Locatie: San Juan, Puerto Rico
Locul de origine: Utuado, in zona centrala din Puerto Rico
Nivel de prajire: Mediu spre usor
Pret estimat: 66 de lei pentru 226 de grame
Data review: Mai 2017
Aroma: 8
Aciditate: 7
Consistenta: 7
Gust initial: 8
Gust rezidual: 7
Prima impresie: dulce amarui, dar echilibrat; ciocolatiu. Ciocolata neagra, smochine uscate, stafide, fistic, brad. Aciditate uscata, vioaie. Ciocolata si fisticul aduc o nuanta surprinzatoare de dulce.
Note: Produsa pe o singura ferma din regiunea centrala a muntilor din Puerto Rico, aproape de situl Ceremonial Ball Courts, construita si folosita de catre cultura indigena Taino, din 1200 pana in aproximativ 1500.
Procesata prin metoda umeda sau “spalata”, prin care pielita si pulpa fructului sunt indepartate de pe boabe sau seminte inainte ca acestea sa fie uscate. Aceste boabe de cafea au fost prajite la ferma inainte de a fi achizitionate de catre CariBeans, un furnizor local de cafea, ciocolata si trabucuri de calitate.
Ideea de baza: Note satisfacatoare de ciocolata si alune, ce apar in aceasta vioaie cafea dulce amara, ce provine din Puerto Rico.