Mod de preparare al diferitelor sortimente de cafea

scris de Bogdan S. 2 pareri si intrebari
Câteva reduceri faine azi:

Recomandat pe data de: 23.10.2017

vezi toate reducerile la espressoare aici

Probabil majoritatea dintre voi sunteti „dependenti” de o doza zilnica de cofeina servita sub diferite forme, care mai de care mai apetisanta.

Exista nenumarate tipuri de bauturi pe baza de cafea, dar, daca nu esti un barista profesionist, probabil nu stii exact cum anume se si prepara. Iata mai jos un scurt ghid care iti poata fi de ajutor daca vrei sa iti surprinzi placut invitatii cu un anume tip de licoare.

Espresso

Este cea mai cunoscuta forma de bautura (inafara de cafeaua la filtru si evident la ibric, pe care oricine stie sa le prepare). Se realizeaza prin pulverizarea apei fierbiniti la o presiune de 9 bar peste o cantitate de 7 grame de cafea, rezultand un shot standard de 30 de mililitri. Ideale sunt espressoarele care rasnesc cafeaua pe loc, pastrand intreaga savoare a cafelei. Daca bugetul nu va permite, puteti opta pentru un espressor care functioneaza pe baza de capsule cafea (asazisele monodoze sau Cialde).

Tips: intotdeauna un espresso se consuma fara lapte si fara zahar!

capsule

Mocha

Ideala daca iti place cafeaua mai slaba si dulce. Se prepara din doua shot-uri de espresso (60 ml), 30 ml de lapte fiert + 60 mililitri de sirop de ciocolata.

Cappucino

Deasemenea o bautura traditionala italiana, un capucinno „verro” se prepara dintr-un shot de espresso si 120 ml de lapte fiert si spuma de lapte (in cantitati egale). Se serveste intr-o cana preincalzita prealabil.

Machiatto si Latte Machiatto

Machiatto este o bautura asemanatoare cu espresso, preparata din doua shot-uri carora li se adauga putina spuma de lapte.

Latte Machiatto, denumit popular Machiatto Lung, se prepara din spuma de lapte si lapte fiert carora li se adauga aproximativ 1/2 shot de espresso.

Americano

In cateva cuvinte …. este un espresso indoit. Se prepara dintr-un shot de espresso si aproximativ 60 ml de apa. Este o bautura potrivita pentru cei care prefera o cafea mai light.

Frappe

Este o bautura racoritoare pentru zilele toride de vara. Se prepara din 30 ml de espresso si multa gheata. Se poate, optional, adauga zahar si frisca.

Ristretto

O bautura mai putin cunoscuta pe la noi este in esenta un espresso concentrat in doar 22 de mililitri. Are un puternic efect energizant, consumandu-se deasemenea, precum espresso, fara zahar sau lapte.

câte stele merită? (1 - minim , 5 maxim)

Alte articole despre Forum Espressoare

Recomandari similare din categoria: Forum Espressoare

2 comentarii si/sau pareri

cere informatii sau scrie-ne parerea ta despre "Mod de preparare al diferitelor sortimente de cafea"
  1. Robert
    #1 Robert 19 februarie, 2015, 16:25

    Nu stiam ca exista si bauturi mai concentrate decat espresso. Daca dupa un espresso scurt iti zbarleste parul in cap, nu vreau sa ma gandesc cum reactioneaza organismul la o doza de Ristretto :d

    Reply this comment
    • NICK
      NICK 20 februarie, 2015, 08:28

      Merită încercat 😀

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.