Putere: 1100 W
Tip aparat: Manual
Tip bautura:Cappuccino, Espresso
Capacitate rezervor apa: 1 l
Capacitate cesti: 2
Presiune: 15 bar
Alimentare: Cafea macinata, Pad cafea

Functii: Cappuccino, Dispozitiv spumare
Altele: Oprire automata, Sistem anti-picurare

Dimensiuni (W x D x H): 240 x 270 x 305 mm
Greutate: 3.3 kg
Culoare: Negru
Rezervor detasabil apa: Da
Tava detasabila: Da

Vezi aici toate ofertele la espressoarele Delonghi

Ar trebui sa tii cont de faptul ca de la data cand am scris eu acest articol, pana la cea la care il vei citi tu este posibil ca unele oferte sa se schimbe, sa apara noi modele de espressoare (mai bine si mai avantajoase la pret decat acesta). Din acest motiv, iti recomand sa verifici periodic catalogul cu espressoare de mai sus

Argumente PRO DeLonghi EC221.B:

DeLonghi EC221.B

DeLonghi EC221.B

  • Pretul – desi pretul nu ar trebui sa fie un argument pro in alegerea unui produs, ci mai degraba raportul calitate/pret, aici il voi pune deoarce 350 lei pe un asemenea espressor este pomana.
  • Spumatorul – am testat cu mana mea si vazut o mare parte din espressoarele cu spumator. Din aceasta gama de pret, ba chiar si din gama celor mai scumpe DeLonghi EC221.B este net superior.
  • Cafeaua – l-am testat cu tot felul de cafele incepand de la cafea no-name cumparata vrac, pana la banalul Jacobs sau Davidoff. Aroma si gustul produse de DeLonghi EC221.B sunt excelente si cum se zice, fac toti bani!
  • Materialele folosite – per ansamblu sunt ok. Nu sunt plasticuri ieftine, se curata foarte usor, nu troncane. Totusi, am o mica obiectie pe care o voi nota mai jos intr-o alta sectiune.
  • Dimensiunile sunt decente, nu este foarte mic dar nici nu iti ocupa jumatate din masa din bucatarie.
  • DeLonghi EC221.B face un capuccino cum nu multe espressoare stiu sa faca 🙂

Chestii CONTRA DeLonghi EC221.B:

  • Capacul de la rezervorul de apa – nu stiu cum si de ce l-au gandit astfel cei de la DeLonghi insa sper sa fi avut un motiv bun, deoarece mie nu mi-a venit sa cred cand l-am vazut atat de „flexibil” si pacatos.
  • ..acesta ar fi cam singurul lucru care deocamdata l-as putea trece la minusuri DeLonghi EC221.B. Sper sa ramana doar acesta, insa daca vor aparea si altele le voi aduga fara discutii aici.

DeLonghi EC221.B-1 DeLonghi EC221.B DeLonghi EC221.B DeLonghi EC221.B

Recomandari DeLonghi EC221.B:

DeLonghi EC221.BCateva din recomandarile pe care le pot face in acest moment celor care detin un DeLonghi EC221.B:

  • Intotdeauna curatati aparatul (capul spumatorului si sita pentru cafea).
  • Plasati espressorul pe o suprafata dreapta, altfel va face un zgomot destul de nasol.,
  • Cititi cartea cu instructiuni si in paralel urmariti articolele si tutorialele de aici etichetate cu tagul DeLonghi EC221.B. Cu siguranta veti gasi chestii utile.
  • Daca aveti nevoie de vreo recomandare cu privire la magazinul de achizitie, recomandarea mea merge catre eMag, ba chair v-am lasat si un link undeva mai sus (este un link de afiliere, iti recomand sa citesti aici mai multe informatii) iar motivele pentru care in acest moment recomandam eMag peste orice alt magazin online care comercializeaza espressoare, au fost expuse aici.
Concluzii, sfaturi si impresii:

DeLonghi EC221.BDupa cum am spus mai sus, DeLonghi EC221.B este unul din espressoarele pe care le-as recomanda oricui si l-as cumpara fara nici o retinere la pretul intreg. Sper ca atunci cand citesti tu articolul sa mai gasesti inca o oferta decenta la DeLonghi EC221.B, iar in cazul in care te hotarasti sa il cumperi, cu siguranta vei face o achizitie buna. Daca ai orice fel de intrebari despre DeLonghi EC221.B, imi poti scrie un comentariu si voi incerca sa te lamuresc.

M-au tot intrebat diverse persoane de aici ce espressor as alege daca ar fi sa cumpar altul acum. La un buget de maxim 700 de lei, probabil m-as orienta tot catre un DeLonghi EC221.B sau poate un espressor Philips Saeco Poemia HD8425/19, care la fel este unul foarte bun insa cu siguranta as alege unul manual.

Update #1: Octombrie 2016

Se pare ca a trecut mai bine de 1 an de cand am acest espressor. L-am achizitionat in prin Iunie sau Iulie 2015. A fost folosit pentru a prepara in medie 3 cafele pe zi. La inceput am folosit spumatorul intens, dupa ne-am cam plictisit de el si am folosit doar functia de espresso. Cateva lucruri de notat:

  • Am facut cu espressorul DeLonghi EC221.B  peste 1000 de bauturi. Se comporta impecabil.
  • Am testat foarte multe tipuri de cafea. Nu am observat sa „mofturi” la nici unul, insa am auzit la alte persoane ca nu se comporta foarte bine la cafelele macinate mare.
  • Am avut ocazia sa testez mai multe espressoare din aceeasi categorie de pret. DeLonghi EC221.B ramane inca preferatul meu.
  • Pretul a ramas acelasi. De fapt, foarte putin timp l-am vazut la eMag la pret intreg dupa care a revenit la ~350 de lei.

Update #2. Decembrie 2016

Am adaugat manualul de instructiuni in variana PDF. Il puteti citi si descarca de aici.

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

Alte articole despre Espressoare DeLonghi

Recomandari similare din categoria: Espressoare DeLonghi

94 comentarii si/sau pareri

cere informatii sau scrie-ne parerea ta despre "Espressor DeLonghi EC221.B"
  1. Marcu
    #1 Marcu 16 august, 2015, 09:27

    Am cumparat si eu acest espressor Delonghi la reducere si tocmai am facut tranzitia de la un espressor automat la un espressor manual. Cel automat a fost un Bosch Tasimo TAS1202.

    Cateva lucruri pe care le-am observat pana acum:
    – prepararea unui espresso la DeLonghi EC221.B dureaza mai mult. La cel automat doar puneam capsula si apasam pe buton. La acesta trebuie sa pun cafea, sa pun recipientul inapoi, sa ii spumez laptele etc. Totusi, cel putin deocamdata imi face placere acest proces de preparare al cafelei la DeLonghi EC221.B 🙂

    – gustul cafelei facute cu DeLonghi EC221.B este intens. Folosesc cafea macinata, nu stiu sa va zic numele ei insa costa 5 lei suta de grame de la un magazin de cafea. Iese o cafea fantastica si sub nici o forma nu se compara cu cea obtinuta la espressoarele automate din pastile. Daca aveti espressoare automate si aveti posibilitatea sa testati undeva un espressor manual, faceti-o si veti vedea diferenta!

    – spumatorul nu este asa cum ma asteptam. M-am uitat la filmulete pe youtube si am vazut ca spumatorul de la DeLonghi EC221.B-ul lor face laptele un nu doar spumos, ci si cremos, ca un fel de smantana. Eu nu am reusit sa fac decat spuma cu el. Poate ma ajuta cineva si imi spune ce gresesc.

    In rest, DeLonghi EC221.B a fost o achizitie de care sunt multumit. Sper sa nu am probleme cu el.

    Reply this comment
    • amn
      amn 21 noiembrie, 2015, 07:45

      Dupa experienta as vrea sa zic ca spumarea depinde foarte mult de cana inox (bineinteles ca depinde si de lapte, tehnica, etc.). Cand un prieten a deschis cafeneaua, a cumparat el o cana din primul magazin, iar ne-am chinuit foarte mult. Dupa ce am facut contractul cu Segafredo, a venit baiatul si ne-a aratat ce diferenta face calitatea la cana de inox. Am cumparat de la el instantaneu.

    • Anca
      Anca 21 noiembrie, 2015, 08:35

      Amn, ma crezi ca nu m-am gandit niciodata la asta? 🙂
      Am astazi drum prin Selgross, cumpar o cana de inox si fac un test. Revin 🙂

      PS. Apropo de lapte, eu pana acum am gasit 2 tipuri de lapte care fac spuma ok. Zuzu si cel Kaufland (marca lor).

      Imi aduc aminte cand cumparam cafea de la o toneta de cafea de pe langa facultate, vedeam ca baietii de acolo foloseau lapte kaufland. In mintea mea ma gandeam „bai ce zgarciti si astia” insa acum imi dau seama de au ales Kaufland”.

      Tu ce lapte folosesti?

  2. Vlad
    #2 Vlad 13 septembrie, 2015, 16:51

    Buna. Am cumparat si eu un Delonghi e221 si nu stiu ce fel de cafea ar trebui sa folosesc la el. Ma puteti ajuta cu niste sugestii?

    Reply this comment
    • Anca
      Anca 24 septembrie, 2015, 06:38

      Poti folosi cam orice fel de cafea si chiar iti recomand sa incerci cateva pana gasesti exact ceea ce iti place tie.

      Eu personal ti-as recomanda sa cumperi cafea boabe si sa o macini. Daca nu ai rasnita, mergi la un cafe shop si cere-le sa ti-o macine pentru espressor (adica mai marunta).

      Tot la cafe shopuri poti gasi foarte multe sortimente de cafea faina pentru espressor. Unele mai scumpe, altele mai ieftine insa foarte bune si aromata.

    • NICK
      NICK 10 octombrie, 2015, 22:42

      Legat de „ce fel de cafea” poti folosi ti-a raspuns Anca mai sus.
      Ca brand, iti recomand sa incerci Davidoff. E foarte ok si e rezonabila si ca pret.

  3. Costy
    #3 Costy 23 octombrie, 2015, 08:38

    SI eu am cumparat un DeLonghi EC221.B.
    Sunt foarte multumit de el, face un espresso de nota 10 fara exagerare. Am baut espresso facut cu foarte multe espressoare si putine se ridica la nivelul lui Delonghi.

    Cele cu capsule de exemplu au un gust atat de artificial incat zici ca bei cauciuc lichefiat.

    Singura problema pe care o am cu DeLonghi EC221.B este ca nu gasesc un lapte care sa faca spuma asa cum am vazut in videoclipurile de prezentare a espressorului DeLonghi EC221.B de pe youtube. Ce imi recomanzi?

    Reply this comment
    • Cris
      Cris 29 noiembrie, 2015, 10:38

      Recomand laptele 1,5% grasime! Dorna sua napolact…este irelevant
      .. dar cantitatea de grasime xonteaza la spumare! Cu 3,5 nu mi-a iesit niciodata… incalzeate doar laptele! Nu am incercat cu 0,1% …. uite un test pt viitor!

    • Anca Maria
      Anca Maria 29 noiembrie, 2015, 11:34

      Eu am reusit si cu cel de 3.5, dar doar cu cel de la Kaufland (marca lor). In rest 1.5.

      Ce-i drept nu am incercat niciodata si nici nu m-am gandit la cel cu 0.1. Daca il testezi pana am eu ocazia sa o fac, scrie-mi te rog ce obtii 😀

  4. Coco
    #4 Coco 23 noiembrie, 2015, 14:35

    Buna am achizitionat de curand acest espressor si vreau cateva sfaturide la voi,spre ex cantitatea de apa este setata de producator sau lasam noi sa curga cat vrem ,cred ca difera un espresso scurt de unul lung iar la crema de lapte cat lapte trebuie pentru un cappuccino

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 23 noiembrie, 2015, 14:59

      Buna coco!
      L-ai prins de Black Friday la oferta? De curiozitate, cu cat l-ai luat? 😀

      Legat de apa, tu trebuie sa fii atent sa ai tot timpul apa in rezervor. Atentie la asta, sa nu il lasi fara apa niciodata. DeLonghi EC221 B nu are functie de memorare a cantitatii de apa sau alte chestii de genul acesta.

      Curge atat timp cat il lasi tu. Eu personal, ma uit la culoarea bauturii. In momentul in care aceasta devine albicioasa la culoare, opresti. Joaca-te putin cu el si dupa cateva utiliari vei invata cam cat trebuie lasat pentru espresso lung sau scurt. E o chestie de indemanare, o chestie pe care o inveti doar folosindu-l.

      Laptele, il pui dupa gust. Unii prefera cu mai mult lapte altii cu mai putin. Cand incepi sa faci laptele, ai grija sa pui mai putin de jumatate din capacitatea cainii, deoarece pe parcursul spumarii el isi cam dubleaza volumul.

  5. Mishreac
    #5 Mishreac 24 noiembrie, 2015, 15:24

    Cam cat timp dureaza pana faci un espresso la acest espressor?

    Reply this comment
    • Anca
      Anca 25 noiembrie, 2015, 21:48

      Depinde foarte mult de indemanarea ta. Dupa ce iti intri in mana si stii tot ce trebuie sa faci fara sa te mai gandesti, cam in jur de 1 minut dureaza totul.

      Totul insemnand prepararea a 2a bauturi scurte sau a uneia lungi.

  6. Audeo
    #6 Audeo 25 noiembrie, 2015, 20:28

    Astazi mi-a venit espressorul. L-am achizitionat de la emag si abia astept sa-l folosesc. 😉

    Reply this comment
    • Anca
      Anca 25 noiembrie, 2015, 21:47

      Asta il avem si noi. Ai facut o alegere buna!
      Citeste instructiunile de utilizare (nu-ti ia mai mult de 20 min) si daca ai vreo intrebare, scrie-ne cu incredere 🙂

      L-ai luat de Black Friday? Cat a costat? 😀

    • Delia
      Delia 26 noiembrie, 2015, 09:12

      Si mie tot ieri mi-a ajuns. Foarte incantata de el sunt 😀

    • ANICUTA
      ANICUTA 11 noiembrie, 2016, 13:03

      dupa ce fac cafeaua, curge apa desi aparatul este inchis.

    • George
      George 12 noiembrie, 2016, 14:33

      Ce inseamna curge? Picura sau curge foarte mult?
      De picurat este normal sa mai curga cateva picaturi. Daca curge mult, este posibil sa fie o problema tehnica si ar fi bine sa-l trimiti la garantie

  7. Dada
    #7 Dada 28 noiembrie, 2015, 21:30

    Am cumpărat în urma cu o săptămână un delonghi ec220 cd…pe care l-am returnat pe motivul ca nu i funcționa ledul de ready… Am achiziționat în schimbul lui un delonghi ec221b…sunt f mulțumit de el în schimb face o chestie ciudata pe care celălalt nu o face…după ce prepar expresii, în sita de cafea când o scot rămâne apa… Multa de altfel…la celalalt rămânea doar cafea uscata…și trebuia sa scutur bine de sita ca sa cada cafeaua din ea..
    .. E NORMAL SA FACA asa sau ar trebui să-l trimit înapo???? (chestia asta o face în măsură în care am folosit aceeași cafea Lavanda la ambele aparate)

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 28 noiembrie, 2015, 22:09

      Buna Dada. Nu imi este cunoscuta deloc situatia ta insa nici nu sunt sigura a am inteles exact ce se intampla acolo. Poti face te rog o poza sa vad mai exact ce se intampla?

      Esti sigura ca presezi cafeaua in momentul in care o pui in recipient? La pasul acesta ma refer: http://alecia.ro/wp-content/uploads/2015/12/3.jpg

  8. Dada
    #8 Dada 28 noiembrie, 2015, 22:18

    Da…cafeaua o presez chiar f bine…după ce termina de preparat espresso, când desfac maneta pe a curata sita, în sita în loc sa fie doar cafea cum apare de altfel și în pozele tale, este o amestecataura de cafea cu apa(zaț)

    Reply this comment
    • dada
      dada 28 noiembrie, 2015, 23:05

      am atasat aici o poza cum arata sita dupa ce prepar un espresso, e plina cu zat
      zat de cafea

    • Anca Maria
      Anca Maria 28 noiembrie, 2015, 23:41

      Cat de multa cafea pui? Espressorul vine cu doua site. Una pentru 1 bautura si cealalta pentru doua in care se pune aproximativ 1 respectiv 2 cupe. Dupa ce presezi cafeaua, daca este nevoie mai adauga putina astfel incat nivelul de cafea sa fie la acelasi nivel cu marginea sitei. Nu stiu daca m-am exprimat foarte clar. Uite, de exemplu in poza mea de aici a trebuit sa mai adaug putina cafea.

      Ce vad in imaginea ta nu pare sa fie o problema cat timp bautura este preparata asa cum trebuie. Daca era o problema cu presiunea espressorului iesea deloc.

    • Dada
      Dada 29 noiembrie, 2015, 08:03

      În momentul în care în sita pt o cafea am pus mai multa cafea, pana la margine cum spui tu, tot conținutul(cafeaua care trebuia sa rămână în sita), după prepararea espresso ului mi-a rămas agățată de partea de sus a espresorului, practic pe sita de unde vine apa fierbinte din espresor…

    • Anca Maria
      Anca Maria 29 noiembrie, 2015, 11:32

      Strangi suficient de tare „maneta”? La cat timp dupa ce s-a terminat bautura o desfaci? Teoretic nu are importanta, ar trebui sa poata fi desfacuta fara probleme atat in primele secunde cat si dupa 10 ore. Incearca totusi sa o lasi un 5 minute. La mine de obciei ramana din obisnuinta (spre rusinea mea) pana la urmatoarea preparare. Ai incercat si cu alt tip cafea? Face la fel?

  9. Dada
    #9 Dada 29 noiembrie, 2015, 16:31

    Anca in primul rand vreau sa-ti multumesc pentru sfaturi, intr-adevar nu umpleam sita pana la marginea, cu ea plina ramane dupa preparare doar cafeau uscata. De folosit folosesc cafea Lavazza,(scuze pentru greselile ortogrf.de mai sus, corectorul ortografic al tel. e de vina).
    Pentru cei carora nu le reuseste spuma de lapte, pot sa va spun ca dupa tot ce-am experimentat pana acum, cana de inox conteaza extrem de mult.Eu am cumparat una de 350 ml de pe un site online, si acum pot sa spun ca laptetele iese si cremos nu numai spumos, am incercat pana si cu lapte de tara….produsul finit e acelasi.De regula folosesc lapte kaufland de 1,5. Cu alte cuvinte sunt foarte multumit. Aparatul face intr-adevar toti banii. Multumesc inca odata pentru sfaturi.

    Reply this comment
    • Dada
      Dada 29 noiembrie, 2015, 16:34

      am atasat si 2 poze in care se poate produsul finit….

    • Dada
      Dada 29 noiembrie, 2015, 16:45

      espresso

    • Anca Maria
      Anca Maria 29 noiembrie, 2015, 16:55

      Hehe, nu arata rau deloc 😛
      Ma bucur ca ai reusit si iti doresc sa-l folosesti cu placere!

      Cat despre lapte, da, cel de Kaufland este foarte bun. Am vazut ca il folosesc si pe la cafenele si chiar ramasesem uimita ca folosesc „lapte din ala ieftin” fara sa stiu ca de fapt il folosesc deoarece este foarte bun pt chestia asta. De asemenea si laptele Zuzu este bun pentru spuma.

    • Cristian
      Cristian 3 februarie, 2016, 17:55

      Am intampinat si eu problema cu apa ramasa in filtrul sita, asta numai in cazul prepararii unei singure cafele. Aparatul meu are doar filtrul sita pentru 2 cafele. Cand adaug cafea pentru 2 cesti e totul ok. Stie cineva de unde pot cumpara filtrul pentru 1 cafea? Multumesc.

    • Anca Maria
      Anca Maria 3 februarie, 2016, 20:42

      Salut Cristian,
      In Romania, cel mai probabil la o reprezentanta sau service Delonghi.

      De asemenea, vad ca se gaseste si pe amazon: http://www.amazon.co.uk/DeLonghi-EC220CD-Small-One-Cup-Filter/dp/B00PHD6CMK insa pretul este destul de piperat.

  10. camelia
    #10 camelia 7 decembrie, 2015, 08:43

    Bună! Am cautat dar nu am găsit, exista vre-un video în care exemplifica cum se face capucino la acest aparat? Sunt ff tentata sa mi-l cumpăr dar mai mult pt capucinoo decât pt espresso, deoarece e preferatul meu.

    Reply this comment
    • NICK
      NICK 7 decembrie, 2015, 23:55

      Camelia, nu stiu sa exista vreun video facut special pentru asta, dar nu e mare inginerie. Odata ce il ai, te inveti in cateva ore sa faci ce vrei tu la el.

      Daca nu te descurci cu ceva, poti intreba aici si voi incerca eu sau Anca sa te ajutam.

  11. Dragos
    #11 Dragos 15 decembrie, 2015, 19:50

    Am și eu o nelămurire…aparatul vine cu doua site,filtre sau naiba le zice…cele în care pui cafeaua…unul mai mic altul mai mare….problema e ca în cel mic cu o singura măsură de cafea, cafeaua iese fără spuma, la fel ca la ibric iar cu celalalt cu aceeași măsură cafeaua iese cu spuma…întrebarea mea…nu cumva cel mic este doar pentru capsule????

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 16 decembrie, 2015, 12:51

      Nu. Cel mic este pentru o cescuta de cafea iar cel mare este pentru doua cescute.

      Eu il folosesc pe cel mare pentru o cafea dubla.

  12. Ana
    #12 Ana 27 decembrie, 2015, 18:03

    Buna, am si eu acest produs de 3 saptamani iar recipientul de spumare a functionat de 2 ori. Cand sa-l folosesc a 3-a data nu mai merge. Nu mai are presiune. Sa-l returnez sau ma puteti ajutati cu niste sfaturi sa functioneze din nou? Multumesc

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 27 decembrie, 2015, 18:26

      Vezi sa fie strans bine sa nu scape presiunea pe langa 🙂

  13. Ana
    #13 Ana 28 decembrie, 2015, 00:28

    Multumesc pentru sfat, dar in momentul in care dau drumul la rotita pentru a da aburul afara, nici macar nu se aude cum ca ar incerca sa dea aerul afara desi sunt aprinse ambele beculete. Rotita e la maxim si aparatul nu da nici un semn. Parca ar fi oprit asa se comporta

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 29 decembrie, 2015, 02:32

      Well, in cazul asta nu cred sunt prea multe de facut. Mai fa-i un test insa asigura-te ca nu este infundat, este apa suficienta in rezervor iar ledul este „pe verde”.

      Daca zici ca n-are nici macar vreo intetie „sa sufle”, banuiesc ca este vreo problema de ordin tehnic. Mai joaca-te cu el putin si daca nu se da la brazda, trimite-l la grantie.

    • Ana
      Ana 29 decembrie, 2015, 12:03

      Am rezolvat problema:) Am luam manualul de utilizare si exista acolo o instructiune de curatare a aparatului dupa 300 de cafele. Am urmat procedeul si in cele din urma am reusit. Probabil era undeva infundat. Multumesc oricum pentru sfat

    • Anca Maria
      Anca Maria 29 decembrie, 2015, 12:45

      Super 🙂 Ai idee de ce s-a infundat atat de repede?
      L-ai curatat conform instructiunilor dupa fiecare utilizare?

    • Ana
      Ana 2 ianuarie, 2016, 02:01

      Eu cu siguranta il curat, doar ca nu stiam ca alte persoane din casa il foloseau doar sa-si incalzeasca laptele ca sa fie spumos cand mananca biscuiti 🙂

    • Anca Maria
      Anca Maria 2 ianuarie, 2016, 10:27

      Haha, nu m-am gandit niciodata la intrebuintarea asta :))
      E bine ca ai gasit problema si ai mai invatat ceva despre espressor cu ocazia asta.
      O zi frumoasa si la multi ani!

  14. Adi
    #14 Adi 12 ianuarie, 2016, 16:02

    Salutare,

    Am achizitionat si eu acest model DeLonghi EC221.B, de Craciun, de la emag.
    Am citit comentariile voastre de aici si..m-am apucat de facut cafele (De regula, beau impreuna cu sotia, o singura cafea in zi, dimineata. Pana acum o faceam la filtru.)
    Am cumparat pentru inceput o cafea macinata 100% Arabica, LAVAZZA CREMA E GUSTO la 250Grame.
    Am folosit cani normale ca dimensiune, punand putin peste jumatate, restul completand cu lapte.
    Am citit instructiunile + comentariile de aici, cred ca am respectat intocmai procedura.
    Am folosit doar sita pentru 2 cafele, ba cu 2 ”incarcari”, cate una pentru fiecare cana, ba mai multa cafea, ba mai putina..
    A iesit, ca si gust si culoare, am avut si ceva spuma la lapte, cu cel la cutie de Kaufland 1,5% UHT rece de la frigider si folosind o canita mica de inox.
    Cu lapte proaspat de vaca, nu mi-a iesit. Nici cu Napolact (cutie/pet plastic) 1,5% sau 3% n-a iesit spuma, poate l-a agitat putin, atat.
    Urmatoarea cafea vreau sa fie ceva boabe, sa o macin eu (cu espressorul am luat si o rasnita Bosch MKM6003, 180 W, 75 g), pe principiul ..cat mai natural.

    Am lasat link cu pozele mele, las mai jos si cateva intrebari:
    1. Capuccino ati facut cu el? Daca da, ce recomandati/cum facut?
    2. Ce capsule se folosesc pentru acest model, as vrea sa vad cum sunt si alea?
    3. Ce cani/recipiente folositi pentru cafea/lapte? Cand fac laptele in canita aia mica de inox, ajung sa stropesc daca nu sunt atent, sare peste tot.
    4. Curatati aparatul, imediat dupa folosire? Eu pana acum asa am facut: desfiletat cap pentru spuma, clatit/ sita golita de zat, clatita
    5. Dupa curatarea sitei, prindeti la loc manerul cu sita? (ca atunci cand e cu cafea si il strangi)

    O zi buna!

    Reply this comment
    • NICK
      NICK 17 ianuarie, 2016, 02:44

      Salut,
      Haide sa le luam pe rand:

      1. Capuccino ati facut cu el? Daca da, ce recomandati/cum facut?
      Procedura este aceeasi ca la cafe late. Dinferenta consta in cantitatea de lapte folosita. Uite aici o reteta: http://cafestar.ro/cafea/retete-de-cafea-din-cafenele/ Daca nu este pe gustul tau, cauta pe google si vei gasi mai multe idei.

      2. Ce capsule se folosesc pentru acest model, as vrea sa vad cum sunt si alea?
      Nu sunt capsule. Sunt pad-uri. Mai exact, un pad de cafea consta in echivalentul unei masuri ambalata frumos in acea foita. La gust nu este absolut nici o diferenta. E o chestie de comoditate si de …. pret. Daca faci un calcul vei vedea ca padurile sunt mult mai scumpe decat cafeaua macinata (vorbim despre exact aceeasi marca si acelasi sortiment de cafea).

      Pentru capsule ai nevoie de un espressor automat. Nu-ti recomand, nu se compara bauturile cu cele facute cu DeLonghi EC221.B.

      3. Ce cani/recipiente folositi pentru cafea/lapte? Cand fac laptele in canita aia mica de inox, ajung sa stropesc daca nu sunt atent, sare peste tot.
      Noi am cumparat un ibric mic de inox din selgros. In jur de 20 de lei a costat. O pun maine pe Anca sa-i faca o poza si o atasez aici. Poti face suficient lapte cat sa ajunga pentru 2 cani mari de 200 ml de cafe late.

      4. Curatati aparatul, imediat dupa folosire? Eu pana acum asa am facut: desfiletat cap pentru spuma, clatit/ sita golita de zat, clatita
      Teoretic asa trebuie facut si asa iti recomand sa faci. Practic, de multe ori ramane cafeaua in sita pana la urmatoarea preparare. N-au fost probleme pana acum. In schimb este foarte necesar sa curati capul de spumare. Nu este musai sa-l desfiletezi dupa fiecare folosire, e suficient ca dupa ce spumezi laptele, sa actionezi putin in gol. Vei vedea ca vor iesi stropi de lapte. Aia, adunati acolo vor infunda orificile. Citeste comentariile de mai sus sa vezi efectul infundarii.

      5. Dupa curatarea sitei, prindeti la loc manerul cu sita? (ca atunci cand e cu cafea si il strangi)
      De obicei nu. Ramane la uscat si nu vad nici un rost sa pun pe maner si sa il fixez, pentru ca mai apoi la urmatoare utilizare sa il dau jos din nou.

      Sper ca te-am lamurit cat de cat. Nu ma pricep foarte bine la explicat, insa daca n-am fost suficient de clar pe undeva sau mai ai si alte intrebari, posteaza cu incredere.

  15. NICK
    #15 NICK 17 ianuarie, 2016, 02:46

    Legat de lapte, sa incerci si cu Zuzu. Mie personal mi se pare mai fain decat cel de Kaufland.

    Reply this comment
  16. Ilmodo
    #16 Ilmodo 23 ianuarie, 2016, 18:07

    Pfff. In sfârșit am dat de oameni dedicați și espressoarelor lowprice. Mă refer la faptul ca pe unde am mai pus întrebarea ce vi-o pun vouă, mi s-a răspuns sec :” prea ieftin să facă aia… ! ” Deci, în decembrie am prins și eu oferta la acest model de espressor,dar mă nemulțumește un singur lucru la el : cafeaua (espresso-ul) nu iese cu spumă. Cumnata are un amărât de Selecline ce îl bagă pe al meu în buzunar la acest capitol. Am încercat vreo 5-6 tipuri de cafea,dintre care 3 boabe, unde am utilizat 2 tipuri de granulație,am încercat și să preseze mai tare/mai puțin ori chiar deloc, doar cat nivelam cafeaua în sita… dar în zadar, căci iese o spumă firavă care după ce pun zahăr… goodbye. Oare ce sfat îmi dați? Specific că nu beau capuccino și nici cu lapte, deci spuma făcută separat iese din ecuație. Mersi mult.

    Reply this comment
  17. gxg10
    #17 gxg10 26 ianuarie, 2016, 10:52

    Salut. Cochetez cu ideea de a achizitiona un expresor de budget. Am gasit pe internet pareri bune despre modelul DeLonghi ec155, dar nu-l gasesc nicaieri pe site-urile romanesti. Gasesc in schimb modelul acesta, ec221. E mai bun acesta ? Multumesc.

    Reply this comment
    • Anca
      Anca 26 ianuarie, 2016, 12:54

      Salut,
      Il gasesti la azerty: http://www.azerty.ro/espressoare-cafea/espressor-cafea-delonghi-ec-153cd
      Nu-ti pot spune nimic cu privire la profesionalismul lor, nu o privi ca pe o recomandare.

      Nu exista nici un interes din partea mea sa alegi EC221-ul in favoarea EC155-ului, insa din punctul meu de vedere DeLonghi EC221.B este o varianta imbunatatita a Delonghi EC155. Au gafat-o putin cu designul, insa ca functionalitati, este mult mai „descurcaret” si practic.

    • lecno
      lecno 22 noiembrie, 2016, 17:27

      Din punct de vedere tehnic nu este nici o diferenta intre EC155 si EC221. Au acelasi boiler, aceleasi termostate, aceeasi pompa, aceleasi site si supape. Diferentele apar la design iar din punctul meu de vedere EC221 este mai bun pentru ca poti pune cesti/cani mai inalte.

  18. gxg10
    #18 gxg10 26 ianuarie, 2016, 14:22

    Buna ziua. In mod clar ai mai multa experienta ca mine in domeniu si iti voi urma sfatul. Eram nelamurit pentru ca nu gaseam modelul EC221.B pe siteul oficial Delonghi si EC155 aparea in toate topurile de genul „best budget”. In categoria ~100euro ce imi recomanzi? Sau e nevoie sa intru pe forum pentru o discutie mai elaborata? Multumesc.

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 26 ianuarie, 2016, 15:40

      Unde iti este mai comod. Este ok aici, daca tot am inceput aici.

      In categoria ~100 euro, cele mai bune optiuni ca espressoare manuale vad a fi: EC221.B si Philips Saeco Poemia HD8425/19.

      Intre acestea doua am ales eu si am ales Delonghi-ul. Nu ca as fi gasit ceva impotriva Philips-ului, a fost o chestie de preferinte personale fara a avea vreun argument in spate. Delonghi EC221.B ti-l recomand ca de la utilizator la utilizator, deoarece am espressorul in bucatarie si sunt destul de incantata de el.

      Aici e pagina dedicata pe siteul oficial: http://www.delonghi.com/es-es/productos/cafe/cafeteras/cafeteras-bomba-tradicional/ec-221cd

      ——
      EC155 este un model mai vechi, de aceea gasesti foarte multe referinte la el. Review-uri pe amazon, articole, recenzii etc. Nu este un espressor rau, as putea spune ca este unul chiar foarte reusit tinand cont de ce parodii de espressoare se gasesc prin magazine. Dar, EC221.B este superior.

    • gxg10
      gxg10 28 ianuarie, 2016, 14:40

      Multumesc pentru sfaturi. Am sa urmaresc modelul EC221.B . Deocamdata am o dilema, sa iau acest model sau sa iau un Moka pot Bialetti ? E la jumatate ca pret decat un expresor EC221.B Am deja un moka pot din aluminiu, ma gandesc sa trec la cel de inox, dar am indoieli daca sa trec la expresorul delonghi din moment ce e de 2 ori ca pret ca moka pot. Calitatea cafelei cum e comparativ dintre cele 2 ? Multumesc.

    • Anca Maria
      Anca Maria 28 ianuarie, 2016, 18:50

      Sunt chestii diferite si nu prea pot fi comparate din punctul meu de vedere. Eu personal n-as inlocui sub nici o forma Delonghi-ul cu un Moka pot Bialetti.

    • gxg10
      gxg10 7 februarie, 2016, 11:20

      Am achizitionat pana la urma EC221.B de la Auchan (368 ron). Pana acum toate bune. Tinem legatura cu pareri si impresii 🙂

  19. Anca Maria
    #19 Anca Maria 3 februarie, 2016, 12:27

    Aici este poza cu ibricul:
    ibric spuma cafea

    Reply this comment
    • Adi
      Adi 7 februarie, 2016, 02:08

      Aha, sa vad cand ajung prin selgros.
      Deja au mai trecut zile, tot un singur lucru ma deranjeaza cel mai mult: curatarea lui :))
      spumarea laptelui..acolo se stropeste putin si trebuie curatat tot aparatul cu o laveta (poate cu un ibric ca al vostru, se scapa de problema)

      -tot vreau sa testez si niste PADuri, ceva recomandari? 🙂

      -aveti idee cum putem face ”forme” cu laptele? sau fara lapte, direct, doar cu cafeaua.
      adica, spuma ei.
      o inimioara, etc… 🙂

      o zi buna!

  20. gxg10
    #20 gxg10 23 februarie, 2016, 11:35

    Am un aparat si am cateva intrebari :
    -Dupa folosire, datorita programului meu, m-am obisnuit sa spal portafiltrul si sita la 5-10 minute dupa folosire. Ar fi ok sa-l las 8-9 ore cu cafea folosita inauntru ? 🙂
    -Este nevoie sa stergem pe interior locasul unde se fixeaza portafiltrul ? Nu stiu exact daca m-am exprimat corect cu termenii
    -La ce perioada efectuati acea decalcifiere ? In carte am citit ca scrie 300 de cafele
    -Am primit cadou o cafea si pe ambalaj scrie ca e de filtru. E ok sa o pun la expresor ?
    -Pentru 1 ceasca, cata cafea puneti in sita ? La carte scrie o masura. De asemenea, am citit ca un expresso ca la carte e 25 ml, e corect ?

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 23 februarie, 2016, 18:21

      Buna. In ordine cronologica:
      1) Recomandat este sa fie spalat dupa fiecare utilizare. Atunci se curata si mult mai usor. Spre rusinea mea, eu nu prea am respectat acest lucru si de multe ori ramane de pe o zi pe alta. N-au aparut probleme. In afara de infundarea sitei nici nu vad ce probleme ar putea sa apara.

      2) Periodic. Ca orice lucru ,cu cat il ingrijesti mai bine cu atat de serveste mai bine, nu?

      3) La aproximativ 300 bauturi, dupa cum scrie si in carte.

      4) O poti folosi fara probleme. Chiar iti recomand sa faci un experiment si sa faci o comparatie intre gustul cafelei respective si celei macinate special pentru espressor.

      5) O ceasca ar trebui sa fie facuta dintr-o masura, care va umple perfect sita mica.

    • Adi
      Adi 24 februarie, 2016, 10:18

      Salut, iti raspund, cum fac eu cu delongiul meu.
      – cam asa il curat, la cateva minute, dar s-a intamplat de multe ori sa fiu plecat si sa ramana cafeaua folosita, o zi-doua.
      nu e problema, cat timp il cureti bine apoi
      – si eu trec cu laveta prin lacasul ala din interior, de 2-3 ori. asa, la suprafata
      – il folosesc din ianuarie, inca nu am facut decalcifierea, nu stiu cum se face.
      – eu folosesc acum cafea de filtru.
      nu strica nimic la el, doar …gustul cafelei e altul
      -cat despre masuri, o sa ajungi sa iti dai seama cat trebuie sa pui, in functie de cat de tare sau slaba e cafeaua pe care iti place s=o bei

  21. Alna
    #21 Alna 8 aprilie, 2016, 15:44

    Bună,
    Eu am un DeLonghi EC 155 – de începător, pe care îl folosesc destul de rar pt ca deși îmi place enorm cafeaua nu pot sa o beau zilnic decât dacă îmi place sa fiu tremuri ci.De ceva vreme nu îmi mai iese cafeaua în sensul ca nu curge, cred ca nu are destulă putere /presiune. Dacă las sa curgă fără cafea se umple cana de apa. Când adaug cafeaua (macinata de la Starbucks) nu reușește sa treaca și rămâne apa. Aveți idee care ar putea fi problema? Mulțumesc.

    Reply this comment
    • Donna
      Donna 9 aprilie, 2016, 11:59

      Trebuie curatat/decalcifiat. Citeste manualul de instructiuni sa vezi cum se face.

  22. GXG10
    #22 GXG10 29 aprilie, 2016, 10:27

    Am acest aparat de ~ 2 luni. In ultimele 2-3 saptamani am observat o scadere in persiunea cu care curge cafeaua prin cele 2 orificii. Acum pot sa zic, ca porneste bine 1 secunda, si apoi deja incepe sa scada presiunea, si imediat incepe sa picure. Spre deosebire de persoana care a scris mai sus, la mine curge cafea, chiar daca curge foarte greu, nu apa.
    E foarte enervant, e aproape nou, are abia 2 luni, ce pot face? Multumesc.

    Reply this comment
  23. LaFeeVerte
    #23 LaFeeVerte 1 august, 2016, 19:59

    Buna! Eu tocmai mi-am achizitionat un Delonghi EC7.1. Am apucat sa beau 2 cafele si vad ca iese abur pe langa dopul ce inchide camera incalzitorului si scoate foarte putina cafea. De inchis bine capacul e inchis, am verificat, si la fel face si cand pun pe spumare. Idei?

    Reply this comment
  24. magdus24
    #24 magdus24 12 august, 2016, 14:30

    Buna ziua, daca umplu rezervorul cu apa si pun mai multa cantitate decat trebuie, dupa o perioada curge apa pe langa aparat

    Reply this comment
    • NICK
      NICK 22 septembrie, 2016, 20:53

      Daca esti sigura ca rezervorul este fixat corect, atunci s-ar putea sa fie o probleam cu garnitura respectiva. La garantie cu el 🙂

  25. Ale
    #25 Ale 22 septembrie, 2016, 11:40

    Buna. Eu am comandat acest model ec.220.b de pe e-mag si experienta mea nu se potriveste deloc cu ceea ce scrieti mai sus. Ma asteptam la un aparat care face o cafea decenta, nu un plastic care iti ‘incalzeste’ o apa cu gust de cafea. Mare atentie la produsele made in China

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 22 septembrie, 2016, 20:46

      Buna Ale. Ori nu faci tu ceva bine acolo, ori esti foarte pretentioasa 🙂
      Esti cam singura persoana de pana acum care se declara nemultumita de acest espressor. Nu spun asta ironic sau in nume de rau. Mie pur si simplu mi se pare ca acest espressor face o cafea cel putin decenta. Haide sa vedem, poate ii dm de cap. Ce cafea folosesti?

      Referitor la ultima ta remarca, sa stii ca „Made in China” nu este intotdeauna echivalent cu „produs de proasta calitate”. Nu vreau sa intru in detalii, dar sunt foarte multe branduri de renume care au fabrici in China

      PS. Modelul despre care s-a discutat aici este EC221.B
      PS2. Sa stii ca emag accepta returul in 30 de zile de la comanda. Daca nu esti multumita de produs, il poti returna fara probleme si iti vei primi banii inapoi.

  26. Andreea13
    #26 Andreea13 20 octombrie, 2016, 13:44

    Buna, eu am un aparat DELONGHI CAFFE TREVISO Bar 14, de 5 ani, sunt foarte multumita de el si cafeaua iese minunat. Am insa o problema de 2 zile: nu mai iese apa cu presiune, mai mult picura si de aici cefea fara spuma si mai mult chioara :). Am facut o decalcifiere, si la fel. Daca insa nu pun cafea sau nu pun deloc recipientul de cafea, apa curge cu putere, are aceeasi presiune. Ma gandesc ca doar sita ar fi infundata. Ma ajutati va rog cu o opinie? Si cum as putea sa curat sita, merge cu acul, asa cum am mai vazut ca scrie prin manual?

    Reply this comment
  27. Mara
    #27 Mara 23 octombrie, 2016, 14:14

    Sint consumatoare de cafea expresso si relativ cunoscatoare de aparate.Am cumparat acum o luna un aparat De Longi EC 221.B de la Emag.

    Am fost super dezamagita pentru ca indiferent de tipul cafelei folosite ,si am incercat numai cu cafea buna,nu am reusit sa obtin crema,caimacul sau cum vreti sa-i spuneti.Nu vorbesc de spumare sau alte lucruri suplimentare.Pur si simplu cafeaua arata precum una fiarta la ibric.

    Am returnat fara probleme aparatul,dar an ramas cu un mare semn de intrebare-aparatul cumparat de mine avea ceva tehnic?Eu am acasa un expresso de vreo 6 ani care functioneaza ireprosabile alta marca,cel cumparat urma sa-l trimit copilului student,Sint in cautarea altui aparat,dar dupa experienta avuta stau in expectativa,citesc recenzii si am emotii in a comanda alt aparat.Poate mi-ar fi mai usor daca mi-ati raspunde daca lipsa spumei poate sa fie un ghinion tehnic la un aparat care are atitea recenzii bune.Multumesc

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 24 noiembrie, 2016, 15:25

      Buna Mara. Mii descuze pentru raspunsul meu intarziat. Abia acum am vazut comentariul.

      Eu am espressorul DeLongi EC 221 acasa. La preparare, espresso-ul iese cu o spuma modesta de ~0.5 cm sa spunem. Nu arata deloc precum o cafea fiarta la ibric.

      Este posibil sa fi fost o problema tehnica cu aparatul sau poate nu a fost folosit corespunzator. Singura data cand am experimentat aceasta problema a fost atunci cand am pus mai multa cafea decat trebuia si am fortat putin sa mi se inchida.

      Data fiind data la care ai postat comentariu trag concluzia ca ai achizitionat deja altul. Ce model ai ales? De asemenea, cel vechi ce model este?

  28. gnuman
    #28 gnuman 25 octombrie, 2016, 06:43

    La aceste prețuri aș încerca și Breville Prima Latte. Firma e australiană. Cred este greu să se găsească piese de schimb. Dar este firma ce realizează cele mai bune aparate de cafea espresso din lume.

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 24 noiembrie, 2016, 15:19

      Problema pieselor ar fi utlima pe care trebuie sa ti-o pui. In general, espressoarele nu se strica asa cu una cu doua, iar daca vine vorba despre inlocuit vreo piesa, procedura se face in service, iar piesa de cele mai multe ori este comandata de la producator de catre baietii de la service.

  29. iulia
    #29 iulia 22 noiembrie, 2016, 14:27

    Foarte utile toate comentariile voastre si va multumesc, totusi nu inteleg care este ideea cu cana (sau ibricul ) din inox….Cum influenteaza asta spuma laptelui ????

    Reply this comment
    • Anca Maria
      Anca Maria 24 noiembrie, 2016, 15:17

      Spre rusinea mea nu m-am documentat cu privire la chestia asta sa inteleg ce se intampla acolo de vasul din inox este cel indicat pentru spumarea laptelui.

      Totusi, desi teoretic nu-ti pot explica, practic iti spun ca am incercat tot felul de cani si ibrice pe care le-am avut la indemana. Nimic nu functioneaza la fel de bine ca ibricul/cana din inox.

      La scurt timp dupa ce AMN a facut recomandarea, am citit acelasi lucru si scris de un nene, profesionist in ale espressoarelor care scria pe un blog strain pe care-l urmaresc. La fel, am observat ca peste tot prin cafenele si coffe shop-uri unde se si prepara se foloseste vas din inox pentru lapte. Initial am banuit ca ar fi din motive de igiena insa se pare ca motivul era altul 😀

  30. Tocaciu Mirela
    #30 Tocaciu Mirela 27 noiembrie, 2016, 08:45

    Buna ziua ,am achizitionat si eu Delonghi ec221.b si pot sa va spun ca merge foarte bine testat cu cafea Iacobs,Amaroy iar acum mi-am cumparat Segafredo .Scoate o cafea excelenta!Intrebarea mea este dupa pornire pana se aprinde led verde scoate un sunet de incalzire a apei ,este normal ?multumesc!

    Reply this comment
    • Anca
      Anca 27 noiembrie, 2016, 13:20

      Da. Se aude un mic zgomot.
      Sa incerci si Lavazza sau Davidoff daca nu ramai la Segafredo.

    • NICK
      NICK 27 noiembrie, 2016, 16:44

      Prin „sunet de incalzire al apei” te referi la acel „bolborosit„, right?

  31. Mirela
    #31 Mirela 27 noiembrie, 2016, 13:52

    Multumesc,Anca !Duminica placuta !

    Reply this comment
  32. Mirela
    #32 Mirela 28 noiembrie, 2016, 02:30

    Da ,Nick la acel „bolborisit”al apei ,e un pic inervant dar nu tine mult !

    Reply this comment
    • NICK
      NICK 28 noiembrie, 2016, 09:38

      Este normal. Este prezent la foarte multe espressoare.
      In scurt timp te ve iinvata cu el si nu ti se va mai parea enervant.

  33. Beatrice
    #33 Beatrice 28 noiembrie, 2016, 23:16

    Buna ziua, am cateva intrebari legate de acest produs.
    1. Trebuie preincalzit aparatul conform instructiunilor sau se poate trece la prepararea cafelei espresso(etapa cu sfaturi pt o cafea mai calda)?
    2. Dupa utilizare, filtrul de cafea il clatiti sub jet de apa sau il spalati cu burete si detergent vase?

    Reply this comment
    • Anca
      Anca 29 noiembrie, 2016, 12:33

      Buna Beatrice,
      1. Imediat ce vezi ledul vede ai unda verde.
      2. Cu jetul de apa. Periodic insa, trebuie facuta o incalzire corespunzatoare. Urmeaza sa postam un articol detaliat despre curatarea acestuia.

  34. Marius
    #34 Marius 30 noiembrie, 2016, 17:53

    am scos partea presurizata.,am pastrat sita de inox in cauciuc, dar nu am demontat portafiltrul . adica nu este bottomless. nu mai scoate spuma .tampez, insa nu folosesc lingurita de plastic ca unitate de masura pt shot , ci umplu filtrul (sita)ras, preincalzesc cana si sita.inainte sa pun portafiltrul plin cu cafea si sa pornesc extractia ,dau un flush . cu filtrul presurizat ,am spuma ,fara-nu. tamperul este cel inclus, lipit de espressor .nu pot masura cantitatea de cafea lichida, am un shot de tequila de 30 ml.pt ca e prea tare , o lungesc ,dar gustul nu ma misca .cel putin ,comparativ cu un espressor pro, nu se prea compara .am folosit cafea arabica , varsata , proaspat macinata sau lavazza gold(oro). in plus ,cand incepe exrtractia , aparatul scoate un sunet ca un fluierat . este espressorul meu defect ?

    Reply this comment
    • Danny
      Danny 28 decembrie, 2016, 11:28

      Un espressor pro incepe de la 3000 dolari 🙂
      Chiar faci comparatie intre ala si un espressor de 350 lei? 🙂

  35. MARYAN MARYAN
    #35 MARYAN MARYAN 28 decembrie, 2016, 09:34

    In decembrie am prins și eu oferta la acest model de espressor,dar mă nemulțumește un singur lucru la el : cafeaua (espresso-ul) nu iese cu spumă. Am încercat vreo 5-6 tipuri de cafea,dintre care 3 boabe, unde am utilizat 2 tipuri de granulație,am încercat și să preseze mai tare/mai puțin ori chiar deloc, doar cat nivelam cafeaua în sita… dar în zadar, căci iese o spumă firavă care după ce pun zahăr… goodbye. Oare ce sfat îmi dați???? Specific că nu beau capuccino și nici cu lapte, deci spuma făcută separat iese din ecuație. Mersi mult.

    Reply this comment
    • Denisa
      Denisa 28 decembrie, 2016, 11:27

      Salut Marian. In general DeLonghi EC221.B nu face o spuma wow. Este destul de mica, undeva la vreo 3mm daca ar fi sa aproximez.

      Daca zici ca se distruge cand pui zahar, incearca sa pui zaharul in ceasca inainte s-o pui sub espressor. Eu asa fac 😀

  36. Maria
    #36 Maria 2 ianuarie, 2017, 10:50

    Stie cineva daca in magazinele fizice DeLonghi EC221.B are acelasi pret ca pe eMag? Eu m-am uitat in Careffour si nu am gasit acest model. In alte supermarketuri sau magazine cu electrocasnice se gaseste?

    Nu vreau sa-l iau de pe net deoarece nu vreau sa ma complic daca o sa am nevoie de garantie sau ceva. Multumesc

    Reply this comment
    • NICK
      NICK 6 ianuarie, 2017, 12:58

      Nu prea l-am vazut prin magazinele de care zici la preturi mai mici de atat.

      Daca-l iei de la eMag cel putin, nu are rost sa-ti faci griji cu privire la garantie. Tot ceea ce tine de garantii, retururi in perioada stabilita se face cu seriozitate.

  37. Ana Maria
    #37 Ana Maria 7 ianuarie, 2017, 18:33

    Am incercat mai multe cafele si toate au gust de ARS. Habar nu am ce fac gresit sau ce cafea ar trebui sa cumpar. Recomandari?

    Reply this comment
    • Elena
      Elena 7 ianuarie, 2017, 20:54

      Ce inseamna mai multe cafele.
      Ai incercat cafea speciala pentru espressor? Din aia macinata foarte fin?

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.